Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Termenul progresist e ales gresit.

Mai degraba oameni care se imbata cu apa rece si viseaza la sf.

Progresist e ala care accepta realitatea si vine cu un plan fezabil. Sa interzici in urmatorii ani motorul cu ardere e o idee aiurita rau.

Il interzici in centru, cand ai o alternativa, aia da.

Nu zic ca nu e bine sa te gandesti la viitor, dar daca eu acu  ma apuc sa cheltui banii ca si cand as fi miliardar, cu siguranta nu voi mai ajunge unu. :))

Editat de Sharky
Link spre comentariu
Citat

Incendiile de vegetaţie din Pădurea Amazoniană afectează o suprafaţă de aproximativ 7,4 milioane de kilometri pătraţi, majoritatea focarelor fiind înregistrate în Brazilia şi Venezuela.

Citat

Un milion de hectare s-au făcut scrum în Bolivia, iar Columbia a cerut ajutor internațional.

Nu stiu cum se va petici asta pe termen scurt.

Oricum Brazilia se pare ca are interes sa nu stinga asa repede focul ( a respins ajutorul oferit de G7), fiindu-i necesar teren liber sa se dezvolte. 

Prin Siberia si Alaska focul si-a facut mendrele. 

Solutii pauza deci ... nu viitorul nu suna bine. 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
Acum 32 minute, gauss a spus:

Dl . Bolsonaro ar trebui bagat la puscarie . 

Dupa ce am taiat toate padurile de prin toate continentele, ne uitam la aia amazoniana ca la dumnezeu si incepem sa ii injuram pe aia ca nu accepta nu stiu ce ajutor sa stinga focul sau ca arde padurea intentionat sa faca terenuri agricole.

Link spre comentariu

Asa si este . Adica intentionat . Acolo disputa e veche , e bine de cercetat , nu e o stire cu vedete . Sunt si ceva dovezi . Un milion de hectare inseamna ceva . Padurea amazoniana e grupata si continua , cu arbori mari si specii productive , are alt aport la oxigenarea planetei . Ma rog , intram in alte discutii , pe alt plan si nivel . Poate ( probabil ) nu e locul potrivit . Altfel , crede fiecare ce vrea , privind pe geam . Eu vad ceva copaci cu frunzele palite , si termometrul care arata 37 . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Da, da !

E buna si padurea amazoniana grupata asa cum e ea si continua, nu fragmentata, dar nu mai bine stam noi cuminti sa nu mai taiem nimic si sa impadurim peste tot ce am taiat ?

Printu englezoi care iubeste Transilvania noastra ne spunea sa nu taiem padurile, sa nu facem prostia pe care au facut-o ei cu nu stiu ce dealuri Scotiene despadurite acu zeci si sute de ani, dar nu am inteles daca intre timp le-au impadurit la loc.

Adica se vorbeste peste tot sa nu se mai taie dar nu vad pe nimeni sa impadureasca la loc ce s-a taiat.

Editat de maxente
Link spre comentariu

Nu e o chestie de un singur om . Mai degraba nu tine de numar , e vorba de mentalitate si responsabilitate . Padurea e o chestie cu dinamica de zeci de ani . La noi se taie in continuare , legal si ilegal . E (si) padurea cum sunt toate in tara asta , n - ar putea sa faca exceptie . In Prahova sunt paduri consistente ( Valea Prahovei ) . Le stiu de copil , din anii '60 . Ideea e ca stiu din ce in ce mai putine , acum se merge cu masina pana in varful muntelui , pe laterale sunt vile ... , unde inainte era o poteca . Daca te intalneai cu cineva , unul iesea de pe ea , si se rezema de copaci carora le vedeai cu greu varful . 

https://www.b1.ro/stiri/eveniment/holzindustrie-schweighofer-masive-taieri-ilegale-de-paduri-in-parcul-national-rodna-video-si-foto-206634.html

Link spre comentariu

Citat

Internal combustion engine

The Mercedes-AMG ONE will utilise a modified 1.6-litre turbocharged 90-degree V6 engine from the Mercedes-AMG F1 W07F1 car, as confirmed by Mercedes-AMG board member Ola Källenius. Modifications will be done to the engine due to the engine's illegality in RPM idle and redline. The head of Mercedes-AMG, Tobias Moers, states that the engine will be at 1,280 rpm when idle, and at 11,000 rpm when at its redline limit. However, the engine will only last for 50,000 km (31,000 mi) and the owners will have to return their cars for engine refurbishment. The ICE produces 558 kW (759 PS; 748 hp), with torque figures still unknow.

Electric motors[edit]

The ICE will work in conjunction with four electric motors: a 120 kW (163 PS; 161 hp) Motor Generator Unit-Kinetic (MGU-K) coupled to the crankshaft, a 90 kW (122 PS; 121 hp) Motor Generator Unit-Heat (MGU-H) coupled to the turbocharger, and two 120 kW (163 PS; 161 hp) electric motors at the front axle.The MGU-K and MGU-H are Formula One-style motors responsible for recovering energy and improving efficiency during operation of the car. More specifically, the MGU-K serves to generate electricity during braking, while the MGU-H serves to eliminate turbocharger lag and improve throttle response by keeping the turbine spinning at high speeds. The final two electric motors drive the front wheels to allow for an all-wheel drive drivetrain, and the sum of these four electric motors will contribute 450 kW (612 PS; 603 hp) effective power to the total power output figure of the Project One

Ilectricu' s' baga pisti tat. :85

Nica nu-i scapa!

Link spre comentariu
Acum 52 minute, Sharky a spus:

E hibrid. Unu tare smecher.

As fi vrut sa nu fie hibrid. :rade:

Sa nu poata intra in orase in viitor  :85 sa vad atunci unde se mai fudulea proprietarul.

Link spre comentariu

Cu iletricu' ( am copyright pe termen , l - am folosit primul , se poate verifica ) se cocheteaza de multi ani . Bunaoara 1980 . O captura dintr - o revista de electronica de atunci  ( intre timp a trecut multa apa pe diferite fluvii si rauri , si s - au nascut multi din distinsii colegi de forum si de topic ) :

iletricu'.PNG

Editat de gauss
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări