Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Acum 49 minute, one a spus:

Ma tem totusi ca Norvegia, tara cea mai curajoasa din punct de vedere al implementarii mobilitatii electrice sa aiba o mica criza datorata trecerii prea rapide la aceasta mentalitate. 

Nordicii nu-s asa prosti ca mediteranienii. La nordici IQ-ul este mult mai ridicat decat la restul europenilor. Te asigur eu ca temerea ta nu va deveni niciodata realitate. 

Link spre comentariu

Sunt ultimul bastion al civilizației de pe continent, și put de bani. Stați liniștiți... Dinamica din partea aia de continent este total alta. Noi suntem în Evul Mediu... 

Dar da, unii sunt revoltați când văd că se oferă subvenții uriașe pentru electrice care altminteri costă cât o mașină de lux. Există și la ei păreri și păreri.

Link spre comentariu

Pai na. Cand ai bani e una, iti permiti sa manci doar la restaurante de lux si sa te imbraci in haine scumpe.

Restul europei se descurca cum poate.

Dar nu inseamna ca tehnic e o revolutie. E doar o alegere.

Editat de Sharky
Link spre comentariu
Acum 56 minute, nomikos a spus:

Sunt ultimul bastion al civilizației de pe continent, și put de bani.

Pai lumineaza-ne si pe noi ce parfum sau deodorant folosesc de put de bani in halul ala, nu de alta dar .... poate schimbam si noi parfumul :rade:.

Acum revenind la chestii serioase, care ar fi ponderea de imigranti pe care o vezi tu pe strada? (nu ma intereseaza cifrele oficialeca nu le cred).

Link spre comentariu
La 27.09.2019 la 15:45, gauss a spus:

Chiar n - am vazut . Sincer . Sunt asa de dese , incat sa fie bizar ca n - am vazut ? Intreb sincer ( repet ) , fara nici o chestie ... 

Pai cumva e firesc sa nu vezi tesle la noi. Cocalaru nostru cumpara bemve seria 7 sau alte modele din astea pompoase si scumpe, apoi se duce sa bage motorina de 40  de lei sa dea si el o tura cu băjeții.

Aia de la tesla spun ca au livrat 95.000 de automobile in ultimul trimestru. O fi bine, o fi rau... nu stiu  ce sa zic.

Link spre comentariu
Acum 5 ore, adrian_pic a spus:

Nordicii nu-s asa prosti ca mediteranienii. La nordici IQ-ul este mult mai ridicat decat la restul europenilor. Te asigur eu ca temerea ta nu va deveni niciodata realitate. 

Asa crezi matale ? Mie imi par a fi batuti in cap.

Link spre comentariu

Nu am citit decat partial ce s-a comentat inainte. 

Va spun ca automobilul electric nu este pus la punct, in principal din cauza sursei de energie . Acumulatoarele sunt anemice, scumpe si au viata scurta. Mai au o hiba, ca sunt adevarate bombe, avand acumulata in ele atat de multa energie. Un defect intern (scurtcircuit) poate sa duca la explozie (ca bombele puse de talibani).

Mai sigure ar fi sursele de curent electric pe baza de pile de combustie, dar au randament mic, sunt barosane si scumpe.

Eu astept sa se inventeze ceva care sa transforme direct caldura (din mediul ambiant) in lucru mecanic, un motor care sa foloseasca o smecherie de tipul demonului lui Maxwell. Pana atunci, tot dieselul este de baza.

Link spre comentariu
Acum 7 ore, VAX a spus:

Va spun ca automobilul electric nu este pus la punct, in principal din cauza sursei de energie . Acumulatoarele sunt anemice, scumpe si au viata scurta.

Cum le stii tu pe toate!

Tesla 295.000km

Tesla 396.000km

Tesla 354.000km

Tesla 248.000km

Tesla 260.000km

Daca nu ai sa conduci in viata ta o masina electrica macar ai decenta sa nu arunci cu noroi!

Link spre comentariu
Acum 7 ore, VAX a spus:

Nu am citit decat partial ce s-a comentat inainte. 

Va spun ca automobilul electric nu este pus la punct, in principal din cauza sursei de energie . Acumulatoarele sunt anemice, scumpe si au viata scurta. Mai au o hiba, ca sunt adevarate bombe, avand acumulata in ele atat de multa energie. Un defect intern (scurtcircuit) poate sa duca la explozie (ca bombele puse de talibani).

Mai sigure ar fi sursele de curent electric pe baza de pile de combustie, dar au randament mic, sunt barosane si scumpe.

Eu astept sa se inventeze ceva care sa transforme direct caldura (din mediul ambiant) in lucru mecanic, un motor care sa foloseasca o smecherie de tipul demonului lui Maxwell. Pana atunci, tot dieselul este de baza.

Nici măcar din auzite nu vorbești...

Link spre comentariu
Acum 1 minut, gauss a spus:

Or aparea si dricuri iletrice ? Ca nu au mult de parcurs ... , ecologice , nu gazeaza cortegiul , sunt silentioase , sa nu tulbure momentul etc . 

Pai abia la dricuri, motorul electric va da ceata la motoarele termice. Consumul va fi imbatabil!!! 

Acum 3 minute, nomikos a spus:

Nici măcar din auzite nu vorbești...

Ei as! Tocmai ieri s-a intors din Norvegia!

P.S. Stie chiar si Kongesangen

Link spre comentariu

Eu previzionez( cred că știți că sunt neam cu Nostradamus!?:rade:) că peste 10 ani toți, ne vom chinui cu aceste automobile pe baterii.

Ne va lăsa bateria în intersecție ...pentru că majoritatea din noi nu vom avea bani decât de o mașină ”made in china” sau SH...cu acumulatorul carespunzător!

Semnalul a fost dat ...petrolul e pe terminate ...iar afacerea cu automobile trebuie să continuie!

Doar nu ne vom întoarce în timp și ne vom misca hoitul cu propriile resurse!? Ar fi inuman în era tehnologiei...NU!?

China & company va prospera pe indrustria de automobile de unică folosință ....Vehicule și baterii de rahat ...proaste ș periculoase !

Dar ...ce e viața fără un pic de pericol!? Unde mai e adrenalina!?:2loser:

Editat de elmar
Link spre comentariu
Acum 2 minute, elmar a spus:

Eu previzionez( cred că știți că sun neam cu Nostradamus!?:rade:) că peste 10 ani toți ne vom chinui cu aceste automobile pe baterii.

Ne va lăsa bateria în intersecție ...pentru că majoritatea din noi nu vom avea bani decât de o mașină ”made in china”...cu acumulatorul carespunzător!

Semanlu a fos t dat ...petrolul e pe terminate ...iar afacera cu automobile trebuie să continuie!

Doar nu ne vom întoarce în timp și ne vom misca hoitul cu propriile resurse!? Ar fi inuman în era tehnologiei...NU!?

China & company va prospera pe indrustria de automobile de unică folosință ....Vehicule și baterii de rahat ...proaste ș periculoase !

Dar ...ce e viața fără un pic de pericol!? Unde mai e adrenalina!?:2loser:

Pentru proști, scrie pe ecran câtă baterie mai ai. 

In 10 ani se ajunge lejer la 1500km autonomie. Ai curaj să punem pariu?

Te întreb și pe tine, ai condus vreodată o electrică? Dar nu trancar d-ăla din gară.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări