Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Dume de 2 lei, tu ai vrea sa fii raspunzator daca masina ta calca pe unul pe care tu ai putea sa il eviti?

Daca e altul la volan nu esti tu de vina, poti dormi linistit, daca e calculatorul tu pici de fraier, tesla o sa se spele pe maini.

Ei specifica exact asta, tu trebui sa fii cu ochii in 4, nicidecum sa dormi, deci practic nu conduce singura.

Autonomia de nivel mare e inca departe.

Da, merge si acu in cazu ideal, dar ca sa o bagi trebui sa vii cu argumente palpabile, gen domne, calculatoru asta are o rata de accident de o mie de ori mai mica.

Si atunci cam devine obligatoriu. Dar mai e mult pana acolo.

Acu e doar asistenta, evident de calitate. dar pana la flote de masini automate, mai stai sa mai treaca macar 10 ani.

Intre timp s-a votat taxa de poluare pt Bucuresti. 500lei respectiv 700 pe an pt cazane e4 si respectiv e3. Iar din 2024 e3 nu mai are voie in centru.

Oare merita platita taxa? Sau luat alt cazan?

E clar ca si cu 700lei pe an, dpdv economic e preferat te de i-ul in loc de bulectric.

Evident, depinde in ce stare tehnica e si cata viata mai are in el, dar de mai simti ca duce inca 2-3 ani, e clar ca afumi cu el.

Link spre comentariu

Oare ce se va face cu banii de pe taxa ? Teoretic , dar si practic ... Se va micsora oare poluarea ? Sau e doar japca ...

P.S. - vor trece si alte municipalitati la masuri similare ? ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 2 minute, gauss a spus:

Oare ce se va face cu banii de pe taxa ? Teoretic , dar si practic ... Se va micsora oare poluarea ? Sau e doar japca ...

La mine in urbe Chirica sigur va arata ca are c...ie :rade:. Banii ... se va duce unde ii va directiona primarul (retinand bineinteles partea leului!). 

Hm, ma mustra contiinta, asa ca hai sa pun ce stiu ca poate o mai incaseaza unul de pe forum in vest si apoi imi baga carne in frigider:

hoe_correct_ritsen_final.jpg?itok=xMaTqQ

651d8dad394276a32e10048c1ffbfc99-1486473

touring-180611-tirette-rouge-2-fr.gif

Si in 2012 parca in Italia am fost pus la curent ca in oras nu am voie sa am luminile aprinse (faza scurta), doar day lights daca are masina. Acum nu mai stiu daca a ramas tot asa sau nu. 

Link spre comentariu
Acum 1 minut, gauss a spus:

Parca nu prea e corect ! Eu ma gandeam la ceva spatii verzi , ca aici stam rau ( in orase ) , si la masuri de fluidizarea circulatiei .

Unde ai vazu tu ceva politically correct? Nu numai tu te-ai gandit la spatiile verzi, sau gandit si dezvoltatorii imobiliari! Faza este ca tu vrei sa se mareasca ei vor sa le extermine :85.

Cand am zis eu ca ne reprofilam pe trotinete ..... lumea era super optimista. Eu zic ca oricine se uita 5 minute la o emisiune cu politiceni isi dau seama instant cu ce c..ve au de-a face si ca viitorul nu suna deloc bine. Sper sa nu fiu nevoit sa ma duc toamna asta sa umflu rotile la bicicleta :qetrwe

Link spre comentariu
Acum 33 minute, gauss a spus:

Japcă, nu se va reduce nimic. Dacă îmi permiteți, e arta de a jumuli rața fără să măcăne.

Link spre comentariu

N-am ce sa nu va permit, domnule Ratza. Știți ca va apreciez, și chiar dacă n-ar fi asa..., discutam! Altfel, nu știu de ce..., parca m-am saturat sa fiu jumulit. O trag cam de mult, și degeaba..., nu primesc nimic ( bun) în loc de pene. Și vine iarna... 

Editat de gauss
Link spre comentariu
1 oră în urmă, ratza a spus:

e arta de a jumuli rața fără să măcăne.

:85

Cu user name-ul tau .... e......TARE!!!:aplauze

image.thumb.png.a1f18e6736abf1b356cf0b959956c357.png

Deci se pare ca Euro 4 din 2021 nu din   20   20.

ratza tu ai euro 5? 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

euro 4 are la cazan, euro 4 am si eu.

Bine ca nu au bagat pe co2, ca acolo e jale, ca poti avea e4 cu 140g si e4 cu 250 cum am eu.

De unde ai luat poza? Eu am gasit o poza in care era si randul cu E4 care era 500lei pe an. Vezi linkul postat anterior.

Nu e o avere, e clar ca de iti permiti o masina, iti permiti 500lei, dar dupa cum spuneti, e doar un pretext sa ia banii.

Pe de alta parte sunt tot felul de agentii de mediu si presiuni in directia asta la nivel european.

Iar daca pui taxe si din banii aia o parte dai vouchere de electrice, faci piste de biciclete, cumperi biciclete de 10miiE bucata, pe hartie treaba asta da bine, si scapi de a fi amendat de vreo comisie european.

Plus is curios de unde stie garcea ce norma de poluare ai tu?

Ca nu te poate legitima sa ii arati talonul nici sa iti opreasca masina. Doar de iti ia numarul si apeleaza la rutiera pt confirmarea datelor.

Link spre comentariu
Acum 12 minute, Sharky a spus:

Plus is curios de unde stie garcea ce norma de poluare ai tu?

Ca nu te poate legitima sa ii arati talonul nici sa iti opreasca masina. Doar de iti ia numarul si apeleaza la rutiera pt confirmarea datelor.

In baza de date de la RAR ai si norma Euro. La fel cum verifica politia in trafic daca ai ITP la fel se va verifica si daca ai vinieta luata sau nu. Nu te astepta sa vezi ca apar peste noapte camere si amenzi trimise prin posta acasa ca .... nu va fi in prima faza. Oricum politia comunitara cred ca va face vanatoarea.

Acum 13 minute, daniels a spus:

Eu nu am 5E si vreau sa las masina la intrare. Am loc de parcare si linie de transport în comun ecologică?

Ai .... vrea tu! :85

Link spre comentariu

Camere vor apare sigur . De fapt vor fi primele ... Ca astfel e bine pentru toti , bani siguri . Si contractul de atribuire , softurile , stocarea , dispeceratul , si informatiile de pe ele ( partajate de mai multe institutii ) , si altele . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări