Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

V-ati gândit la infrastructura necesara încarcarii concomitente a câtorva milioane de masinute? Degeaba-i încarcarea pe gratis daca n-apuci loc la priza. Si atunci stai. La coada. Iar guvernantii îsi vor freca fericiti mâinile. Pentru ca au iarasi un mijloc de a controla eficient mobilitatea boborului.

Automobilele actuale sunt mai curate si mai ecologice ca niciodata. Totusi se faceputernic  opinie împotriva lor. Oare de ce? Numai pe motive "nobile"?

Se cerceteaza de decenii pilele cu combustie. S-au folosit în misiunile Apollo (deci sunt fiabile), se folosesc ca sursa principala de energie în submarinele nemtesti (deci se pot produce în cantitati mari) iar Mercedes le testeaza de vreo douazeci de ani pe microbuze si autoturisme (deci sunt suficient de miniaturizate ca sa încapa în masinutze). Recent am fost depasit de doua mertane de teren. Le-am ajuns din urma la primul semafor aflat pe rosu si am vazut ca, desi nu aveau esapament, fumegau (vorba vine). Eliminau abur de la pilele cu combustie. Erau exemplare de test (aveau si numerele de înmatriculare corespunzatoare). Colegii de la producator mi-au confirmat-o.

Deci se pot produce masinute electrice care sa se încarce cu galeata si care necesita doar baterii tampon de capacitate redusa (supercap-uri?!). Totusi oficialii forteaza numai masinutele cu baterii si încarcare de la retea.

Cu câtiva ani în urma s-a prezentat o varianta de pile cu combustie de temperatura mica pe baza de alcool. S-a speculat mult pe tema folosirii lor în laptopuri si telefoane mobile. De-atunci nu se mai aude nimic pe-aceasta tema. Adica a utilizarii în scopuri civile.

Link spre comentariu

Toyota Mirai costa in jur de 80.000 euro (pile a combustible) si daca nu ma insel a fost disponibila inca din 2014 pe piata. Eu sunt pro pentru orice solutie alternativa la motorul clasic. 

Sau ca sa nu fiu foarte dur, macar de la un hybrid plug in in sus sa fie. Nu-mi fac eu probleme ca va fi coada la incarcat pentru ca inca sunt prea scumpe pentru buzunarul omului de rand. Dar este clar ca daca nimeni nu ar cumpara nu ar fi posibila dezvoltarea in aceasta directie. 

Link spre comentariu
Acum 12 ore, Nostalgic a spus:

Cele electrice ... ce sa emita...a da unde herziene..cum ? se produc scintei la colectorul motorului electric si cum orice scintee electrica produce emisii hertiene.

Daca mai vin si fanariotii am pus-o de mamaliga cu poluarea .Aia (fanariotii) au pus impozit pe fumul iesit pe horn(deja exista si acum).

In concluzie , sa fiti pregatiti pentru impozite pe poluare.

Gandeste-te la multimea de incarcatoare wire-less; deja ne balacim in alea a lu' Hertz!

Link spre comentariu
Acum 8 ore, mac01 a spus:

Ne vom reprofila pe biciclete...!

Da' tot electrice!

Acum 8 ore, Dan85 a spus:

Da, domne!  Pai cobori si bati la unu'in poarta sa-ti de a galeata de curent.

Iti dai seama ca la un accident poti muri electrocutat, intra apa pe la chedere si o pui de artificii... Chiar ca n-au niciun viitor stralucit.

Si daca ala are numai de cel de inalta frecventa, ce faci?!

1 oră în urmă, franzm a spus:

V-ati gândit la infrastructura necesara încarcarii concomitente a câtorva milioane de masinute? Degeaba-i încarcarea pe gratis daca n-apuci loc la priza. Si atunci stai. La coada. Iar guvernantii îsi vor freca fericiti mâinile. Pentru ca au iarasi un mijloc de a controla eficient mobilitatea boborului.

Automobilele actuale sunt mai curate si mai ecologice ca niciodata. Totusi se faceputernic  opinie împotriva lor. Oare de ce? Numai pe motive "nobile"?

Se cerceteaza de decenii pilele cu combustie. S-au folosit în misiunile Apollo (deci sunt fiabile), se folosesc ca sursa principala de energie în submarinele nemtesti (deci se pot produce în cantitati mari) iar Mercedes le testeaza de vreo douazeci de ani pe microbuze si autoturisme (deci sunt suficient de miniaturizate ca sa încapa în masinutze). Recent am fost depasit de doua mertane de teren. Le-am ajuns din urma la primul semafor aflat pe rosu si am vazut ca, desi nu aveau esapament, fumegau (vorba vine). Eliminau abur de la pilele cu combustie. Erau exemplare de test (aveau si numerele de înmatriculare corespunzatoare). Colegii de la producator mi-au confirmat-o.

Deci se pot produce masinute electrice care sa se încarce cu galeata si care necesita doar baterii tampon de capacitate redusa (supercap-uri?!). Totusi oficialii forteaza numai masinutele cu baterii si încarcare de la retea.

Cu câtiva ani în urma s-a prezentat o varianta de pile cu combustie de temperatura mica pe baza de alcool. S-a speculat mult pe tema folosirii lor în laptopuri si telefoane mobile. De-atunci nu se mai aude nimic pe-aceasta tema. Adica a utilizarii în scopuri civile.

Exact, ce sa mai spunem de incarcarea rapida (valabil si pentru alti consumatori). Asta presupune automat cresterea curentului de incarcare care duce inevitabil la suprasolicitarea furnizorului si a consumatorului  si de aici, minuni!

Link spre comentariu
7 hours ago, informer said:

Fara nici o adresa personala cred ca oamenii in varsta IN GENERAL tind sa considere tot ceea ce le e sau le-a fost familiar ca fiind "mai bun" / "mai adevarat" si tot ce-i nou ca nepotrivit sau "nu tocmai la fel de bun" sau....

Asta ai luat-o din reclama aia in care un mos cu pistol de lipit "Radioprogres" in mina zice: " televizoarele cu lampi erau de 1000 de ori mai bune decit astea".

Masinile electrice, asa cum sunt ele acum, chiar nu sunt cu nimic mai bune. Sunt scumpe si au performante modeste.

2 hours ago, adrian_pic said:

cand am facut calculul vazand cat are masina in bord si stiind ca o incarca numai gratuit am vazut ca si-a scos parleala

Cit aveau la bord? Ca eu ma indoiesc ca si-a scos pirleala chiar si cu incarcarea gratis.

Editat de d2134
Link spre comentariu

Impozitul va fi pe bun. Ca si cum ai impozit pe teren. Poluarea e doar o forma mai diplomatica sa iti ia banii, vezi doamne pt reparatia poluarii.

Motoarele sunt cu inductie in general, iar de unde, fr e prea joasa.

Deocamdata sunt masini scumpe, cine si le permite nu are probleme din cele discutate aici.

Le ia ca si gadget la fel cu cei care iau ultimul iphone. De aia probleme de infrastructura nu apar peste noapte. nu va veni vaporul din china saptamanal si intr o luna e plina tara de electrice.

Doru,

F fals. Nu am facut aprecieri la persoana ta. Am facut aprecieri la scrisele tale. Ti a sarit tandara ca ai vazut niste fum si ai inceput sa comentezi fara o baza reala si induci lumea in eroare.

Eu am avut ocazia sa ma dau cu hibrid, sa stau de vb cu oameni seriosi care au avut destule masini si sa vad ca da, la consum e o imbunatatire masurabila la final de luna cand tragi linie.

Tu doar spui ca s bani aruncati ca ai vazut fum in trafic!

Este ca semeni cu omul din banc cu spusele astea?

Nu sunt de vina ca atarg atentia asupra ce e deja evident.

Pestisorule.

Link spre comentariu
Acum 1 minut, Sharky a spus:

Tu doar spui ca s bani aruncati ca ai vazut fum in trafic!

Este ca semeni cu omul din banc cu spusele astea?

Tot nesimtit vrei sa fii? Ia incearca comparatia asta cu tac-tu, ca te cunoaste, stie ce-a crescut, si poate el iti permite.N-am facut gradinita impreuna, deci ar trebui sa-ti ponderezi parerile despre ceilalti, pt ca nu te-a declarat nimeni desteptul satului.Iti repet, nu te-am vizat absolut deloc in ce-am scris, ca sa invoci faptul ca te-am provocat, si cu toate astea, continui sa faci pe buricul pamantului.Eu zic sa te opresti aici cu comentariile tale.

Link spre comentariu

Eu am mai ridicat mai de mult in topic problema infrastructurii pentru incarcarea bateriilor . Ma rog , nu ma gandeam numai la coordonatele GPS ale prizei salvatoare . Asa , discutand en - gros , o fractie din energia carburantilor chimici care se ard ( fosili sau nu ) va trebui sa apara suplimentar , peste contoarele de astazi ... figurat vorbind . Care trebuie si ea produsa ( energie electrica ) , inca nu se stie cat de ecologic si sustenabil . Ma rog , nu stiu eu . Recunosc cu umilinta . Am primit solutia .. , rapid .... prize pe stalpi . M - am linistit ( nu ca as fi fost nelinistit ... , nu m  - au parasit intrebarile ) , cineva a gasit deja solutia . Cam atat ... , topicul e oricum interesant . Ca multe de la Bodega . Macar pentru viziunea celor ce posteaza . Solutiile ( daca vor fi , cand si cum ) , se gasesc la alte niveluri . Care sant interesate ( si ) de bani . Daca nu mai intai ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 11 minute, doru3160 a spus:

Tot nesimtit vrei sa fii? Ia incearca comparatia asta cu tac-tu, ca te cunoaste, stie ce-a crescut, si poate el iti permite.N-am facut gradinita impreuna, deci ar trebui sa-ti ponderezi parerile despre ceilalti, pt ca nu te-a declarat nimeni desteptul satului.Iti repet, nu te-am vizat absolut deloc in ce-am scris, ca sa invoci faptul ca te-am provocat, si cu toate astea, continui sa faci pe buricul pamantului.Eu zic sa te opresti aici cu comentariile tale.

In calitate de moderator ar trebui sa stii ca intr-un forum se dezbat idei.

Nu e un blog in care tu sa scrii ceva si sa ai comentariile blocate. Orice scrii aici este subiet de discutie, iar pana acum m-am luat de idei si de modul lor de expunere.

Pacat ca esti in echipa de moderare si nu ai aflat inca asta.

Cat despre statutul tau, ca varsta, social sau alte chestii e total irelevant intr-o discutie tehnica, argumente gen am o varsta nu tin.

Eu am argumentat cu hinturi tehnice, poti gasi multa documentatie, poti vb cu oameni care fac taxi cu prius sau au hibride in flota auto.

Aici am raspuns pt toata lumea sa e inteleaga care e treaba pe un forum.

Daca nu sunt de acord cu tine nu inseamna ca nu te respect. Ce scrii tu e inafara controlului meu.

Eu ti-am aratat doar cum pot fi interpretate ideile tale, imi pare rau ca acum iti este rusine cu ele.

Editat de Sharky
Link spre comentariu
22 minutes ago, d2134 said:

Asta ai luat-o din reclama aia in care un mos cu pistol de lipit "Radioprogres" in mina zice: " televizoarele cu lampi erau de 1000 de ori mai bune decit astea".

Te asigur ca n-am luat-o de nicaieri, nici nu stiu reclama aia dealtfel, este o constatare de zi cu zi pe care cred ca oricare dintre noi poate s-o faca, daca vrea... :)

Referitor la subiect, fara indoiala ca exista multe dificultati insa mai devreme sau mai tarziu la asta se va ajunge asa ca personal incerc sa ma obisnuiesc cu ideea... care dealtfel nu-mi displace. ;)

Link spre comentariu
Acum 24 minute, Sharky a spus:

Pacat ca esti in echipa de moderare si nu ai aflat inca asta.

Cand tu ma compari cu cineva anume, nu are importanta cu ce/cine, cred ca tu confunzi ideea de a emite o parere fie ea si impotriva a ceea ce altul sustine.Daca nu esti de acord, e problema ta, nici nu am pretentia sa fii, dar nu emite aprecieri la persoana.E chiar asa greu sa intelegi ca ai gresit?

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări