Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Acum 7 ore, sesebe a spus:

@maxim_sedilec Care e durata medie de viata a 100kg de combustibil?

Toata aceasta discutie este degeaba pt ca participa la ea prea multi utilizatori de afumatori dissel tunate si trecute cu spaga prin ITP.

Domnule, eu am un Diesel Euro 3 care afuma si trece cu brio TUV-ul pentru ca`i inscris in Germania.

Credeti ca trece cu spaga la aia?

Pentru restul colegilor va raspund eu, nu, deoarece pina la Euro 3 toate afuma!

Au acest drept si gradul de afumare se masoara cu opacimetrul.

Link spre comentariu

Motorul Diesel dotat cu accesoriile necesare (dpf, scr, etc.) este cel mai eficient si mai ecologic motor termic. Problemele apar atunci când producatorii si utilizatorii încearca sa fenteze. Pe VW de exemplu, echiparea în productie a masinilor din SUA cu cele necesare, i-ar fi costat 150-200$/bucata. Dar ce nu face omul pentru 200$? Un exemplu clasic cum ca scumpul mai mult pagubeste.

Link spre comentariu

https://cursdeguvernare.ro/import-de-energie-la-capacitate-maxima-pe-linia-ungaria-pretul-electricitatii-la-bursa-din-nou-la-maximul-istoric.html

https://www.stiripesurse.ro/anre-confirma-dezastrul-importurile-de-electricitate-ale-romaniei-au-crescut-cu-80prc-in-primele-trei_1363392.html

https://www.digi24.ro/stiri/economie/energie/record-romania-a-importat-cea-mai-mare-cantitate-de-energie-din-ultimii-19-ani-1070013

Ce misto ar fi sa suga si iletricele ... , ca mai era un nene p ' aci cu viziune , sa consumam numa' d' aia eco , de la cartofi si lamai cu electrozi in ele ( d' aia de la electrosocuri ) . Asa e cand nu - ti iei pastilele , gasesti solutii la toate si orice . Pana la aia finala ...

P.S. - cand s - a descoperit manareala VW , a aparut un topic in care 80 % din cei care au postat laudau chestia , si erau entuziasmati de ea . Se pare ca nemtii mai putin :

https://www.bursa.ro/cronologia-dieselgate-un-scandal-fara-precedent-in-istoria-germaniei-85580839

https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/auto-transporturi/seful-volkswagen-grupul-a-abandonat-strategia-din-ultimul-deceniu-de-a-construi-un-imperiu-19113499

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 22 ore, sesebe a spus:

@maxim_sedilec Care e durata medie de viata a 100kg de combustibil?

Toata aceasta discutie este degeaba pt ca participa la ea prea multi utilizatori de afumatori dissel tunate si trecute cu spaga prin ITP.

PE BUNE? ASA AI INTELES TU INTREBAREA??? 

Link spre comentariu

Inventatorii bateriei cu litiu au primit premiul Nobel ,azi .

The award was announced for American chemist John B. Goodenough, British-American chemist M. Stanley Whittingham and Japanese chemist Akira Yoshino. The Nobel committee highlighted that their work in developing the long-life batteries is contributing to a shift away from the world's reliance on fossil fuels.

Link spre comentariu

Înseamnă că au bani de ( cumpărat) autoturisme electrice. Numărul acestora va creste cu câteva unități. Sau cumpăra vreun V12 italienesc?... 

P. S. - chiar ei au inventat bateria cu Li? Ma rog, accu... 

Editat de gauss
Link spre comentariu
1 oră în urmă, Усилитель a spus:

Inventatorii bateriei cu litiu au primit premiul Nobel ,azi .

The award was announced for American chemist John B. Goodenough, British-American chemist M. Stanley Whittingham and Japanese chemist Akira Yoshino. The Nobel committee highlighted that their work in developing the long-life batteries is contributing to a shift away from the world's reliance on fossil fuels.

Destul de ipocrit gestul de a da premiul Nobel pentru bateria cu Litiu

Link spre comentariu
Acum 4 minute, vioara a spus:

Destul de ipocrit gestul de a da premiul Nobel pentru bateria cu Litiu

De ce?

Care este sau care sint principiile dupa care se acorda aceste premii?

Eu il vad foarte bine ales. In peste 90% din casele oamenilor care nu-s muritori de foame (ca sa exclud oarecum lumea a III-a) se gaseste cel putin  baterie cu litiu.

Link spre comentariu
Acum 16 minute, sesebe a spus:

De ce?

Care este sau care sint principiile dupa care se acorda aceste premii?

Eu il vad foarte bine ales. In peste 90% din casele oamenilor care nu-s muritori de foame (ca sa exclud oarecum lumea a III-a) se gaseste cel putin  baterie cu litiu.

Cu greu se poate spune ca bateria cu litiu a creat o lume mai buna, eu as zice ca doar i-a ajutat pe unii sa faca bani si le-a inlesnit guvernelor accesul la informatiile private ale muritorilorbde rand prin introducerea smartphoneurilor dar nu a rezolvat niciuna din problemele reale ale lumii. Este ridicol sa admitem ca bateria cu litiu este una dintre cele mai bune inventii pe care le avem. 

Link spre comentariu

Da , este frumos , functional , dar nu are randamentul unui motor electric "normal "Am conceput ceva identic ,dar cu pistoane "magnet "pt generare curent .( nu are acea lipire-atractie ca cele cu miez si magnet = merge si cu putere de actionare redusa ) 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări