Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Acum 8 minute, Усилитель a spus:

Problema este ca apar în trafic situații noi, una simpla: camionul din sens invers trece la distanta mica axul drumului, (adoarme șoferul) omul decide rapid în ce parte trage volanul, sau în care parte sunt vătămări mai mici (boscheți dreapta vs un alt vehicul care vine în spatele camionului) Oare pilotul automat va știi sa facă astea, sau va pune frână și se va opri hapt în fata camionului, plus ca va înfrânge chestia cu trecutul liniei..... Traficul are situații neprevazute, nu e ideal... 

Cand masinile nu vor mai fi conduse de oameni situatia descrisa de tine nu va exista. In prezent cand se poate intampla, iti garantez eu ca o femeie la volan sau unul cu lamaia pierde fractiuni bune de secunda, fiind panicat pana sa faca ceva. Pe autostrazi in vest ai blocuri de beton care despart sensurile de mers facute special sa iti intoarca masina (sa se roteasca) si sa nu patrunda pe sensul opus. La unguri sau la noi sunt doar parapetii aia metalici (destul de fragili pentru tiruri )care ar trebui inlocuiti. 

Bine a scris nomikos odata: Bine ca viitorul nu este la mila unora (ca tine). 

Link spre comentariu

Asta ce zici tu este iarăși gândit pt situații ideale, ok, hai sa zicem ca nu adoarme șoferul, tanti se poate farda ca oricum pilotul conduce și totul merge ca la carte..... DAR  vine mașina din fata și pușcă cauciucul, se desface bieleta de direcție,  întra mașina pe un petec de ulei etc... Asa ca mai ușor u viitorul..... Și mai lasă atacul la persoana..... 

Link spre comentariu
Acum 7 minute, Усилитель a spus:

DAR  vine mașina din fata și pușcă cauciucul, se desface bieleta de direcție,  întra mașina pe un petec de ulei etc... Asa ca mai ușor u viitorul

Daca vorbim de viitorul cand vor fi doar masini electrice de unde pete de ulei? Despre puscat cauciuc sau desfacut bieleta de directie nu are rost sa vorbim, fiind ceva specific doar cazanelor de astazi. In Vest unde se face ITP-ul pe bune, masinile se caseaza in stare buna de functionare (de fapt sunt dirijate spre Est sau Africa). 

Sincer esti prea pesimist pentru a face parte din viitor. 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu

Sau ... , fara viitor ? Cred ca e mai plauzibil !

P.S. - daca se strica ceva la minunatia de omuletz care conduce masina ? Vreun tranzistor , vreo dioda , vreo memorie ... , pe cine dau rudele ( apartinatorii ) vina ? Sau sunt pierderi colaterale ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Tu trăiești într-o lume ideala....... Sau vrei, lasă cazanele, acum 3 ani a fost o rechemare fără mare tam-tam, un defect la mașini noi Porsche Cayenne desfacea telescopul de ansamblu și se pierdea direcția..... 

Și când toate mașinile vor fi electrice, utilajele de forță, buldozer, excavator excavator etc vor  avea circuite hidraulice cu ulei, și transportate pe trailer tot or fi șanse de scăpat ulei,.... 

Link spre comentariu
Acum 50 minute, adrian_pic a spus:

Tu crezi ca bavarezii se apucau sa produca auto-pilot si sa il puna pe masina ca sa nu poata fi folosit???

Tu reduci totul la Romania, ori eu nu discut in principal despre Romania, eu vorbesc de ...all over the world. Nu vad de ce si-ar face face prea mari griji bavarezii sau Tesla de noi ca nici nu prea avem autostrada :rade:

Sigur ai permis numai de forum

Nu este legal nicaieri. Legislatia in domeniul auto este corelata in toate tarile, altfel nu ai putea iesi din tara cu o masina care nu indeplineste standarde in alta tara.

Link spre comentariu

Dar se pare ca nici tu nu ești la curent cu legislația sau mai precis cu demersurile care se fac pt a permite circulația cu aceste mașini (cu pilot automat). 

Exista unele derogări deja implementate, derogări pe permit intrarea pe drumurile publice a acestor mașini in anumite condiții. 

Link spre comentariu

Pai comparam Tesla cu Porsche? :rade: Acum as fi curios unde era produs telescopul cu pricina. Sigur nu-i made in Germany.

Tot timpul suntem expusi la tot felul de pericole (unele se datoreaza si lacomiei si goanei dupa profit cu orice pret) si va fi ca la razboi, cine scapa ... scapa. Economic unii muncitori de prin vest nu o mai duc ca pe vremuri. 

Link spre comentariu
Acum 2 minute, sesebe a spus:

Dar se pare ca nici tu nu ești la curent cu legislația sau mai precis cu demersurile care se fac pt a permite circulația cu aceste mașini (cu pilot automat). 

Exista unele derogări deja implementate, derogări pe permit intrarea pe drumurile publice a acestor mașini in anumite condiții. 

Posibil, dar omul nu poate lipsi, este doar asistat.

Link spre comentariu
Acum 6 minute, daniels a spus:

Legislatia in domeniul auto este corelata in toate tarile, altfel nu ai putea iesi din tara cu o masina care nu indeplineste standarde in alta tara.

Cand ai sa iesi din Ro iti doresc sa nu ai ocazia sa vezi ca exista diferente de reguli de circulatie intre Romania si alte tari. Eu am fost pazit de soarta si am invatat ca sunt tari care au si particularitatile lor (era vorba de prioritatea pe banda pe autostrada). Tot adevarat este ca nu eram iertat pentru ca nu stiam acea regula particulara. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări