matzah Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 (editat) Acum 10 minute, gauss a spus: Nici cele de care spun eu nu erau prea sprintene ... O senzatie stranie , pana te obisnuiai cu ele , circulau pe niste benzi vopsite in galben , cu diagonale negre , mai late decat vehicolul . Daca era un obstacol pe " linie " , sau stationai in drumul lor , se opreau . Lucratorii erau obisnuiti cu ele , aveau si semnalizare ( un girofar micutz portocaliu ) , nu prea aveau loc opriri accidentale . Ceva de genul aveau si in santier in vechiul DMHI (Mangalia). Parca retin ca erau electrice. Erau ca un fel de platforme joase, nu retin sa fi refacut drumurile si bagat fire dar au trasat niste dungi cu vopsea pe care chestiile astea mergeau. Aveau ceva senzori in fata si in partea de jos. Mergeau practic gen robotii astia "line follower" - de la o sectie la alta. Muncitorii faceau glumite de santier cu ele, puneau tot felul de crengi si frunze in drum, astea se opreau si asteptau sa se elibereze drumul. Intre timp muncitorii frecau pisicu' linistit in sectie pe motiv ca "n-a ajus domn'le materia prima, n-avem ce lucra". Pana la urma au fost dotate si cu camere video, prea se obstructiona drumul de la o vreme... Editat Octombrie 24, 2019 de matzah Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 (editat) Nu am condus Tesla pe auto pilot, dar am condus S Class 550, si inca unul de prin 2015. Si nu am condus-o 5 metri, am tinut-o mai multe zile. Pretul automobilului, 195.500E aprox. Cu exceptia volanului, am traversat Bucuresti, Crangasi-Fantana Miorita tinand doar de volan. S-ul intervine si la volan, in sensul in care o va aduce pe banda daca incerci schimbare de banda cu obstacol, sau daca calci liniile. Etc. Face el mult mai mult, dar nu stau sa dezvolt. Recent S-ul este aproape, daca nu 100% autonom, inclusiv parcarea, cautare loc parcare, iesit din locul de parcare... Nu stiu mai mult. Si mai toti astia mari le au... Sistemul este atat de performant si elegant, incat simti ca esti cu masina intr-o bula de sapun, care te fereste de orice obstacol. Repet, cu exceptia volanului, i-am impus o viteza maxima, si ea a facut totul. Recunosc ca am facut pe mine de frica. Si la asta mai este de lucrat. Ce vreau sa spun este ca nimic nu e nou, se lucreaza la asta de decenii, si parti din sistemul asta se pot cumpara deja off-the-shelf. Editat Octombrie 24, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 E matur, dar e level 2, doar ca musk se lauda ca a doua zi le lasa libere sa zburde pe strazi. Mdeah. Omul e carismatic, asta e important cand te lauzi cu ce faci, nu prea conteaza forma de prezentare, ce prezinti etc, multi nu pricep decat ideeile de baza si li se pare ca e cool. E un stil aparte, da o tzara spre manelistic, dar na, e clar ca nu o sa vezi un sef de mare firma facand asta sau sa isi aprinda un joint in direct, pt ca aia joaca la alte sume si una doua le da peste nas actionariatu. Recent i-o dat si justitia peste bot cu miscarile lui antisindicale, ii placea lui de Henry Ford, probabil ca de lasa dupa el aducea si echipe de lege si ordine prin fabrica, sa bage disciplina in muncitori. :)) Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 1 oră în urmă, adrian_pic a spus: Tesla circula pe drumurile publice cu auto-pilot si se descurca. Cauta pe youtube sa vezi pe unul cum doarme la volanul unei Tesla . Buhnici a filmat cum in Ro tinea mana pe volan dar masina era condusa de auto-pilot si s-a descurcat foarte bine. Pe YT vezi multe. Pe drumurile publice ai să vezi masini fără sofer când toate sistemele vor fi omologate. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Ce ma intereseaza pe mine este ca bavarezii ii sufla in ceafa la capitolul condus autonom. Si Ford au inceput sa aiba ceva rezultate. Cand exista concurenta realizarile nu se lasa prea mult asteptate. Deci trebuie biscuit in aceasta directie (vezi bancu: Biscuiti, ostasi! Biscuim maria ta!) Normal ca mai multi bani pompati in acest sector ar fi benefic, ca sa eviti sa produci cu Citat echipe de lege si ordine prin fabrica ca nu-i productiv deloc. Si normal ca la varf profitul conteaza cel mai mult insa imi este teama de lacomia unora. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Acum 13 minute, daniels a spus: Pe YT vezi multe. Pe drumurile publice ai să vezi masini fără sofer când toate sistemele vor fi omologate. Filmarile de pe youtube sunt facute pe drumuri publice. Buhnici nu a avut sange in instalatie sa nu tina mana pe volan (poate la noi legea nu permite), dar se vedea clar ca nu el conducea. Tesla reducea viteza in virajele periculoase si s-a comportat foarte bine. El a ales si un traseu cu viraje mai nasoale ca sa vada daca chiar presteaza bine auto-pilot-ul sau nu si s-a convins ca daca nu sunt idioti in trafic si lucrari la carosabil auto-pilot-ul isi face treaba. Oricum lucrarile la carosabil in vest sunt cunoscute si pe google map, deci nu-i mare branza sa le transmita si masinilor cu auto-pilot. Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Nu cred ca ai permis si nici nu cunosti legislația. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Permis de forum are sigur. Si defapt nici eu nu inteleg unde este problema pe care vrei sa o scoti in fata. Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Nu se pot folosi legal sisteme care nu sunt certificate RAR. Nici macar folia pt geam care nu are certificare nu se poate folosi. Sunt sisteme care te pot asista la condus, parcare, etc dar nu înlocuiesc omul. Vor putea inlocui omul când vor fi certificate. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 (editat) Inseamna ca in urmatorul deceniu nu mai avem nevoie de permis. Stie masina... E pacat ca nu mai vedem ghirtoi in trafic si urmariri intre infractori si politisti. Te duce masina drect la bulau. In Romania? Editat Octombrie 24, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Din start tu consideri ca drumuri publice sunt doar in Romania si ca auto-pilot-ul trebuie omologat la RAR. Daca ai fi cautat pe youtube ai fi vazut ca in afara de Buhnici nimeni nu este din Romania. Tu cunosti legislatia americana sau a celorlalte tari din UE? Tu crezi ca bavarezii se apucau sa produca auto-pilot si sa il puna pe masina ca sa nu poata fi folosit??? Tu reduci totul la Romania, ori eu nu discut in principal despre Romania, eu vorbesc de ...all over the world. Nu vad de ce si-ar face face prea mari griji bavarezii sau Tesla de noi ca nici nu prea avem autostrada . Link spre comentariu
Усилитель Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Problema este ca apar în trafic situații noi, una simpla: camionul din sens invers trece la distanta mica axul drumului, (adoarme șoferul) omul decide rapid în ce parte trage volanul, sau în care parte sunt vătămări mai mici (boscheți dreapta vs un alt vehicul care vine în spatele camionului) Oare pilotul automat va știi sa facă astea, sau va pune frână și se va opri hapt în fata camionului, plus ca va înfrânge chestia cu trecutul liniei..... Traficul are situații neprevazute, nu e ideal... Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 Și mașinile pot lua astfel de decizii, totul depinde numai de felul cum este făcut SW-ul. Accidente sigur se vor mai intimpla, chiar si cu "pilotul automat". Totul este ca nr accidentelor sa nu crească (preferabil sa scadă) in cazul pilotului automat pt ca accidente vor fi in continuare. Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 (editat) Ceva discutii au mai fost , intr - un topic cu roboti . Ulei , sau alte chestii pe jos , de la un accident tocmai intamplat , un autovehicol care patrunde pe contrasens , sau te urmareste barbatul unei doamne , banuindu - te ( fara motiv ) ca i - ai pus coarne . Lui , nu doamnei ... Sau rachetii ... , in judetul vecin sunt la ordinea zilei . Mai apare vreo tornada - doua , intempestiv ... , ca au inceput si la noi . Destul cat sa zboare un autocar de pe carosabil . Duci un ranit la spital , sau sotia la maternitate . Nu stiu cine scrie asemenea software , si ce senzori trebuiesc . Mai scapi , sau mori linistit in slujba progresului ? Grea dilema . Cel putin pentru mine . Ramane pur teoretica , nu stiu daca apuc . As prefera sa ramana cum este , conduc de ceva ani , am toate categoriile ( rutiere ) , si brevete de mecanic - conductor pentru diferite " utilaje " . Ma rog , cele din urma nu cred ca - mi duc dorul , si nici eu lor ... , nu cred ca ne vom mai intalni . Editat Octombrie 24, 2019 de gauss Link spre comentariu
Усилитель Postat Octombrie 24, 2019 Partajează Postat Octombrie 24, 2019 În rest, ar fi OK, ieși de la bar și te duce acasuca..... Nu știu ce va lucra Garcea, ca pilotul respecta viteza și restul.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum