daniels Postat Octombrie 27, 2019 Partajează Postat Octombrie 27, 2019 Imi mai colorez si eu privirea, ce naiba sa fac? Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 28, 2019 Partajează Postat Octombrie 28, 2019 (editat) Nomikos ai luat o si tu cam rau pe ulei. Da sa iti raspund. Tesla aia urca la deal cu 40 pe banda doi, nu inteleg de ce, dar hipster maxim. Clar. Merea la consum domne si nu ma trag eu ecologistu din fata unui poluator. Sau domne am putere da ma duc incet sa nu cumva sa consume.... In rest stai linistit ca nu are omu ala nici o mega baterie. Panasonic le proiecteaza, nu domnu musk. Altfel nu ar investi in fabrici care s aproduca dupa o tehnologie depasita. (Depasita daca ai una superioara) Daca ar putea scoate o baterie ar face o deja. Iar omu care o descopera (ca doar nu numai panasonic sau sanyo fac si cerceteaza) de ce s ar complica cu musk cand ar putea vb direct cu baietii mari care chiar au bani. Asta daca proiectul e chiar viabil. Toti vb de baterii revolutionare, dar nene inafara de jucarii de laborator nu e nimic practic. Normal ca tesla te duce acasa, dar ala e cazu fericit. Nefericit e cand te proteste de gard ca drumu era marcat prost sau ca ceva. Dupa cum spun si ei e autonomie level 2. Ca musk se lauda e alta poveste, cand faci o prezentare si dai un interviu poti sa spui orice si ca tu esti Dumnezeu. Lucrurile se schimba cand e vb de legi. Zici de revolutie, uite la hibride, exista deja de multa vreme si totusi nu domina piata, chiar si in tarile cu apa calda. In 10 ani nu vei vedea full electric decat prin decizii politico economice sau administrative. Vezi Olanda sau Norvegia unde taxele sunt aberante, dar electricu are scutire. Ai parcare mocca si acces pe banda de bus. Asadar omul cumpara electricu pt pachetu de avantaje nu pt ecologie. La fel de bine poti da lege ca de maine bulectricu sa fie singuru pe strazi, restul cu numar limitat de licente, maxim o mie pe un oras mare. Dar aia nu e revolutie tehnica... Revolutie e cand pretul pt bulectrica devine egal cu pretul unui cazan pe pacura si producatorii le pompeaza in draci pe piata. Cat timp nu sunt nici 1 procent sunt doar o curiozitate. in cazul lor d Asteptam sa vedem guvernul chinez ce vor face, ca aia sunt cam pusi pe treaba. Acolo va fi cu adevarat o revolutie electrica, alimentatae centrale care vor arunca mai mult carbune pe foc. Iar de deseurile ramase in urma constructiei nci nu vreau sa ma gandesc ce vor face cu ele sau ce fac acum pt masinile sau restul industriei. Dar deseuri fac ei destule si fara masini, asa ca tot aia e. Editat Octombrie 28, 2019 de Sharky Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 28, 2019 Partajează Postat Octombrie 28, 2019 Întotdeauna există un context în care producătorii găsesc mediul propice în care să dezvolte. Este irelevant că e Musk, că e Panasonic. Pe ce anume trăgea Panasonic fără Musk? Ceilalți sunt în urmă. Dar vin și ei din spate, tot considerând aceste relații economice și de conjunctură. Până la urmă voi ce vreți? S-o închidă în m...ții ei, și dați-i bice cu motorina. Puterea adevărată a lui e că reușește să nu bage prostimea în seamă. O lua dracu' razna de mult. Dacă pleci din punctul A, există un parcurs, un drum, și pas cu pas depui un efort să ajungi în B. Pe bune că așa este. Uitați-vă la primul prototip Benz. Apoi la ce face Christian von Koenigsegg. Eu nu înțeleg, cum dracului să ajungi la deziderate absolute, dacă nu pe o linie a exercițiului trial and error și evolutiv. Mă simt mai rău că în zona crepusculară... Apoi, fraților, este piață liberă. Nu vă obligă nimeni să le cumpărați. În plus, faptul că nu e cineva de acord cu mine, nu schimbă cu nimic realitatea. Pariul stă în picioare. 5 ani. Nu plecăm nicăieri. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 28, 2019 Partajează Postat Octombrie 28, 2019 uleiu ca uleiu, dar eu vad tot mai multe electrice pe strazi. tesla e ca strugurii pentru vulpe. ce treaba are ca nu merge conducerea autonoma ? pai nu merge la nici o firma cum trebuie, ca au toate marcile si Honda si kia si e mai mult stres sa folosesti asa ceva decat relaxare. parcare rezervata e normal sa aiba, ca inca nu au facut borne de incarcare portabile si ar trebui privit din pct de vedere al nord americanului, care nu gaseste loc aproape de intrare doar cand ploua, in rest parcarile sunt doar imense. pentru italian nu e ;a fel. Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 28, 2019 Partajează Postat Octombrie 28, 2019 (editat) Nu o inchide nimeni, dar ma tem sa nu o inchida musk... Nu se teme nimeni de prostime, problema e cand vin cifrele si nu iese banu. Unde vreau sa bat e ca esti companie pe bursa inseamna ca ain evoie de banii investitorilor. Nu iti poti bate joc de acestia, sa spui ca profitu e prostie, ca jocu la bursa e naspa, ca regulile sunt naspa. Nu iti convine ramai companie privata si gata. Ma rog, e un om vocal, face multe valuri in jurul lui, dar na, popa doar in biserica are glasul tare... 5 ani? Nene nici in 15 ani nu cred ca o sa vezi ceva spectaculos in materie de electric. Eu nu-s impotriva tesla, eu is impotriva aberatiilor prin care de la anu o dam toti pe electrice, pe autonome. In tarile cu apa calda doar, si cu unele retineri si acolo, la nivel global, hahaha. Nu renteaza si nu suntem asa bogati, din pacate. Editat Octombrie 28, 2019 de Sharky Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 30, 2019 Partajează Postat Octombrie 30, 2019 43000 lire diferenta e cam mult doar pentru ce ofera in plus porsche. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 30, 2019 Partajează Postat Octombrie 30, 2019 (editat) O afirmație de o superficialitate trivială, ca să fiu foarte blând... P.S. Si nu e un atac, ca vad ca s-a simtit colegul si a sarit in sus. Vorbim si noi, intre colegi, despre Porsche... Editat Octombrie 30, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 30, 2019 Partajează Postat Octombrie 30, 2019 Acum 9 minute, nomikos a spus: O afirmație de o superficialitate trivială, ca să fiu foarte blând... Nu toti se sterg la fund cu Porsche. Poate ca tu ai bagat cateva in dauna totala, dar altii le vad doar in poze si devin triviali ca nu si le permit. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 30, 2019 Partajează Postat Octombrie 30, 2019 @PCB; Saracia e o stare mentala. Daca ti-as da maine un milion de euro, iti garantez ca n-ai sti ce sa faci cu ei. Si asta mi-a spus-o un bun prieten care iti garantez ca fix de bani nu duce lipsa. In lipsa unei bogatii mentala, spirituala, cred ca printre altele iti pierzi capacitatea de a judeca obiectiv si analitic lucrurile, si asta se vede in modul in care se compara cepe cu mere pe un forum care se vrea tehnic. Suntem pe acest forum tehnic, si te astepti ca userii de aici sa dea exemplu de analiza profunda si sa aduca argumente solide, mai apoi sa faca afirmatii. Irelevant ca ma placi sau nu ma placi tu pe mine, desi nu am colaborat niciodata si nici nu am vorbit face to face. Asta, repet, nu schimba adevarul. Cat despre Porsche, foarte putini stiu ca masina mea preferata este 911 Carrera 4S, ca eu am si tu nu ai Giancarlo Reggiani Porsche in biblioteca, ca am vizitat Stuttgart, fabrica si muzeul Porsche, si tot asa. Si nu, nu mi le permit. Inca... Dar, na... asa imi place mie sa ma laud, nu? Revenind la masini electrice, a compara Porsche cuTesla... lol. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 30, 2019 Partajează Postat Octombrie 30, 2019 Acum 1 oră, nomikos a spus: Revenind la masini electrice, a compara Porsche cuTesla... lol. Comparatia a fost facuta de TopGear nu de cineva de aici. O sa vedem si revansa .... Tesla Roadster vs Porsche Taycan Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 30, 2019 Partajează Postat Octombrie 30, 2019 (editat) Obiectiv vorbind si pur din perspectiva technical showcase, sunt destule de vazut; Lotus Evija, Rimac C2, NIO EP9, MB a scos si el vreo doua, si mai sunt o gramada care vin din spate, exemple mai mult sau mai putin scumpe. De ani de zile de cand tot urmaresc, am vazut revanse d-astea la infinit. O sa scoata Tesla una, Porsche alta, si tot asa. Si sa-ti spun un lucru, ala destept o va scoate fara exceptie la urma. Nu stiu daca ai observat, dar fiecare aspect e tratat in cifre cu un plus peste competitie. Ceva kw in plus, ceva cuplu in plus, ceva top speed in plus, si tot asa. E un fel de sâc... Tu o scoti pe a ta, eu fac reverse engineering, imi iau notitele, imi fac treaba, si iar o luam de la capat. Daca as avea toti banii din lume, mi-as lua Rimac C2, fara sa stau pe ganduri. P.S. Dar n-as refuza nici un BMW i3, cu care as merge negresit in fiecare zi, fara exceptie. Truth be told, daca mi-as permite, as renunta astazi la benzina. No doubt about it. Cu mici exceptii, evident, asupra pasiunilor. Editat Octombrie 30, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
maxente Postat Octombrie 30, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2019 (editat) Acum 5 ore, nomikos a spus: Revenind la masini electrice, a compara Porsche cuTesla... lol. Asta mi se pare si mie cam ciudat Porsche e masina sport si atat, pe cand tesla aia e o masina mai de ''familie'' cu unele ''hapciutitudini'' de masina sport. Editat Octombrie 30, 2019 de maxente Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 31, 2019 Partajează Postat Octombrie 31, 2019 Autorităţile din Braşov vor cumpăra 20 de autobuze electrice Citat Primăria Braşov a anunţat că în total vor fi 133 de mijloace de transport ecologice, din care 51 de troleibuze, 72 de autobuze electrice şi 10 hibrid, Link spre comentariu
maxente Postat Octombrie 31, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2019 https://www.forbes.com/sites/arielcohen/2019/10/30/a-breakthrough-in-american-energy-dominance-us-navy-patents-compact-fusion-reactor/#57e2bdbd1070 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum