Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

greieras....

MifTy

Postări Recomandate

nu... n-am turbat!însă pe fi-miu l-a pocnit cheful sa aibă greieraş în casă... şi cum un greiere natural e cam complicat de "convins" să nu cânte non-stop, prefer o variantă electronică...ştiam că era o schemă cu 2 sau 3 mva, care se comandau... dar n-o am notată, iar pe net n-am găsit nimic... adică am găsit cu integrate digitale, gen mmcXXXX... şi nu sunt prea dispus să ma joc cu ele (acuma).dar dacă altă schemă nu se găseşte... o s-o fac şi pe aia... :|

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

4

• MifTy

3

• Blind

3

• zal

3

Top autori în acest subiect

daca nu vrei neaparat greier, ci pasarele, catel ,pisica, etc si mai ales esti pasionat de tranzistori, intra pe http://www.tehnium.org/ si cauta Trusa pentru experimente MED27

LISTA MONTAJELOR ELECTRONICE CE SE POT REALIZA :

1. Tranzistorul in montaje electronice;

2. Aplicatzii ale tranzistorului;

3. Licurici electronic;

4. Divertisment de lumini;

5. Generator semnal Morse;

6. Temporizator electronic;

7. Metronom electronic;

8. Cronometru electronic;

9. Gong electronic;

10. Sirena electronica;

11. Sonerie muzicala 'bing-bang'

12. "Tril" de pasarele

13. Cainele electronic;

14. Pisica electronica;

15. Tester pentru verificarea reflexelor;

16. Tester psihologic de indemanare;

17. Sesizor de sunete;

18. Sesizor de umiditate;

19. Alarma antifurt;

20. Stabilizator de tensiune 3...9 V;

21. Tester pentru depanare radio;

22. VU-metru electronic;

23. Interfon;

24. Auditzie colectiva;

25. Amplificator de audio-frecventza de 150 mW;

26. Orga de lumini;

27. Radioreceptor cu amplificare directa pe UM.

Link spre comentariu

Sau cauti 2 minute prin iarba. Functioneaza garantat vreo 3 zile, dupa care trebuie schimbat. :smt003

Reincarcabili nu se gasesc? Numai din astia facuti pe vapor, de unica folosinta? :weedman: :smt003 :weedman: :smt003 :weedman:
Link spre comentariu

se poate construi cu un Cmos (foarte ieftin ,pana in 2lei)si era prezent in cartea "301 circuite electronice ".poate cand am timp fac o sch in paint ca in eagle stau un an :smt005 :smt005 :smt005

Link spre comentariu

Mifty, tot ce pot sa fac pentru tine este sa postez schema unui greieras vorbitor. E luata din cartea 301 montaje electronice.

Spune-i ca sigur este vorbitor, dar vorbeste numai pe limba greiereasca, si asta se invata numai la scoala, cand va fi mare, si numai daca invata bine la toate celelalte materii, caci limba greiereasca este o limba foarte grea. Daca nu ma crezi, oricine poate sa-ti confirme ca limba greiereasca este foooarte grea, din cauza asta exista asa putini oameni care o pot intelege!

Legat de limbile greu de inteles, asta imi aduce aminte de o intamplare super fanny care mi s-a intamplat chiar mie:

Eram in Mangalia, la nu-s' ce muzeu care avea expuse in curte, printre altele, o multime de pietroaie sculptate cu un alfabet indescifrabil. Eu, care vroiam sa vrajesc o bunaciune, ma faceam ca citesc de pe pietre urmarind cu degetul semnele necunoscute in timp ce debitam complimente si tot felul de tampenii la adresa tipei cu care eram. In timp ce eu "traduceam" vine un pusti de cativa ani, care parea fascinat de povestea pe care o inventasem. Pentru ca pustiul ne tulbura intimitatea m-am oprit cu tradusul, la care ala mic ii zice lu' taica-su':

- Tati, tati, citeste-mi si mie mai departe!

Nu-ti zic ce fata a facut taica-su'!

:weedman: :smt003 :weedman: :smt003 :weedman:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări