doru3160 Postat Noiembrie 21, 2019 Partajează Postat Noiembrie 21, 2019 Acum 29 minute, Faust2018 a spus: Unii de pe contrasens chiar sunt ghiolbani rău , imi dau flash , dau și eu să vadă că circul cu faza scurtă , pe fază lungă se face ziuă in fața mașinii, ei intenționat cuplează faza lungă să mă orbească . Pe principiul ca a mea e mai lunga...faza, binenteles. Link spre comentariu
Усилитель Postat Noiembrie 21, 2019 Partajează Postat Noiembrie 21, 2019 Da e o moda acum sa puna farurile cat mai sus pt un design deosebit ,modern etc ,, asta cu inaltimea masinii face ca oricum reglezi farurile un pic este deranjant din sens opus de la distanta mai mica , Kia Sportage GTline , are cocotate chiar sus , daca ne uitam pina si camioanele au farurile puse mai jos ...... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 21, 2019 Partajează Postat Noiembrie 21, 2019 Acum 13 minute, Усилитель a spus: Da e o moda acum sa puna farurile cat mai sus pt un design deosebit ,modern etc ,, asta cu inaltimea masinii face ca oricum reglezi farurile un pic este deranjant din sens opus de la distanta mai mica , Kia Sportage GTline , are cocotate chiar sus , daca ne uitam pina si camioanele au farurile puse mai jos ...... Cred că există niște norme de montare a farurilor, nu le pune producătorul cum vrea cel de la design, zic eu.... Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 21, 2019 Partajează Postat Noiembrie 21, 2019 (editat) Nu chiar. Faru bate prin lentila. Nu deranjeaza. Dar nasoala cu astea led si altele de temperatura mare e ca de ai o urma de abureala pe parbriz tot parbrizul devine mat. Iar acu iarna imediat condenseaza daca nu dai ventilatorul sa iti bata cald. Si de dai prea tare iti bate in fata.... Iar sistemele adaptive, ce sa zic, la f30 nu is bune, la corolla nu s bune, schimba tarziu, si baga destule faruri in ochi pana se prind ca deranjeaza. Is bune pt tine ca sofer dar nu pt cel din contrasens. Nici multibeam ul de la audi nu e excelent, iti mai iei din cand in cand cate o raza fix in ochi. Pt ceilalti faru de logan e parfum :)) plus culoarea e mult prea alba peste punctul la care vezi bine, dar na. Sa se vada ca masina e moderna, sa pice prostu in fund... daca deja au inceput sa bage geamuri de transparenta 5, plafon negru si alte stupizenii luate din tiuningul de cartier, vor urma si farurile albastre catre mov, tobe sport, masini trantite pe burta si cadere excesiva. :)) Editat Noiembrie 21, 2019 de Sharky Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 21, 2019 Partajează Postat Noiembrie 21, 2019 te deranjeaza si din spate, daca nu ai masina la fel de inalta. cand da ala prin gropi ai impresia ca it iface semne cu faza lunga. Link spre comentariu
maxente Postat Noiembrie 21, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2019 Acum 14 ore, Faust2018 a spus: Unii de pe contrasens chiar sunt ghiolbani rău , imi dau flash , dau și eu să vadă că circul cu faza scurtă , pe fază lungă se face ziuă in fața mașinii, ei intenționat cuplează faza lungă să mă orbească . Da buton de reglaj al farului nu ai in bord sa le dai mai jos ? Eu, la cazanu meu auris, am un buton si pot sa le dau mai jos, sa bata chiar in pamant, de-abi mai vad in fata cand le dau de tot in jos. E adevarat, nu am led-uri in far. Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 22, 2019 Partajează Postat Noiembrie 22, 2019 (editat) Daca e adaptiv in mod sigur are reglajul inaltimii automat. Idem pt xenon. Spalatorul stiu ca e musai la xenon, la led parca nu, dar e frumos. La led sau xenon e ciudat cand dai blitzuri. Cine nu stie crede ca ti e stricat farul. :)) la bixenon macar se mai aprind halogenele se prinde lumea. Editat Noiembrie 22, 2019 de Sharky Link spre comentariu
adrian_pic Postat Noiembrie 22, 2019 Partajează Postat Noiembrie 22, 2019 (editat) Cand accelerezi brusc isi fac treaba farurile adaptive, cand insa dai prin gropi, nu are timp sa mai adapteze ceva si cei din fata se aleg cu retina prajita. Si farurile cu xenon si cele cu led au o intensitate luminoasa mult mai mare decat cele cu halogen. O masina care are farurile cu halogen chiar si cu becurile de ceata aprinse nu face atata lumina si in lateral cat fac astea cu xenon si led doar cu faza scurta. Pe autostrada unul cu led sau xenon daca circula pe banda 2 lumineaza si banda 1 si banda 3. La suvuri farurile sunt mai sus si chiar daca sunt pus esa bata tot la x metri in fata (unghi mai mic fata de o berlina) cand treci pe langa ele tot te jeneaza datorita iluminarii si in lateral. Ele au resuti sa fie omologate asa cum sunt insa sunt deranjante. Cei din fata nu degeaba dau fash-uri pentru ca ei au cu ce compara: vin zeci de halogene si ochiul este reglat si nu deranjeaza si cand apare un led sau xenon imediat pupila este deranjata. Vio tu mai ai un avantaj: esti pitic! . Da-ti seama ca soferul de camion de la inaltimea la care conduce nu este deranjat de faza scurta reglata prost sau de farurile led sau xenon. Deci combinatia sofer inalt + SUV este normal sa fie mai putin deranjanta. Da incearca sa te bagi intr-un Lotus (daca incapi) sa vezi cum incepi cu morti si raniti imediat. Masinile noi au oglinda retrovizoare din habitaclu care se inchide daca din spate vine unul cu "prea multa lumina", insa oglinda retrovizoare din stanga este normala. Cine are ocazia cand sta pe scaunul din dreapta sa se uite pe fata soferului sa vada ca distinge imediat daca din spate vine un led sau xenon. Normal trebuia ca si farurile led si xenon sa nu depaseasca intensitate luminoasa a farurilor cu halogen. Se pare ca ei au ales ca sa pastreze puterea egala si nu intensitatea luminoasa. Este si o chestie de marketing, farurile astea nu costa ieftin dar mai toti si le doresc, deci se castiga bani. Frumos va fi cand vor fi predominante in trafic farurile LED (astea au intensitatea luminoasa cea mai mare). Editat Noiembrie 22, 2019 de adrian_pic Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 22, 2019 Partajează Postat Noiembrie 22, 2019 https://www.bursa.ro/bmw-a-comandat-celule-de-baterii-electrice-in-valoare-de-peste-10-miliarde-euro-48954837 Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 22, 2019 Partajează Postat Noiembrie 22, 2019 Poate la astea electrice le baga si semnalizare. Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 22, 2019 Partajează Postat Noiembrie 22, 2019 (editat) Xenonu si ledu tot pe acolo sunt la intensitate pe aparat. Dar subiectiv deranjeaza mai tare. De proiectat eu as zice ca proiecteaza f bine datorita lentilei. Evidnet daca e reglata bine si totul e ca la carte. Nu xenon chinezesc pus in far de halogen. Si masinile vechi au oglinzile heliomate, inclusiv cele exterioare, dar iar ajungem la discutia de logan nou vs cazan premium. Totodata geamurile cu tenta, mai ales cele heliomate domolesc un pic taria xenonului luat in ochi. Am testat asta intr o parcare intunecata. Geam normal vs geam atermic dinala mov de la pilk si vs privit prin geamul lateral dat jos. Se cam vede diferenta. Personal consider ca halogenul e mai slab. Alea cu plus 100 la suta mai merg, dar prefer un xenon sau pe faza lunga bixenon si acolo ai lumina buna, culori redate corect datorita halogenului care asista xenonul. Evident ca poti circula cu oricare din ele, iar daca ti se pare ca nu vezi bine ideal e sa reduci viteza. Editat Noiembrie 22, 2019 de Sharky Link spre comentariu
norad Postat Noiembrie 22, 2019 Partajează Postat Noiembrie 22, 2019 1 oră în urmă, doru3160 a spus: Poate la astea electrice le baga si semnalizare. Au si astea de acum semnalizare, doar ca nu e sub forma unei manete langa volan ci e o tastatura in cod binar, cod ce se schimba dupa fiecare semnalizare. Soferii masinilor de genul acesta sunt preocupati mai mult cu pedala de acceleratie si unii soferi se lasa pagubasi la a mai introduce codul, recte a mai semnaliza. 1 Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 22, 2019 Partajează Postat Noiembrie 22, 2019 Bun de tot! Link spre comentariu
doru3160 Postat Noiembrie 22, 2019 Partajează Postat Noiembrie 22, 2019 Acum 10 ore, norad a spus: unii soferi se lasa pagubasi la a mai introduce codul, recte a mai semnaliza. Pe mine m-au surprins cativa, dar ce e drept, dupa ce m-am mirat si m-am uitat mai atent, la volan era femeie. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Noiembrie 22, 2019 Partajează Postat Noiembrie 22, 2019 Acum 16 minute, doru3160 a spus: Pe mine m-au surprins cativa, dar ce e drept, dupa ce m-am mirat si m-am uitat mai atent, la volan era femeie. Misoginule care esti tu! Lasa ca nici cu barbatii nu imi este rusine. La numeroase cazane, maneta de semnalizare este aproape noua! Eu a trebuit deja sa schimb odata blocul de manete dupa 9 ani. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum