+_Florin_+ Postat Noiembrie 4, 2019 Partajează Postat Noiembrie 4, 2019 Acum 59 minute, Sharky a spus: uf, asa e. ma grabeam, doar ora are 60 nu 100 minute. :))) Si ideal nu e sa pui un incarcator, asta cand traiesti in viitorul electric. Ca nu esti tu singuru om cu masina. Bagi vreo 2-3 acolo sa vina omu, 10 minute, s-o dus la buda, o luat un suc si s-o carat. La o putere de 1000kVA e la indemana cat de cat pe platforme industriale, dar nu o poti pune la orice colt de bloc. Eu am mai imdicat problema necesitatilor energetice si infrastructurii necesare unui parc auto majoritar electric, dar mi s-a raspuns că energia va veni de la Soare si cu rețelele de transport (trafuri, etc) "se rezolvă" . Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 4, 2019 Partajează Postat Noiembrie 4, 2019 Pai si eu zic ca se rezolva, dar nu de azi pe maine. Dar nici nu trebuie de azi pe maine, doar ca ma tem ca va fi mai simplu sa aduci cazane electrice din vest decat sa faci incarcatoare de sute de kw. Asadar tranzitia va fi grea. Sa te trezesti ca ai bulectrica si nu prinzi decat 10kw, adica sa stai o ora sa te incarce numai 50km. Cam nasoool. Cati dintre astia care se lauda ca o incarci la scarbici. Dar cati din oamenii care fac naveta au loc de parcare la serviciu, darmite incarcator. Va dura upgrade ul. Pana sa vezi statii de incarcare pe strada mai e. Noi nu suntem in stare sa terminam autostrazi sa dam drumu la un coridor cap coada, excludem valea olutlui care zicem ca e grea, dar restu? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 4, 2019 Partajează Postat Noiembrie 4, 2019 (editat) 1 oră în urmă, Sharky a spus: Sa te trezesti ca ai bulectrica si nu prinzi decat 10kw, adica sa stai o ora sa te incarce numai 50km. Cam nasoool. Si 10 KVA nu`i nici ala simplu...trifazic si acolo. Daca prinzi un monofazic de 6KVA ti`a pus Dumnezeu mina`n cap si mai bine faci o halta de odihna si plimbare ca trebe macar 12h. Asta e momentan situatia, trebuie teava groasa si galeata mare de electroni s`o toarni mai in rezervor . O sa fim in stare de autostrazi si tot ce trebuie, avem guvern nou si capabil! Editat Noiembrie 4, 2019 de Ion_Bumbu Typo Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Noiembrie 4, 2019 Partajează Postat Noiembrie 4, 2019 Acum 2 ore, Sharky a spus: Ei lasă că le rezolvă nenea Musk de azi pe mâine (sau poimâine), el e plin de tehnologie revoluționară (precum e broasca de păr), am auzit că ridică materiale in Cosmos cu aceeași ușurință cu care o ridică pe Paula din așternut in fiecare dimineață. Ce să mai ... e tare tipul ! Si asta o face (repet) folosind tehnologii revolutionare, gen levitație sau antigravitatie, nicidecum clasicele tehnologii ale anilor '60 ... '70 usor upgradate (îmbunătățite), ca efect inerent al evoluției științei și tehnologiei. Aceleași tehnologii "revolutionare" vor fi folosite in producția de mașini electrice, care intr-un an -doi le vor inlocui pe cele clasice. Depășind miraculos limitele fizicii si ale chimiei (stabilite de când e lumea) va demonstra că ele sunt un fel de kk sub preș. Ce să mai discutăm, de mâine caut buleftrica și arunc cazanu' ! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 4, 2019 Partajează Postat Noiembrie 4, 2019 Il iau eu! Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 4, 2019 Partajează Postat Noiembrie 4, 2019 (editat) LA colt de bloc cred ca e plauzibil sa pui 10-20kw, dar baiu e ca chiar si la mine la bloc tot am macar 10 masini de circula zilnic, pe putin. Iar din astia in general 30% is nesimtiti, gen au 70% bateria, s-ar baga sa incarce (chiar daca nu le trebuie) si isi lasa masina acolo 2 zile, daca tot a prins loc. LA Kaufland si altele ori fi acu statii, dar cand tot a 10-a masina o sa fie electrica o sa prinzi tu loc acolo ca si cum prinzi loc in centru. Apoi in stilul asta prefer sa fac un plin pe saptamana iar in timpul ala sa imi curat parbrizul, platesc si gata, masina e mai ieftina ca nu e eco, nu esti hipster, dar nu-i bai. Macar is comod. De drum lung nici nu aduc vorba ca e clar ca n-are rost la cum se arata acum tehnologia si infra, de peste noapte bagi 100k electrice pe piata ai mari ambuteiaje la statii de incarcare. Editat Noiembrie 4, 2019 de Sharky Link spre comentariu
maxente Postat Noiembrie 4, 2019 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2019 Acum 4 ore, Sharky a spus: Noi nu suntem in stare sa terminam autostrazi sa dam drumu la un coridor cap coada, excludem valea olutlui care zicem ca e grea, dar restu? Apropo de restu', era si un banc pe tema asta Vine unu' bucuros ca a castigat niste milioane de euro la loto sa isi ridice banii si o duduie sa ii ia interviu: - Felicitari domnule, ati castigat milioanele astea de euro si acum ce o sa facti cu banii ? - Pai o sa imi achit datoriile ! - Pai si cu restu' ce o sa faceti ??? La care omul se uita nervos la duduie si ii raspunde - Auzi doamna, stii ceva ? Restu' sa mai astepte !!! 2 Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 5, 2019 Partajează Postat Noiembrie 5, 2019 Citat Pana sa vezi statii de incarcare pe strada mai e. Ce mai e?! Sunt destule statii de incarcare a masinilor electrice, langa Kaufland, Megaimage, Lidl...in Bucuresti, cel putin. https://www.google.ro/search?q=statii+de+incarcare+bucuresti&npsic=0&rflfq=1&rlha=0&rllag=44459552,26096560,3412&tbm=lcl&ved=2ahUKEwjTvImTyNLlAhXRsKQKHQQCBHsQtgN6BAgKEAQ&tbs=lrf:!2m1!1e3!3sIAE,lf:1,lf_ui:3&rldoc=1#rlfi=hd:;si:;mv:[[44.49765010000001,26.1538504],[44.3826697,26.029652]];tbs:lrf:!2m1!1e3!3sIAE,lf:1,lf_ui:3 Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 5, 2019 Partajează Postat Noiembrie 5, 2019 (editat) Ia baga in trafic azi o mie de masini electrice. Ce zici? Mai ajung acele statii? Iar o mie e o picatura intr un ocean. Ca se pot face, da se vor face, va aparea un business, la fel ca benzinariile, isi trage un incarcator doua, mai apar la colt de bloc. Dar ghici ce, n-o sa puna nimeni din banii lui incarcator gratis pt toata lumea asa cum o face kaufland sau alltii ca sa isi atraga clientela si sa isi faca reclama. Habar nu am daca infra de transport e suficient cat sa acomodeze asa ceva. Ca aia mai greu se rezolva, desi e rezolvabila, aici treaba e cum e... Editat Noiembrie 5, 2019 de Sharky Link spre comentariu
Усилитель Postat Noiembrie 5, 2019 Partajează Postat Noiembrie 5, 2019 A inceput fabricarea in serie a primului WV full electric ,ID3 in fabrica unde se faceau Trabanturile , pe modernizarea fabricii se cheltuie 1.2 miliarde euro.Vor "lucra "1700 roboti ,si 500 sisteme automate de transport .Fabrica va produce cu cea mai mica poluare si amprenta de carbon din industria de masini .Bateriile vor fi facute de nemti in colaborare cu o firma suedeza Northvolt. Pretul pt varianta de baza , cu baterie de 45KW = 330 km va fi in jur de 30 000 euro. Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 5, 2019 Partajează Postat Noiembrie 5, 2019 Adevarat Masina Poporului . Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 6, 2019 Partajează Postat Noiembrie 6, 2019 (editat) De ieri : https://www.channelnewsasia.com/news/singapore/e-scooter-ban-on-footpaths-singapore-lta-pmd-12061404 Editat Noiembrie 6, 2019 de gauss Link spre comentariu
Усилитель Postat Noiembrie 6, 2019 Partajează Postat Noiembrie 6, 2019 Da , cei de la WV mizeaza pe succesul formei de GOLF ,se vede asemanarea . In careva zi am parcat linga noul Nissan Leaf, si mi-a iesit acel WOW......in realitate e mai mare decat pare in poze si arata modern ,pretul e acceptabil cu sprijinul de la guvern.Cred ca in timp va scadea , mai ales concurentei tot mai mari si a pretului celor de la WV Link spre comentariu
informer Postat Noiembrie 6, 2019 Partajează Postat Noiembrie 6, 2019 Pt. pesimisti: https://www.spiegel.de/international/business/will-tesla-and-google-kill-the-german-car-a-1293415.html Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 6, 2019 Partajează Postat Noiembrie 6, 2019 Ok, daca iei cea mai optimista previziune in 2030 50% din piata e clasica, 30 hibrid, 20% electric. Altii spun ca asta va fi in 2040. Vom trai si vom vedea. Ce companie in mintile ei ar renunta la 50% din piata in urmatorii 10 ani? Aia scot profit, nu se indatoreaza, nu isi vand actiuni si obligatiuni ca sa faca bani, au banii lor, sunt pe picioarele lor. Nu o sa isi inchida nimeni fabrica care in momentul actual ii aduce bani grei ca poate peste 10 ani vor veni electricele. Tranzitia se face dupa cum se vede, sa gasesti o sursa buna de baterii (aici au ratat startul, ca puteau sa negocieze un pret bun din timp, sau cine stie, poate nu au reusit) ca in rest masini stii sa faci, un motor electric sa pui in ele nu e greu. Iar partea de gadgeturi, ce sa zic, se pot monta pe orice fel de masina, au aparut destule adaptoare si pe masinile mai vechi gen mercedes me si altele de genu. Si vor aparea tot mai multe pt cine vrea sa isi transforme masina in smartphone. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum