doru3160 Postat August 15, 2019 Partajează Postat August 15, 2019 (editat) Acum 4 minute, gauss a spus: Or incapea in ea si oameni mai mari Nu, numai oameni (fara mari). Am vazut azi una in targ...avea chiar si numere de inmatriculare, deci e nu e jucarie. Pacat ca e doar de o persoana. Cu una din asta ma duc o saptamana la servici fara sa o incarc....vara, ca iarna nu mai stiu daca tot 100 km are autonomie. Editat August 15, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
gauss Postat August 15, 2019 Partajează Postat August 15, 2019 (editat) N - am sustinut ca e o jucarie . Aproape 12.000 euro , ar fi o jucarie cam scumpa . Nu cred ca am sa investesc in asa ceva . Mi se pare cam scumpa , si sa o car seara in dormitor sunt cam batran . Ca in alta parte n - am unde s - o incarc ( bateria ) , iar eu sunt pretentios . Vara mi - e cald , iarna mi - e frig etc . Nu merita sa omor bateria ( si portofelul ) pentru asa ceva ( climatizare ) . Inca raman la Logan . La viitorul domiciliu o sa am un SUV , d' ala de la ei . Cred ca la aceiasi bani . Editat August 15, 2019 de gauss Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat August 15, 2019 Partajează Postat August 15, 2019 (editat) 1 oră în urmă, doru3160 a spus: Uite una care se incarca precum telefonul, de la o priza obisnuita... https://www.renault.ro/gama-renault/vehicule-electrice/twizy.html?CAMPAIGN=SEA-twizy&ORIGIN=SEA&dclid=&gclid=Cj0KCQjwhdTqBRDNARIsABsOl9-YwcO6nOG9XDrFkgcVrBTsnKY62UbEHs_5oHZdtf5IGLdZPlYO-DoaAgfpEALw_wcB&gclsrc=aw.ds Păi cum să mă duc cu așa ceva la Roman ? ... unde pun nevasta soacra mama și bagajul aferent? ... mai costă și 12 mii. Asta-i de oraș, pentru hipsteri "solo". Problema e că marea masă a automobiliștilor aleg o mașină universală (urban/extraurban) și confortabilă. Plus ceva dotări demne de secolul acesta. AC, căldură (fără limite stress și inhibiții). Apropo de realitățile de pe drumurile patriei ... P.S. Am văzut hărțile cu punctele de încărcare pentru electrice. In București ( sau alte orașe) sunt câteva, dar pe drumurile naționale ... e grav. Editat August 15, 2019 de +_Florin_+ Link spre comentariu
adrian_pic Postat August 15, 2019 Partajează Postat August 15, 2019 1 oră în urmă, gauss a spus: Or incapea in ea si oameni mai mari ( de statura ) ? ... Exista solutie! Iti facem penisul pana la pamant! -Domnu' doctor, zise Mitica, platesc oricit, tare as vrea sa am un penis pina la pamint! - Da, pot sa-ti indeplinesc dorinta, dar sa stii ca o sa-ti taiem din picioare ! Link spre comentariu
gauss Postat August 15, 2019 Partajează Postat August 15, 2019 (editat) Multumesc mult ! Nu m - am gandit ... Oricum , discutam ipotetic . N - am banii respectivi ( de cheltuit pentru asa ceva ) , si ar trebui sa ma si incante vehiculul . Sincer , nu se intampla . Din mai multe motive , unele subiective si altele obiective . Dar nu am nimic impotriva faptului ca cei carora le place masina sa scoata banu' si sa se bucure de bunul achizitionat . As avea si o curiozitate , cam cate s - au vandut in Romania . Total nevinovata , sa calculez sansa de a ma intersecta cu una in trafic . Editat August 15, 2019 de gauss Link spre comentariu
adrian_pic Postat August 15, 2019 Partajează Postat August 15, 2019 (editat) Acum 1 oră, doru3160 a spus: Nu, numai oameni (fara mari). Am vazut azi una in targ...avea chiar si numere de inmatriculare, deci e nu e jucarie. Pacat ca e doar de o persoana. Cu una din asta ma duc o saptamana la servici fara sa o incarc....vara, ca iarna nu mai stiu daca tot 100 km are autonomie. Este de doua persoane sau este pentru o persoana si in spate cu un loc pentru depozitare (facuta pentru delivery) https://www.renault.fr/vehicules/vehicules-electriques/twizy/twizy-cargo.html The Renault Twizy is a two-seat electric car designed and marketed by Renault and manufactured in Valladolid, Spain https://en.wikipedia.org/wiki/Renault_Twizy Partea proasta este ca eu nu am curaj sa circul in asa ceva cu tampitii care sunt la volan prin Iasi. (Ti farma mintenash bagabontzii) In rest ... este super pentru oras. P.S. Parca un tip in vest (cred ca in Germania) a trecut de 100.000km cu asa ceva si i-au inlocuit si bateria gratis (ai parca 8 ani garantie la baterie si ti-o schimba daca scade sub 70% din capacitate). Editat August 15, 2019 de adrian_pic Link spre comentariu
doru3160 Postat August 15, 2019 Partajează Postat August 15, 2019 (editat) Acum 3 ore, +_Florin_+ a spus: Problema e că marea masă a automobiliștilor aleg o mașină universală (urban/extraurban) și confortabilă. Ai cea mai buna scuza sa pleci singur, numai ca prin fisa tehnica fabricantul iti spune ca e doar pt oras, nu pt afara. Tin minte ca prin anii 90...92 nu mai retin, un prieten si-a cumparat cauciucuri de iarna, si noi faceam misto de el ca a castigat la loto si prapadeste banii. Marea majoritate circulau in acele vremuri cu cauciucurile de vara si iarna, si tin minte ca era frumos, mergeai in varful picioarelor, mai lunecai intr-o parte sau alta, dar se circula.Care nu se bizuia, tinea masina sub mormanul de zapada pana primavara.Cu timpul, au aparut si la noi anvelope de iarna, inclusiv sh, si timid am invatat ca e mai bine iarna cu anvelope de iarna. Acum sunt obligatorii. Asa si cu masinile...inca nu ne permitem masina pt piata, servici si masina pt extraurban...speram sa fie cat mai curand. Cand am vazut piticania aia in oglinda cu farurile aprinse, am avut impresia ca e o pocnitoare din aia diesel, care se conduce cu carnet de drujba.Dupa ce a trecut de mine, am vazut ca nu are teava de esapament, si m-am uitat sa vad ce scrie pe capota spate, pe langa sigla renault.Da, sunt scumpe, inca nu sunt pt noi.Cu aia daca te duci la piata sau la market, iti trebuie remorca. Probabil e o jucarie...scumpa, dar tot jucarie ramane, pt cine-si permite. Si la cat se fura in tara asta, sigur vor fi si doritori, pt ca unii care muncesc pt bani, nu cred ca-i vor arunca pe asemenea aroganta. Editat August 15, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
franzm Postat August 15, 2019 Partajează Postat August 15, 2019 Acum 12 ore, gauss a spus: Boeing-ul din foto aterizează în multe locuri..., este al concernului Lukoil. Scuzati. Credeam ca-i ala care duce navetistii pe parcela 51. În Twizzy încape un lungan si unul normal. Cu conditia ca asta din urma sa fie si mai subtirel. Acum 7 ore, Ion_Bumbu a spus: ...cine`si mai amintesta azi de Jenatzy Jamais Contente... L-om scoate de la naftalina când vom avea nevoie de alti sfinti în loc de Otto, Diesel, Lenoir, Carnot. Tare m-ar interesa sa aflu cât le plateste Tesla cehilor. Link spre comentariu
gauss Postat August 15, 2019 Partajează Postat August 15, 2019 (editat) Alea de la parcela ... , sunt total anonime . Nici un insemn , nici o inmatriculare etc . https://en.wikipedia.org/wiki/Janet_(airline) Editat August 15, 2019 de gauss Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 15, 2019 Partajează Postat August 15, 2019 Totul e sa n`ajungem la Stanley Steamer, nu de alta da prima masina ce a depasit 100Km/h a fost electrica iar la 200Km/h a fost cu abur... Nu de alta da prin anii 70 se cam preconiza daca nu cu abur macar Stirling. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat August 15, 2019 Partajează Postat August 15, 2019 Acum 47 minute, franzm a spus: L-om scoate de la naftalina când vom avea nevoie de alti sfinti în loc de Otto, Diesel, Lenoir, Carnot. Deocamdată numai Otto și Diesel sunt cu adevărat sfinți. Adică geniali. Motoarele lor s-au impus în mod natural, s-au fabricat in miliarde de exemplare. Aceste motoare sunt baza progresului omenirii din ultimul secol. Mai nou, se încearcă impunerea altor "sfinți". Impunere cu forța, prin legislație directive și constrângeri, pentru că în mod natural (de la sine) se impun doar kestiile cu adevărat eficiente, comode, fiabile, competitive. Cum sunt Otto și Diesel. Impunerea o percep unii ca "evoluție". In fine, când o patinatoare își face numărul perfect și la final își rupe fundul pe gheață, tot "evoluție" se numește . 1 oră în urmă, gauss a spus: Alea de la parcela ... , sunt total anonime . Nici un insemn , nici o inmatriculare etc . https://en.wikipedia.org/wiki/Janet_(airline) Eu nu știu ce-i cu parcela 51, dar mă mir că nu s-a găsit o soluție pentru evitarea accidentelor aviatice cauzate de pătrunderea păsărilor in motoare. Au fost cam multe accidente de genul ... oare un grilaj conic montat în fața reactorului o fi imposibil de realizat ? ... nu sunt in domeniu, doar intreb. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat August 15, 2019 Partajează Postat August 15, 2019 Mda, nu`i greu de facut gratarul, numa ca la 400Km/h iasa fix un feliator de giste. Poate n`ar fi rau insa cum se comporta feliatorul la 900Km/h doar cei care se ocupa cu asta stiu si faptul ca nu s`a aplicat solutia cred ca e ceva tehnic si nu teoria constipatiei. Link spre comentariu
gauss Postat August 16, 2019 Partajează Postat August 16, 2019 (editat) Acum 7 ore, +_Florin_+ a spus: Deocamdată numai Otto și Diesel sunt cu adevărat sfinți. Adică geniali. Motoarele lor s-au impus în mod natural, s-au fabricat in miliarde de exemplare. Aceste motoare sunt baza progresului omenirii din ultimul secol. Mai nou, se încearcă impunerea altor "sfinți". Impunere cu forța, prin legislație directive și constrângeri, pentru că în mod natural (de la sine) se impun doar kestiile cu adevărat eficiente, comode, fiabile, competitive. Cum sunt Otto și Diesel. Impunerea o percep unii ca "evoluție". In fine, când o patinatoare își face numărul perfect și la final își rupe fundul pe gheață, tot "evoluție" se numește . Eu nu știu ce-i cu parcela 51, dar mă mir că nu s-a găsit o soluție pentru evitarea accidentelor aviatice cauzate de pătrunderea păsărilor in motoare. Au fost cam multe accidente de genul ... oare un grilaj conic montat în fața reactorului o fi imposibil de realizat ? ... nu sunt in domeniu, doar intreb. Parcela 51 e celebra Area 51 . Acolo unde se intmpla tot ce trebuie sa se intample , si tot ce nu trebuie sa se intample . Mai nou , a starnit interesul maselor , care vor s - o ia cu asalt , sa vada cu ochii si sa pipaie cu mainile , sa ia acasa , sa arate pe retelele de socializare si sa desluseasca o data pentru totdeauna totul . Adica misterul . Guvernul nu prea e de acord , si a declarat ( prin reprezentanti ) ca nu recomanda , si va face ce stie ( si poate ) sa nu se intample . Ce va fi , om vedea . Eu ( cam ) am in inchipuire un final plauzibil , dar nu are nici o importanta . Despre aeronave si altele asociate , nu ma mai pronunt . Sunt useri mai indreptatiti , stiu mai bine , dupa cum s - a vazut . Mai la propriu , mai cu vecini , mai cu prieteni , mecanici cu legitimatie la Otopeni , piloti de MiG - uri si de Tarom etc . Atat in topic , cat si prin altele , unde s - a mai adus vorba . Asa ca raman ( numai ) la receptie , sa ma luminez . Sigur se va intampla ... E mai comod , si politicos totodata . Clear for take - off ! Editat August 16, 2019 de gauss Link spre comentariu
franzm Postat August 16, 2019 Partajează Postat August 16, 2019 Acum 7 ore, +_Florin_+ a spus: o soluție pentru evitarea accidentelor aviatice cauzate de pătrunderea păsărilor in motoare. ... oare un grilaj conic montat în fața reactorului o fi imposibil de realizat ? ... Solutia exista în persoana reactorului static: Pe-o parte intra gâsca iar pe cealalta iasa friptura. Daca astia au tot felul de tehnologii ultra-fantastice, de ce mereu "le moare la intrare"? (S-a întâmplat recent la rusi, dar nici ceilalti nu-s mai breji.) Link spre comentariu
franzm Postat August 16, 2019 Partajează Postat August 16, 2019 (editat) Acum 8 ore, +_Florin_+ a spus: Deocamdată numai Otto și Diesel sunt cu adevărat sfinți. Si Carnot, care le-a aratat astor doi sfinti unde le sunt limitele, ce-i? D-zeu? Edit: scuzati dubla postare. În mod normal platforma forumului ar fi trebuit sa uneasca cele doua postari. Editat August 16, 2019 de franzm Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum