Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Deja s-a ajuns la vomă retorică fără rațiune. Dacă ați ajuns să-l bălăcăriți pe Musk, e grav rău de tot. 

Musk are depozite întregi de tehnologie ca bonitate în fața creditorilor. Dacă vă imaginați că își va plăti creditele cu Tesla 3, vă anunț că vă înșelați amarnic. 

Musk nu e despre mașini, ci despre tehnologie și intelligence. Nicidecum despre o răpciugă de mașină. Musk urcă materiale pe orbită, la fel de ușor cum livrează curierii cartofi în Afumați.

Hai să n-o dăm în derizoriu.

Și îi dau dreptate colegului @ratza;

Jobs era un papagal, dar era un papagal cu o viziune superbă. Cum și Musk. Și viziunea este totul. Nimeni nu mă poate contrazice aici...

Vă recomand;

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Domnule, nu va contrazic doar va aduc un exemplu similar, Ericsson, cistiga bani cu nemiluita din brevete, acum s`a cam intarcat balaia din pacate ca`i firma europeana

mare.

Brevetele sint bune insa tehnologia trece rapid, cind te bazezi prea mult pe brevete patesti ca E///

Si mai este ceva ce am spus mai demult, ursii mari inca hiberneaza , clasicele se vind bine, inca.

Apoi mai este o problema , FCV, inca nu este facut pariul, dupa mine as paria pe FCV.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

S-au prăbușit imperii și civilizații întregi. Se va prăbuși civilizația umană în ansamblul ei. 

Ăsta nu e un argument contra...

Înainte de toate Elon Musk este un tip incredibil de competent, inteligent, modest și muncitor. Iar Tesla, SpaceX, The Boring Company, etc............ Aș vrea eu să fiu 10% din ce este el. Fără bani... Hai să fim serioși, for once.

Ascultați-l ce spune...

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 2 ore, nomikos a spus:

Și îi dau dreptate colegului @ratza;

Jobs era un papagal, dar era un papagal cu o viziune superbă. Cum și Musk. Și viziunea este totul. Nimeni nu mă poate contrazice aici...

Exact despre asta e vorba. Tesla nu e doar electricitate, ci și un pionierat în condusul autonom. Pentru asta trebuie un vizionar, unul plecat cu sorcova, dar hotărît că se poate altfel. Oricum, constructorii auto consacrați sînt destul de în urmă doar momentan, părerea mea e că vor recupera abrupt. Taycan e doar un exemplu (pe care l-aș alege oricînd în locul Tesla, dacă mi-aș permite) și sînt convins că vor urma și altele în următorii 2-3 ani.

Link spre comentariu

Cel mai bun exemplu pe care îl am acum este Rimac. Un puști oarecare din Croația, a făcut ce nimeni niciodată nu a făcut vreodată în România. Și nici nu va face vreodată în veci. Atât de mare e potențialul de context actual...

O spun aici public, sunt dispus să pun banii jos, alături de oricine din forum, și vă garantez că ne omorâm la cuțite, dar nu reușim să punem cap la cap o electronică pentru un asincron de 200kW. Deși e plin de savanți...

10 useri ne găsim. Eu pun 2000E acum, pe loc. Strângem 20.000E. Nici o trotinetă ordinară nu vom reuși să punem cap la cap.

Efectiv, suntem blestemați, noi, că popor...

Îmi vine să plâng uneori.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

A murit Justin Capra...ma rog si asta era jumate neamt...

La ora asta este lipsa unui tel, un scop in sine, pasiune, ma rog pasiune dublata de cunostiinte altfel ...

Schimbarea regimului a dat peste cap la noi multe lucruri, inclusiv mentalitatea, la Croati a fost cu totul altfel, socul n`a fost la fel ca la noi.

Link spre comentariu

"Tesla nu e doar electricitate, ci și un pionierat în condusul autonom. " Deocamdata sunt probleme cu condusul autonom ,nu se pot prevedea toate situatiile din trafic si facut softul solutie pt ele , iar cealalta este dilema daca se intampla o  nenorocire , cine este de vina ,soferul ,masina ,firma constructoare .....

Link spre comentariu

Cu ce balacaresti pe careva spunand adevarul si scotand in evidenta niste fapte?

Condus autonom. Tu stii ce au altii in gradina? Ce au in laborator?

Nu le scot pe strada pt ca nu isi permit sa testeze pe utilizatorul final ca si cobai.

Poate ca dintre discipolii tesla sunt unii suficient de tantalai sa creada ca masina aia merge singura si ajungi acasa intreg, treaba lor.

Dar legal n-ai voie sa faci asta, iar accidente s-au intamplat. Si sa vad ce zice asigurarea cand se demonsrteaza ca tu dormeai la volan.

Cnad scoti asa ceva pe piata, ca firma mare cu milioane de masini vandute pe an trebuie sa mearga perfect.

Nu sa te bage in sant daca liniile sunt trasate prost. Din pacate asta e nivelul, oricat o da nea musk de gard ca self driving is here.

Da, daca esti unu ca Musk nu ai nimic de pierdut, ajunge sa te lauzi ca o sa faci si o sa dregi, lumea o sa te creada si o sa cumpere in continuare, dar aia o doar un procent mic din piata.

Ok, daca ies bani din altceva, de ce firma asta de masini e in datorii cam mari si profitu e cam...pe minus de multa vreme.

Treaba cu hyperloop o picat, cine stie, poate invie.

Asta ca sa nu zic sa certurile penibile cu cei de la SEC sau cu scufundatorii din Thailanda cand l-a facut pe ala pedofil pt ca omul nu l-a bagat in seama.

Daca asta inseamna sa il balacaresti, apoi nene, ai luat-o rau pe ulei. E realitate, ca iti convine sau nu, asta e. E real, nu e inventie.

Acu vizionar sau nu, recunosc are tupeu se baga la orice, dar pana acu nu poti sa zici ca wow, a iesit ceva. Ca inca dospeste afacerea....iar banii nu prea ies, actiunile se cam duc in jos.

De asta zic, sper sa se redreseze si sa o scoata profitabila, nu doar sa arunce banii pe fereastra.

Om trai si om vedea, eu unul nu ii duc grija, dar ma distreaza cand aud tot felul de aiureli gen tesla a revolutionat, tesla a dres, tesla a facut, dar cand te uiti la cifre, nu e nici 1% din piata mondiala.

Link spre comentariu
Acum 13 ore, Усилитель a spus:

A aparut Porsche Taycan , primele drive teste arata ca e mult mai placut de condus decat Tesla .Intre timp incep sa pice din primele Tesla in numar tot mai mare ,un circuit de memorie flash este scris /rescris de prea multe ori in timpul functionarii si se strica , si cu toate ca este o componenta ieftina ,firma schimba doar toata cutia 

MCU1 , si asta costa 2700 dolari......

Buba aia la memoria flash e explicata de cativa indivizi pe youtube, si chiar unii din ei au facut un script sa mute in memoria ram, toate logurile ala idioate scrise fara sens care uzeaza memoria flash

Din cate se pare aia de la tesla ignora buba aia la modelele mai vechi si inca nu se stie daca au remediat-o la cele mai noi.

Link spre comentariu

Pai nenea Musk are grija sa se certe (faptul ca l-a facut pedofil pe unul de oftica arata ce fel de om este - un om cu adevarat modest nu ar fi lansat o asemenea acuzatie) in loc sa rezolve o problema. Cat timp poti face un update soft si rezolvi problema dar tu preferi sa incerci sa vinzi modulul .... nu faci ca boss decat sa iti arati neputinta (impotenta) de a avansa. Toata stima pentru inginerii si programatorii care au pus la punct sistemul de condus autonom. Aia este cu adevarat o realizare si un pas mare inainte, dar musk nu are nici o tangenta cu reusita decat pe linie financiara.

In episodul Thailanda s-a vazut clar intentia lui de a acapara prin reclama si cand nu i-a mers s-a apucat sa jigneasca. El vrea ca totul sa treaca prin companiile lui si el sa suga profit (ca si Jobs) predicand cu orice ocazie. Nu are nici o viziune, el stie bine ca banul este principalul ingredient al reusitei si alearga haotic dupa bani (se baga pe multe domenii) iar altii considera asta viziune . Bezos (de la Amazon) se vede ca este mult mai rafinat si stie ca cel mai bine este sa urci incet dar sigur. Bezos deja investeste si cauta parteneri sa investeasca pentru a prelungi durata de viata a omului pana la 115 - 125 de ani. Din start pariez ca business-ul lui Bezos va fi un succes.

Nu doresc sa moara capra lui musk, pentru ca Tesla i-a fortat pe multi sa faca un pas inainte si asta este totusi un merit, insa meritul este al echipei de ingineri si programatori. 

https://www.youtube.com/watch?v=r-vbh3t7WVI

Puteti vizualiza pe sarite daca nu aveti rabdare sa urmariti si subiectul si sa comparati prestatia lui musk fata de ceilalti care au prezentat. musk este total nepregatit si nici macar cu o spontaneitate nu se poate lauda, insa el e prea fudul si ii da inainte cu stilul lui. 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
Chiar acum, adrian_pic a spus:

Toata stima pentru inginerii si programatorii care au pus la punct sistemul de condus autonom. Aia este cu adevarat o realizare si un pas mare inainte, dar musk nu are nici o tangenta cu reusita decat pe linie financiara.

Nu o sa vedeti masini fara sofer pe drumurile publice oricat de bun ar fi sistemul de pilot automat.

Singurile masini autonome, dar si alea supravegheate de un operator, sunt niste port containere care opereza intr-un port.

Link spre comentariu

Mai sunt ceva carucioare ( electrice )  , prin diverse uzine ... , un soi de platforme . Sunt ghidate de fire prin dusumea , de acolo primesc si comenzi . Cara piese , subansamble , si ce e nevoie . Noaptea sunt puse la incarcat . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Nici cele de care spun eu nu erau prea sprintene ... O senzatie stranie , pana te obisnuiai cu ele , circulau pe niste benzi vopsite in galben , cu diagonale negre , mai late decat vehicolul . Daca era un obstacol pe " linie " , sau stationai in drumul lor , se opreau . Lucratorii erau obisnuiti cu ele , aveau si semnalizare ( un girofar micutz portocaliu ) , nu prea aveau loc opriri accidentale . Prima oara le - am vazut la o uzina a concernului De Dietrich , in Franta . Ma rog , Alsacia ... , toti de acolo se considerau nemti , multi vorbeau nemteste . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 7 minute, daniels a spus:

Nu o sa vedeti masini fara sofer pe drumurile publice oricat de bun ar fi sistemul de pilot automat.

Singurile masini autonome, dar si alea supravegheate de un operator, sunt niste port containere care opereza intr-un port.

Tesla circula pe drumurile publice cu auto-pilot si se descurca. Cauta pe youtube sa vezi pe unul cum doarme la volanul unei Tesla :rade:. Buhnici a filmat cum in Ro tinea mana pe volan dar masina era condusa de auto-pilot si s-a descurcat foarte bine. Normal ca mai este de bibilit dar asta pentru ca sunt unii soferi agresivi sau apar blocaje temporare pe autostrada care nu sunt semnalizate corespunzator. Am urmarit cateva filmari si in opinia mea auto-pilotul de pe Tesla este deja matur. Nici concurenta nu va sta cu mainile incrucisate. Odata cu trecerea timpului ele vor deveni din ce in ce mai bune.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări