elmar Postat Octombrie 27, 2019 Partajează Postat Octombrie 27, 2019 Acum 12 minute, nomikos a spus: Adica, radem, glumim, dar... Păi scuză-mă, dar, dacă continuăm cu astfel de idei asupra mijloacelor de deplasare ...nu vom ajunge decât la ce avem acum...poluare...bateriile sunt mari producătoare de noxe(fabricarea și reciclarea lor) Deci...trebuie s-o luăm din loc ...altfel, ne vom sinucide ! Nu așa trebuie să arate viitorul... Asta nu e decât un viitor sumbru...de care ar trebui să ne ferim! Știu ...mașinile sunt frumoase și nu putem să ne despărțim de acest sentiment de a fi liberi atunci când suntem la volan...totuși...viitorul trebuie să fie altul!Asta...dacă mai vrem să trăim pe acest pământ! Bateriile (mașinile pe baterii)nu sunt decât o ”soluție de avarie”! Și apropos de exemplu tău...să știi că și eu am un telefon care i-a ținut bateria 3-4zile (în condiții de utilizare intensă) când era nou și acum(după un an) nu mai ține o zi! Așa că exemplul tău ...e fără rost!Din păcate... Acum, să nu-mi spui că am făcut o comparație aiurea...că telefonul nu e mașină ...că știu și eu asta...dar.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 27, 2019 Partajează Postat Octombrie 27, 2019 (editat) Stiu ce spui, crede-ma. Sunt perfect constient ca problema este la stilul de viata general al societatii, nu la masini. Sunt constient de cata energie si care este impactul aferent producerii unui acumulator. Sunt constient de sclavia din China. Sunt contient ca amprenta specifica de CO2 aferenta producerii unui cazan nou, echivaleaza cu sofatul unuia vechi pret de 240.000km. Si ca cel mai putin poluant automobil este Mercedes-ul meu din garaj, pe care il scot de 2 ori pe an, desi este E2, si se latra continuu cu E6. Sunt constient ca vasele de transport containere, cargoships, au un impact catastrofal asupra mediului, dar ca n-o sa vezi nici un user Elforum care sa renunte la chiloti din China sau LCD TV. Sunt constient ca suntem 7.5 miliarde si in crestere, si ca din astia 4 miliarde nu au acces la apa potabila, si ca anual mor mai multi copii decat ar fi reusit vreodata sa ucida lagarele de concentrare naziste in cele mai productive momente. Sunt constient ca anul asta am avut 17 zboruri cu avionul, echivalentul a 59.000km, adica turul planetei, si ca n-o sa pup clipa in care voi face doar unul singur electric. Si ce pot face eu? Sunt extraordinar de constient... cum sunt constient ca pana am scris eu postul asta, au murit 3 copii din cauza afectiunilor datorate lipsei accesului la apa curata. Sunt constient ca traim o nenorocita de minciuna, si ca ne imbatam cu apa rece, pana cand inevitabil vom sfarsi ca mancare de viermi. Editat Octombrie 27, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
elmar Postat Octombrie 27, 2019 Partajează Postat Octombrie 27, 2019 Acum 27 minute, nomikos a spus: Si ce pot face eu? Deci ...așteptăm să cadă drobul de sare!? Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 27, 2019 Partajează Postat Octombrie 27, 2019 Unde-i unul, nu-i putere... Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 27, 2019 Partajează Postat Octombrie 27, 2019 (editat) Profunde, frate. Este putere, dar trebuie impartita cum trebuie si de cine trebuie. Suntem multi, avem potential, dar impreuna nu aiurea-n tramvai. Hipstereala cu bicicleta si altele asemenea sunt pentru revistele de la coafor. Editat Octombrie 27, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
elmar Postat Octombrie 27, 2019 Partajează Postat Octombrie 27, 2019 (editat) Acum 41 minute, nomikos a spus: Unde-i unul, nu-i putere... Această ”scuză” o găsim repede,dar, chiar așa o fi!? Oare nu putem stăvili această tendință a oamenilor, de lăcuste flămânde? Probabil...că nu. Și vom face aceeași greșeală pe care au făcut-o toate civilizațiile trecute! Norocul nostru a fost ...că ei nu au ajuns la nivelul nostru!Că astăzi, nu mai exista decât necuvântătoare...și alea, cu mutații artificiale! Editat Octombrie 27, 2019 de elmar Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 27, 2019 Partajează Postat Octombrie 27, 2019 1 oră în urmă, PCB a spus: Profunde, frate. Este putere, dar trebuie impartita cum trebuie si de cine trebuie. Suntem multi, avem potential, dar impreuna nu aiurea-n tramvai. Hipstereala cu bicicleta si altele asemenea sunt pentru revistele de la coafor. Succes! Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 27, 2019 Partajează Postat Octombrie 27, 2019 Mulțumesc. Dumnezeu să-ți lumineze calea. Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 27, 2019 Partajează Postat Octombrie 27, 2019 Acum 5 ore, nomikos a spus: Eu nu pot să înțeleg, sunt așa, mai bătut în cap. Deci, tu te-ai trezit într-o dimineață, și ți-ai spus așa; Vreau o mașină. Dezideratul este, să nu fie MB, Porsche, BMW, Audi, Opel, Ford, Alfa Romeo, Fiat, Suzuki, Mitsubishi, Subaru, Toyota, Lexus, Honda, Acura, Nissan, Renault, Citroen, Peugeot, Dacia, AMG, Brabus, Alpina, Ferrari, Lamborghini, Koenigsegg, Boeing, să nu fie nici una din cele cu tradiție, de epocă, ediții limitate, fondate de inventatori, nici una din celelalte câteva sute de exemple ale unor mai mari sau mai mici producători. Eu vreau un jeg din Corea de Sud frate... De preferat una înființată de un orezar. Ce-ai zis tu, mai dă-i dracu' pe Benz, Maybach, Daimler, Krupp, Porsche, etc. Talking about psichological issues... @Sharky; Ce ziceai că făcea Tesla la deal? P.S. Am uitat de VW, Land Rover, GM, Chrysler, Dodge, Jeep... OMG, câte mai sunt. You get the point. Ai uitat Maserati. Progresul nu poate fi impus prin legi. Nimeni nu a hotărât impunerea motoarelor termice care folosesc combustibili fosili. App de progres. Ce zici de ceasurile mecanice vs electronice? Link spre comentariu
maxente Postat Octombrie 27, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2019 Acum 5 ore, elmar a spus: Cred că vă dați seama că aceste mașini electrice vor avea doar de decor aerul condiționat și încălzire (iarna)!? Adio confort...vă mai luați o haină pe voi...(vorba regretatului)! Faci tu ce faci, ratezi pastila de dimineata si mai dai cu mucii in fasole... Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 27, 2019 Partajează Postat Octombrie 27, 2019 Mișună cam mulți fără rețetă pe aici. Mai bine ne vedem de treburi mai serioase. Link spre comentariu
maxente Postat Octombrie 27, 2019 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2019 (editat) Acum 4 ore, Liviu M a spus: Nici acasa, nici la slujba nu pot incarca o electrica, asa ca pentru mine sunt neutilizabile. Pai de ce nu poti sa o incarci acasa, ti-au taiat astia curentu' ? Acum pe bune, poti incarca o electrica acasa si de la o priza normala, cred ca iti dai seama. Gandeste-te ca, seara cand ajungi acasa, masina sta degeaba pana dimineata 7- 8 - 10 ore, de ce sa n-o bagi in priza chiar si in aia monofazica ? Aaaaa ca nu ai putere cat sa burdusesti bateria ca la o statie rapida de kilowati multi, asta e... dar in 7-8-10 ore tot bagi cateva zeci la % in bateria aia. Editat Octombrie 27, 2019 de maxente Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 27, 2019 Partajează Postat Octombrie 27, 2019 Acum 11 minute, maxente a spus: ... dar in 7-8-10 ore tot bagi cateva zeci la % in bateria aia. Dar dacă zilnic trage din bateria aia mai mult decat incarca, unde crezi ca va ajunge? Link spre comentariu
elmar Postat Octombrie 27, 2019 Partajează Postat Octombrie 27, 2019 (editat) Acum 45 minute, maxente a spus: Faci tu ce faci, ratezi pastila de dimineata si mai dai cu mucii in fasole... Da... ia explică dece am dat-o eu cu ”mucii în fasole”!? Că de altfel, zici că ești deștept ...nu!? De data asta, poate o lași mai ușor cu jignitul...și îți pui și tu un pic mintea la contribuție! Ai avut tu o mașină de-asta electrică, vre-o 4-5 ani în folosință zi de zi ...și te-a ținut bateria( pentru astfel de fițe boierești..)de ai ajuns și cu hârbul acasă!? Eu zic să-ți vezi de treaba ta...și nu mai lasa ”goagălul” să te prostească! Editat Octombrie 27, 2019 de elmar Link spre comentariu
Liviu M Postat Octombrie 27, 2019 Partajează Postat Octombrie 27, 2019 Acum 1 oră, maxente a spus: Pai de ce nu poti sa o incarci acasa, ti-au taiat astia curentu' ? Nu, mi s-a spart galeata cu care-l caram si curge tot pe jos pana ajung la masina. Acu' pe bune, poti incarca masina electrica la priza de acasa daca ai o priza pe langa masina. Daca nu, nu. Chiar daca la "aragaz", de exemplu, ai trifazic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum