Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Bateria ca bateria, e aia de o stim de ani buni.

Mie imi place motorul ala electric si ce performante au scos din el. Aia zic eu ca e o inovatie.

Editat de maxente
Link spre comentariu
26 minutes ago, Dan85 said:

Mi se rupe despre Tesla, in paishpe. Masini americane pentru Europa , rahat pe bat.

Doar de curiozitate intreb, ce ti se pare la Tesla ca-i specific american? (in afara de locatia fabricii, evident... )

Adica la motoare uzuale inteleg ca-s alea de capacitati "nesimtite" dar la electrice?

Au stecher de 110 sau au americanii obisnuiti mai multi bani ca europenii? :) 

Editat de informer
Link spre comentariu

Cand va fi sa se incarce de la fulger imi iau si io masina electrica,adica niciodata!Automobilul electric... ha ha ha...problema cu automobilele electrice este ca nu au priza...la public!

editorial-masini-electrice-poluare-stiinta-tehnica-696x435.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Inovatia e tehnologia: pilotul automat, actualizari prin internet, etc. Au cam dat tonul in directia asta. Pe langa electric.

Le a trebuit 15 ani sa faca asta cu toate ca s o companie pionier pusa pe inovatie si care isi asuma riscuri.

Sa vedem astia mari ce vor face si cat de repede vor scoate ceva.

Intentiile lor sunt clare.

Din pacate ca masina tesla în sine adica aia cu 4 roti si volan nu sunt peste cocurentai, suport prost. Dar na, fac si ei ce pot.

Link spre comentariu

Cu  bune  sau  rele  electricele  vor fi  viitorul  .  Taxe  si  impozite  vor  fi  si  pe  aleea  doar  doar  sa  ajunga  si  electricele  la un  nr.  mai  mare  si  apoi  sa  vedeti  . Oricum  cine  detine  un  autoturism  pe  benzina  , diesel  sau  gaz   si  isi  face  anual  un  calcul  doar  cu  costul  carburantului    o  sa observe  o  suma  mare  de  bani  care  nu  este  de  neglijat  .  Eu trec  pe  bicicleta  pe  anotimpul  calduros   asa  ca  fac  si  miscare  si  consum  zero  lei  zero  bani  .  Desigur  masina  ramane  doar  pt.  probleme  urgente  sau  care impun  folosirea  acesteia  ! 

Link spre comentariu
Acum 47 minute, lavynyu a spus:

asa  ca  fac  si  miscare  si  consum  zero  lei  zero  bani  .

Miscarea e evident un castig, dar consumul nu l-as estima la zero. Si o bicla cere consumabile si energie. Astea nu sunt free, dar e drept ca sunt mult sub pretul masinii. Daca pui in balanta riscul de accident si confortul intre cele doua mijloace de transport...

Link spre comentariu

Problema costurilor trebuie sa o pui inainte de a cumpara masina. Dupa aia degeaba o mai pui ca oricum nu o mai poti rezolva... Singurul lucru pe care il mai poti face e sa bagi de seama sa nu dai in gropi, in pomi sau peste tomberoane de gunoi ca sa nu maresti costurile.

Link spre comentariu
3 hours ago, WINNER 777 said:

Cand va fi sa se incarce de la fulger imi iau si io masina electrica,adica niciodata!Automobilul electric... ha ha ha...problema cu automobilele electrice este ca nu au priza...la public!

Da, da !  Lumea de aici vad ca are bani de o electrica da' nu isi cumpara ca le e frica de baterie ca, ba ii lasa in drum, ba nu tine mult...

Am mai zis, astea sunt iluzii daca lumea considera ca producerea electricelor nu se lasa cu emisii de gaze cu efect de sera. Orice se produce pe pamantu asta se lasa cu consum de energie si cu emisii de CO2 si alte cele.

Link spre comentariu
1 hour ago, doru3160 said:

Miscarea e evident un castig, dar consumul nu l-as estima la zero. Si o bicla cere consumabile si energie. Astea nu sunt free, dar e drept ca sunt mult sub pretul masinii. Daca pui in balanta riscul de accident si confortul intre cele doua mijloace de transport...

E ,  amortizarea  este  imediat  in  max  2 luni  de  la  cumparare , 550  lei  ocazie  ,   bicicleta  montainbike second  cu  echipare  shimano     ,  deh  iarna  sunt  mai  ieftine pt.  cei  care  au  nevoie  de  banii  , oricum   noua  gaseai la  un pret  bun sa  zic  200  euro    .  Ce  sunt  200  euro  cand anual ajung  doar  la  carburant  peste  1000 euro . Costurile  sunt  minore  la o  bicicleta  ,  cine are  togla  stie  ,  a  , nu  luam  in  calcul  biciclete  scumpe cu  piese  de  top  si  tot  felul  de  accesorii  care de  la un  prag  nu  se  mai  justifica  ca costuri ca   si  in  domeniul  auto  . Pericol  accidente  pt.  mine  nu  ,  circul  doar  pe trotuar  ca  am  observat  ca  sofer auto ca  nu  esti  in  siguranta  nici  cu  un  autoturism   dapoi  ca  si  biciclist  .  Energie  este  destula  de  obicei  daca  nu  se  foloseste   se  transforma  in  :::burta::: :rade: .  Carburant  ceapa  cu  slanina  .  :aplauze Observ  multe  persoane  care  calculeaza  nimic  si  dupa  ce  nu  mai  au  bani  incep sa  calceleze  insa  este  prea  tarziu  .  Vad in jurul  meu  multi  care se  tot  plang  ca  nu  au  bani  ca nu  mai pot  cu  rata  la  banca  etc.  dar  nu  ar  cobora  din  masina  sa mearga  pe  jos  macar  un  200-300  metri  .  Ce  sa  zic  uni  traiesc  in  contradictoriu  cu  ei  insisi  .  Eu imi  permit  masina  ca  altfel  o  vindeam  dar  prefer ca  economia  financiara  care o  fac  sa  o  investesc  de  exemplu  in altceva  ex.  educatia  copiilor  sau  lucruri  mai  importante  .  

Link spre comentariu

La noi in targ nici daca ai vrea, nu ai putea circula numai pe trotuar. Esti expus si in masina, dar una e sa te ciocnesti cu conserva in jurul tau, alta e sa te ciocnesti cu turloaiele dezvelite-sa zicem ca pe cap ai casca. Apoi, trebuie sa ai si job care sa iti permita sa ajungi transpirat si imbracat in echipament sport. Daca jobul iti cere costum si camasa alba, ori iti faci rost de vestiar, ori iti iei alt job. Nu bicicleta ar fi solutia ideala...asta e o bombonica pt indulcit pastila poluarii si atat. Efectul placebo. Solutia ar fi un transport in comun bine pus la punct, pt a putea fi folosit iarna-vara fara probleme, nu ca bicicleta, numai cand e cald afara.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări