Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Automobile electrice

maxente

Postări Recomandate

Nu e nici o problema . Ma rog , din punctul meu de vedere . Unii posteaza consecutiv de 5-6 ori in topicuri ex - bodega , la sectiunile serioase . Ca au mult ( si regulat ) de spus . Lucruri importante , of course . Si nu se face gaura - n cer . Nici macar in forum . 

P.S. - revenind la off - topic ... Bine ca nu zboara porcu' . Deja am viziuni cu purcelushi bine rumeniti , iesind din motoarele aeronavelor . S - ar putea adauga in ajutaj ceva dozatoare de fainoshag , si un vas colector . La aterizare ( aia automata ) , pasagerii ar primi ( conform biletului si optiunii voluntar si liber exprimata ) , cate - o costitza , impachetata intr - o punga ecologica ( hartie reciclabila , sau chiar comestibila ) cu sigla companiei aeriene , si spatiu pentru reclame , eventual chestii care incep cu #etc.  Porcii mai cu experienta , care se feresc , ar putea schimba in zbor fluturari de copita si bezele cu cei umani , din aeronave . Totul fotografiat , filmat si postat pe retele , eventual ceva live , ca tot se poarta ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

E faina motocicleta aia cu 4 roti. Destul de ieftin de intretinut si folosit, se incarca repede, duce mult.

Dar stii ca vine fara geamuri, sau de alegi geamuri sunt ca o usa de cort, cu fermoar, te bate vantu in el de numa numa, suspensiile te scutura bine, si nu e tocmai ieftin pt un cart.

Mie imi place, dar cam scump.

Link spre comentariu
Acum 7 ore, doru3160 a spus:

Image result for renault twizy

Nu prea pare ca ar fi cu coviltir si fermoare la usi...ramane pretul exagerat pt ce ofera.

Poate vei crede că am eu ce am cu "trendurile" actuale in materie de auto și caut nod în papură.  Dar, pe bune: ce oferă acea mașină? 

La cumpărături n-o poți folosi, pentru că nu ai unde să pui cumpărăturile. Pentru un student iar nu e bună, nu că n-ar încăpea mapa dar poate dorește să-și scoată colega la un suc. Ce face, o ia în brațe sau o pune să alerge pe lângă mașină? :rade:.

Poate e bună pentru un pensionar care iese doar la farmacie, sau pentru oricine merge la servici cu servieta sau geanta. Ultima categorie e numeroasă, dar de regulă cei in cauză nu-și permit șapte mașini, una de mers la job, una de oraș/cumpărături, una mare pentru concedii etc.

Link spre comentariu

Colega o duci pe bara. (Pt cunoscatori)

Buna poza, te rog sa imi spui unde s geamurile. Sau mai bine le cauti la unu pe strada, e mai simplu sa vb din realitate decat din poze de pe net.

Crede ma m am dat cu asa ceva. 

Link spre comentariu
Acum 19 minute, Sharky a spus:

Buna poza, te rog sa imi spui unde s geamurile

N-am avut timp sa le caut...ma uitam dupa fermoare.

Citat

Dar, pe bune: ce oferă acea mașină? 

Placerea de a conduce altceva...e clar ca nu-si propune sa concureze cu limuzinele. Daca n-ar fi asa scumpa, eu cred ca as cumpara una  pt mersul zilnic...doar in oras, binenteles.

Editat de doru3160
Link spre comentariu
Acum 15 ore, gauss a spus:

Bine combătut! Să-i pună dom'le haripi... 

Hăripi, nu haripi :) 

Acum 12 ore, Sharky a spus:

Mie imi place, dar cam scump.

E scump cartu' , prea scump. De fapt eu nu am vazut masina ieftina facuta de franciuzi, nici macar astea facute la noi in bătătură.

Link spre comentariu
Acum 13 ore, +_Florin_+ a spus:

pe bune: ce oferă acea mașină? 

..... de regulă cei in cauză nu-și permit șapte mașini, una de mers la job, una de oraș/cumpărături, una mare pentru concedii etc.

Ofera mobilitate. În conditiile unui trafic urban din ce în ce mai aglomerat.

De multe ori ai nevoie de "sapte masini". Câte una pentru fiecare membru de familie. Si atunci un "purec de oras" (germ.: Stadtfloh) este o solutie atractiva. Nu numai dpdv. financiar. În trecut cumparai Smart Diesel. Acuma iei electric.

Masina mare pentru concediu o închiriezi. Iesi mai ieftin. Am avut multi colegi (turci, greci) cu famelie mare si renumeratie mica, dar cohones cât zece. Si-au luat toti masini mari (Sharan, Galaxy, BMW 7xy) si se plângeau de cheltuieli. Dar râdeau de nimuricul cu care ma deplasam eu (mai putin colegul cu care m-am asociat la naveta). Între timp eu si ai mei traim ca melcii (eu casa, copii casa) iar ei tot cu Paula-n brate (mai putin colegul pomenit mai înainte).

Am mai spus-o: daca as avea unde s-o încarc, as lua macar un hibrid plug-in (mi-a cazut cu tronc Passat GTE pe care-l avem la firma). Mam cam saturat sa ma faca de rusine scuterele electrice la semafor.

Link spre comentariu

Normal ca ti`ai luat casa, neamt plecat din Romania!:da

Cam toti nemtii nostri fac asta, acu mai nou sint destui care iau in Romania mai ales daca au ajuns la pensie, vb. de cei care au plecat

in DL pe la 40+ ani.

Ailalti asa`s invatati sa mearga din chirie in chirie si sa moara tot in casa de inchiriat...

Pe undeva e de inteles, ai mei au schimbat la domicilii de s`au saturat, jobul si noul domiciliu...

Adevarat, ala mic si`a luat si el casa, asta mare are tendinte sa se intoarca in Romania, da mai incolo, spre pensie zice el.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
Acum 2 ore, franzm a spus:

De multe ori ai nevoie de "sapte masini". Câte una pentru fiecare membru de familie. Si atunci un "purec de oras" (germ.: Stadtfloh) este o solutie atractiva. Nu numai dpdv. financiar. În trecut cumparai Smart Diesel. Acuma iei electric.

Masina mare pentru concediu o închiriezi. Iesi mai ieftin. Am avut multi colegi (turci, greci) cu famelie mare si renumeratie mica, dar cohones cât zece. Si-au luat toti masini mari (Sharan, Galaxy, BMW 7xy) si se plângeau de cheltuieli. Dar râdeau de nimuricul cu care ma deplasam eu (mai putin colegul cu care m-am asociat la naveta). Între timp eu si ai mei traim ca melcii (eu casa, copii casa) iar ei tot cu Paula-n brate (mai putin colegul pomenit mai înainte).

D-le @franzm, nu vă pot contrazice întrucât aveți dreptate in cele expuse. 

Germanii (in general) au o mentalitate in care domină logica și simțul practic, lucru pe care l-am apreciat întotdeauna.

Dar, vedeți dvs, eu "m-am format/am intrat in lumea automobiliștilor" in România începutului anilor '90. Era epoca cazanului occidental, (aproape) orice român putea procura, contra a 2-5 mii DM un auto din clasa medie/mare cu un nivel de confort/dotări/performanțe pe care sunt convins că îl cunoașteți. 

Atunci mi-am definit eu conceptul de automobil. Timpul a trecut, tehnologia a mai evoluat, am schimbat multe mașini de atunci, dar am rămas fidel "stilului" respectiv.

Acum mi-ar fi teribil de greu să mă urc intr-o electrică cu două locuri și aspect de ozn :57. Ceva mă reține ...

Privind peisajul rutier din Ro, constat că nu sunt singurul "dinozaur", ba chiar fac parte din grupul majoritar.

.................

In ce privește casa, iar aveți dreptate. Sunt de părere că fiecare "barbat" trebuie să dețină o casă, ca proprietar. Nu o va lua cu el în groapă, dar rămâne urmașilor care nu vor fi nevoiți să stea in chirie pe ușile altora. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări