Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Acum 20 minute, daniels a spus:

Dar dacă zilnic trage din bateria aia mai mult decat incarca, unde crezi ca va ajunge?

Cum sa tragi ma frate ma frate mai mult decat bagi ?

Bateria aia o ti acasa in priza pana ajungi in urmatoarea zi la o statie de incarcare de putere mai mare. Adica de ce sa o tii degeaba in garaj cand mai poti recupera ceva din priza de acasa.

In plus mai sunt niste avantaje la o masina ca tesla tinand-o in priza de acasa chiar si de putere mica, ai interiorul cald dimineata pe ger cand pleci cu masina, ai geamurile dezghetate, bateria masinii e tinuta la o temperatura constanta si ridicata fata de gerul de afara ca sa nu ii scada capacitatea...

Sunt multe, dar din pacate masina asta, pe langa ca e scumpa si saracu de rand nu si-o permite, nici nu poate fi pentru ori ce om care nu vede avantajele lor.

Acum 10 minute, elmar a spus:

Da... ia explică dece am dat-o eu cu ”mucii în fasole”!?

Că de altfel, zici că ești deștept ...nu!?:96

De data asta, poate o lași mai ușor cu jignitul...și îți pui și tu un pic mintea la contribuție!

Ai avut tu o mașină de-asta electrică, vre-o 4-5 ani în folosință zi de zi ...și te-a ținut bateria( pentru astfel de fițe boierești..)de ai ajuns și cu hârbul acasă!?

Eu zic să-ți vezi de treaba ta...și nu  mai lasa ”goagălul” să te prostească!:scarpin 

Frate, tu vorbesti numai prostii. Imi pare rau sa iti spun asta, si nici macar nu sunt eu vreun destept.

Inainte sa vorbesti aiureli, eu zic ca e bine sa mai cauti informatii inainte sa iti dai cu parerea.

Link spre comentariu
Acum 5 ore, nomikos a spus:

Eu le mai dau maxim 10 ani. Pot sa pun pariu pe sume astronomice, pe care le voi castiga sigur, ca in 10 ani discutam de autonomii de mii de km la electric.

Domnule, si acuma se poate doar trebuie tinut cont de densitatea de energie pe care o au bateriile la ora actuala, max 300Wh/Kg.

De aici in colo doar gabaritul remorcii sta in calea atingerii autonomiei dorite.

De la 1Kwh/Kg deja mai incepe sa miste treaba, totusi alea inca nu sint pe piata si par a fi controversata bateriile.

Referitor la clima, vara nu`i tragedia asa mare daca se folosesc geamuri atermice, am mai spus cum a fost intr`o Honda Type R ce a stat afara in soare la peste 35C, inauntru ma asteptam sa cad jos cind am deschis usa, clar era cald insa nu sa nu poti sta, acolo se consuma energia mai putina la facut racoare decit la una clasica cu sticla normala.

Masina aia nu are clima in optiune deci au termoizolta`o mai bine.

E in fapt mirlania si dorinta de economie a firmelor sa nu doteze masinile cu atermice.

Caldura iarna, da oricum, totul este sa fie gestionata calumea.

Despre autonomie marita, da, clar va fi ... la FCV! :d

Link spre comentariu
Acum 3 minute, maxente a spus:

Frate, tu vorbesti numai prostii. Imi pare rau sa iti spun asta, si nici macar nu sunt eu vreun destept.

Ahah...ok! Și când faci afirmația asta ...nu e corect să și dovedești că nu e așa!?

Poți să bagi mâna în foc că bateriile acestor mașini vor ține și pentru acele lucruri de care am zis eu!?(vorbesc de faptul ...că dacă acele baterii vor ține în timp(2-3ani) și la încălzire pe timp de iarnă  de ex.)sau ai de ales...stai în frig și poate ajungi acasă !:rade:

Eu zic să nu mai iei de bune tot ce se laudă producătorii de astfel de jucării  că fac și dreg!

Ei vor să-și atragă clientelă...pe urmă vor vedea ei cum fac, să nu se țină de ce s-au lăudat că fac!

Link spre comentariu
Acum 1 oră, daniels a spus:

App de progres. Ce zici de ceasurile mecanice vs electronice?

Am uitat multe, crede-mă...

Acum port Edifice EQB-501XBL-2

Solar, bluetooth, aplicație Android, 4 motoare, viteză, alarme, airplane mode, scufundări 100m, piele, și multe multe altele.

Eu cam asta înțeleg prin ceas in momentul ăsta.

Următorul probabil va fi un Pro Trek... 

Link spre comentariu

Mda, interesant insa aberant de complicat.

Eu prefer un Eco Drive Titanium, ceas cu data.

Este absolut suficient, pentru mine.

Multi ani n`am avut ceas deoarece era telefonul 25/24h cu mine.

Acum il mai arunc prin casa si`l verific seara  :d.

Ma simt mult mai bine asa.

Link spre comentariu

Multă vreme și eu am crezut în asta cu telefonul care arată ora. Dar adevărul este că ai o diferită percepție asupra timpului când citești în analog. Cum și un turometru auto citit în analog. Nu știu cum să explic. Acel spațiu, segment de cerc care reprezintă timpul, cumva oferă această diferență de percepție, chiar psihologic diferită.

Apoi, există și această apreciere asupra densității tehnologice, într-un volum atât de mic.

Iar un mecanic perpetuu, sincer încă nu-mi permit.

Acum 3 minute, elmar a spus:

Eu nu suport la mână decât ceasuri simple ....am un Citizen Eco Drive One AR5034-58E Titanium ...ceva ieftin și plăcut!:hdgfhgdf

Citizen sunt niste ceasuri excelente. Și eu cochetez cu alegerea asta...

Link spre comentariu

Cinstit, eu nu mi`am pus astfel de probleme cu trecerea timpului, efectiv o bratara la mina cu ceas te incurca, dupa ce am "terminat" vreo 2 am renuntat sa le mai port.

Mai de ele imi ardea sa am grija.

Prost este ca si la asta i`am ciupit un pic safirul la margine, nu stiu cum am reusit, probabil strop de sudura...

Era telefonul suficient si ceasul din masina.

Si da, inca simt lipsa instrumentelor analogice de masura, de multe ori nu te interesa ca e 11,95Vdc, doar ca misca ceva acolo, cu digitalele stai pina masoara.

S`au prins ei pina la urma si au pus acel bargraf care merge bine sau nu prea, depinzind in mod proportional de pret.

Cam asa inteleg si eu analogic vs digital, la ceasuri analogicul este de preferat pentru mine.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Io cred ca purtatorii de ceas se impart in mai multe categorii:

- "artistii" - adica aia pe care-i intereseaza "frumusetea" obiectului (undeva pe la 0.5% ... estimarea mea).

- fitzosii - adica aia care vor ca altii sa vada ce poarta (undeva pe la 50%... estimarea mea)

- "practicii" - adica aia care vor sa vada cat ii ceasu`, frate :) (restul % ... estimarea mea

- ...

Io n-o sa mai port ever la mana o chestie sa-mi arate numa` ora, mi se pare ca-i incomod pt. atata lucru cand in general am masina, PC-u`, telefonu` etc. ... eventual l-as purta atarnat la gat :) .

Port un device care-mi arata cum dorm, cat merg, cum imi bate inima etc., il incarc o data la 3-4 saptamani si-i un device de "3 lei" care daca nu-mi mai place il arunc si iau urmatoru` model... da` io n-am nimic de dovedit, sunt categoria 3.  ;)

Editat de informer
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări