Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Acum 7 ore, adrian_pic a spus:

... sa vad atunci unde se mai fudulea proprietarul.

Stai sa vezi fudulie când afla ca un motor de schimb costa 1-1,5 meleoane. Plus TVA.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, gauss a spus:

Cu iletricu' ( am copyright pe termen , l - am folosit primul , se poate verifica ) 

Du-ti băi d'aișia, dac' ti duc la Botșăni ti convinji c' n-ai drieptati. Uiti ș' di șhi: moldovianu' zâși un fiel di i in loc di e la înșieput di cuvânt. Da s' știi câ multi  tineri zâc ilectric nu iletric (iletric zic ai mai batrani :85)

Link spre comentariu
Acum 45 minute, franzm a spus:

Stai sa vezi fudulie când afla ca un motor de schimb costa 1-1,5 meleoane. Plus TVA.

Pai are 5 motoare (4 electrice si unul termic de la Formula1) si masina ii vreo 2,5 meleoane in total. Deci nu mai speria lumea degeaba ca sa nu cumpere marfa. Ci ouamini uai, ci uamini, baga strambe sa nu-si cumpere tot omu'  hibrid din asta. Acum lasand gluma la o parte, nu cred ca apucam noi in viata asta sa vedem in realitate pe strada in Ro un hibrid din asta :85. Tu in Germania, poate ai bafta si ai sa vezi unul. 

Link spre comentariu

Acum vreo luna (poate) erau nu una ci doua Tesla in curte la firma unde lucrez in Iasi. Deci nu se stie ce aduce viitorul pt ca nici eu nu ma gindeam ca am sa vad asa de aproape o Tesla, cel putin nu in Iasi.

Link spre comentariu
Acum 30 minute, adrian_pic a spus:

Tu in Germania, poate ai bafta si ai sa vezi unul.

Cu siguranta. Dar nu în trafic.

Am apucat sa mângâi un McLaren. Cocalarul nu stia ca are resursa limitata la motor. Care, de suparare, a plesnit prompt..

Dar cea mai mare surpriza a fost un Daimler.

Editat de franzm
Link spre comentariu
Acum 8 ore, adrian_pic a spus:

Du-ti băi d'aișia, dac' ti duc la Botșăni ti convinji c' n-ai drieptati. Uiti ș' di șhi: moldovianu' zâși un fiel di i in loc di e la înșieput di cuvânt. Da s' știi câ multi  tineri zâc ilectric nu iletric (iletric zic ai mai batrani :85)

Nu rasare soarele ( numai ) de la Botsani ! Bunicii mei foloseau " iletrica " in anii '60 , cand s - a facut electrificarea in comuna . Cei mai emancipati adaugau un "c" , rezultand " ilectrica " . Tinerii , sugubetzii , carcotasii etc . foloseau termenul peiorativ " buleftrica " , pe care l - am auzit sporadic pana in anii '90 , cand am intrat ( insidios ) in democracy .

P.S. - tata , fie - i tzarna usoara , a fost moldovean . Dar nu l - am auzit niciodata graind regional , nici cand mergeam la bunici , la casa lui natala . Poate si din cauza faptului ca a plecat de mic de - acasa ( liceul militar etc . ) . In fine , ca sa nu fie dihonie , cedez copyright - ul la domeniul public , sa fie bine si tot omu' sa - l foloseasca free of charge , bagand cheia in contactul masinii dominate total sau partial ( hibride ) de iletric . 

P.P.S. - scumpe ( la bani ) le - au mai facut ( pe alea frumoase ) , se vede ca sunt pentru boieri . Ma rog , oameni cu bani ... , boieria include si nobletze si oleaca de staif , nu sunt implementate automat cu banii ( fara numar ) .

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 8 ore, sesebe a spus:

Acum vreo luna (poate) erau nu una ci doua Tesla in curte la firma unde lucrez in Iasi. Deci nu se stie ce aduce viitorul pt ca nici eu nu ma gindeam ca am sa vad asa de aproape o Tesla, cel putin nu in Iasi.

Si noi avem doua Tesla la firma, cumparate acum cca. un an jumatate, am ramas socat de cum merg...acceleratie, silentiozitate, si deocamdata...gratuitate, statia de incarcare moka e la cateva sute de metri de sediul nostru. In timpul in care au fost folosite firma a economisit cca. 2000 de euro, banii de motorina.

Link spre comentariu

Ai idee cat au costat si in cat timp se acopera investitia?

Tare ma tem ca daca tragi linie reiese doar ca patronu a vrut sa isi faca damblaua. Dar is banii lui si o viata are omu! Asa ca f bine a facut!

Link spre comentariu
Acum 23 minute, Sharky a spus:

Ai idee cat au costat si in cat timp se acopera investitia?

Tare ma tem ca daca tragi linie reiese doar ca patronu a vrut sa isi faca damblaua. Dar is banii lui si o viata are omu! Asa ca f bine a facut!

Uiti ceva forte important, nu conteaza numai banii direct conteaza foarte mult si cistigul de imagine, nu din faptul ca ti-ai luat Tesla (poate fi oricare alta masina electrica decenta) ci pt ca tu ca firma folosesti electrice pt a reduce poluarea, chiar daca nu se simte efectiv aceasta reducere dar macar incerci.

In fine, probabil acum vor incepe o multime de comentarii pe tema asta..........

Link spre comentariu

Imaginea unei firme e data de banii din conturi . Eu n - as face afaceri cu o firma romaneasca ce are masini Tesla . As face ( si fac , la nivelul meu ... ) cu una care are Duster - e . Daca trebuie explicatii ( despre banii mei , nu ai altora ... ) le ofer mintenash . Ca idee , nu trebuie sa fie toti ecologisti destepti . Trebuie si poluatori prosti , intarziati si refractari . Macar de dat exemplu . Cam acolo ( cu dezonoare ) ma incadrez ! ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Ai curaj sa faci un calcul la cat ajunge costul a 150.000km facuti cu benzinarele turbo cu motor de drujba?(de economice nu zic ca nu sunt economice) Asta in cazul in care ajungi sa faci 150.000km :85

Acum 21 minute, gauss a spus:

Imaginea unei firme e data de banii din conturi . Eu n - as face afaceri cu o firma romaneasca ce are masini Tesla .

Ce sa-i faci daca noi am facut copy-paste de la cei din tarile cu apa mai calda? Acolo esti  judecat DOAR dupa masina din care cobori, ceasul pe care il ai la mana, telefonul la care vorbesti, camasa neaparat de firma (atentie, nu-i rusinos daca este rupta la maneci sau roasa la guler atat timp cat este de firma!!!!) si nu in ultmul rand de sticla de vin pe care o comanzi la restaurant.  

Link spre comentariu

Daca pe mine ma intrebati , nu ! Altfel , citesc mai sus ca 2 autoturisme ( normale , banuiesc ) consuma intr - un an juma'  2.000 de euro . 18 luni , 2 auto ... , ies vreo 56 de euro pe luna per autoturism . Asta daca n - am gresit la calcule ( foarte posibil ) . O fractiune din cat cheltuiesc eu pe tigari , pe persoana fizica . Fiind masini de firma , ma opresc din comentariu . 

P.S. - si prin occident lumea ( de afaceri ) a inceput sa fie atenta la cifre . Alea din contabilitate . Opulenta mimata ( fara suport ) e mult mai deasa astazi decat ( mai de mult ) cand era naturala , bazata pe acumulare consistenta . Ma rog , erau si atunci exbitionisti financiari , dar incercau marea cu degetul . Putini , si n - aveau viata lunga . In libertate , ca restul era dupa gratii ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

2000 euro <=> 1724 litri de benzina

Punem un consum de 8 litri la suta de km => 21550km. Fiind doua masini => 11.000km per masina. 

Eu stiam ca o masina de firma in RO incaseaza minim 25.000km pe an. 

Era pe youtube o filmare cu un Golf electric din Bucuresti cu 80.000km in bord folosit la .... delivery pizza. 

Link spre comentariu

Consumul in Bucuresti e altul . Ma rog , eu asa patesc . Adica consum mai mult . Si am carnet de ceva ani , am prins si benzina ieftina , si anii cu 15 litri pe luna , care au urmat . In fine ...

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 2 ore, Spitfire a spus:

Si noi avem doua Tesla la firma, cumparate acum cca. un an jumatate, am ramas socat de cum merg...acceleratie, silentiozitate, si deocamdata...gratuitate, statia de incarcare moka e la cateva sute de metri de sediul nostru. In timpul in care au fost folosite firma a economisit cca. 2000 de euro, banii de motorina.

A  economisit pe dracu bani , alea două Tesla au costat o căruță de bani .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări