Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Frica de km la mașinile uzate

rochester21

Postări Recomandate

Revin cu problema cu opelul. Omul, la fel ca multi de aici, "isi cumpara masina noua, sau aproape noua, km putini", si "o repara la reprezentanta cu piese originale". A cumparat un opel vechi de 1an si 9000km la bord, tipla masina, cu garantie. Nici nu a pus bine numerele pe ea, ca nu a mai intrat in viteza. Dusa la reprezentanta, unde s-a trezit ca de fapt el nu are garantie la opel si trebuie sa plateasca din buzunarul lui 1900euro piesa + manopera, probabil 10-15 ore de munca pe putin, la pretul (din cate imi amintesc eu) apropiat de 100lei/ora, poate peste, poate putin sub. In cazul meu era 80lei ora acum multi ani la ei.

Deci bani cat sa cumpere o masina functionala cu totul, doar in reparatie, si vorbim de o masina functionala mai veche, dar superioara, nu depaseste multe masini la calitate un opel corsa, nu ?

Mai luati-va masini noi, ca astea nu pica. Km putini iar e bine, si reparatii in reprezentante cu piese originale.

Pai scuza-ti-ma, dar cu banii de masina aia si reparatie, cumparam o gramada de masini, cate una pentru fiecare zi a saptamanii. Nu toate odata, se intampla din cine stie ce motiv (de parca s-ar intampla, consideram prin absurd) sa se strice una, direct la fier vechi, ma duceam si luam alta, fara sa pun nici un ban peste. La final sunt sigur ca 1-2 masini imi acopereau complet necesarul si restul de 5 masini le tineam in buzunar sub forma de bani.

Gexvjzs.jpg

Link spre comentariu

Care a fost motivul de i-au refuzat garantia? Dupa cate stiu garantia este internationala si transmisibila...indiferent de cati proprietari are masina, atat timp cat ea se afla in nr de km rulati sau in anii respectivi oferiti de Opel.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Si cu reviziile facute la ei, cu interventiile tot la ei si cite si mai cite ca doar sintem in Romania...

De, echipament Magneti Marelli!

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
3 minutes ago, Ion_Bumbu said:

Si cu reviziile facute la ei, cu interventiile tot la ei si cite si mai cite ca doar sintem in Romania...

De, echipament Magneti Marelli!

Nu pot sa arunc cu noroi in Magneti Marelli, de fapt ii cam prefer in fata concurentei (bosch).

Dar in cazul de fata eu presimt ca prea e asta defectul pentru ca toti se uitau ca la o naveta spatiala si solutia lor: "baietii din nu stiu ce oras au avut o problema similara, ii sunam sa ne zica ce e defect". Dar putem sa stim ca e acelasi scenariu ? Eu banuiesc alta piesa, am banuit-o din start, dar nu am demontat, nu am verificat, nici macar nu am vazut masina sau sa imi explice cineva ce simptome are, raspunsul a fost doar "nu mai intra in viteza", raspuns de-ala de genul te duci la dentist "ce te doare?" "falca".

Link spre comentariu
Acum 11 minute, daniels a spus:

probabil i-a pus ulei neconform , sau nu l-a pus în service autorizat, sau nu l-a schimbat in teren.

Masina a fost cumparata cu garantie...avea 9000km si abia un an de functionare.

@danny_cta.

Tot nu ne-ai spus pe ce motiv i-a fost refuzata garantia...sau pastila asta a fost aruncata la vrajeala?

Editat de mac01
Link spre comentariu

Tata a avut un Fiat 1800, adevarat, demult, luat de nou si a injurat electrica de la Marelli de numa.

Pina la urma a rezolvat cu un amic neamt si ce era cu pb a schimbat pe Bosch, erau echivalente ca au produs Fiat 1500L in Austria cu aproape totul compatibil cu cele de la 1800.

Cu ce a pus de la Bosch...nu a avut nici o problema, din pacate masina a fost instrainata dupa moartea tatalui meu, acuma imi pare rau...oricum n`a fost decizia mea.

Link spre comentariu
1 hour ago, mac01 said:

Masina a fost cumparata cu garantie...avea 9000km si abia un an de functionare.

@danny_cta.

Tot nu ne-ai spus pe ce motiv i-a fost refuzata garantia...sau pastila asta a fost aruncata la vrajeala?

Pe forumul asta nu cred ca am mintit niciodata, revizuieste-ti atitudinea.

Nu e masina mea, nu i-am verificat nimic, nici acte, asta mi-a zis proprietarul. I-a fost refuzata garantia pt ca are doar garantie extinsa la caroserie, asta au zis reprezentantii. Aceeasi "reprezentanti" imi emiteau mie facturi de reparatie la o masina pe firma, masina noua. Nu stiu ce se intampla mai departe, nu era treaba mea, eu eram doar un simplu lucrator, luam factura si o duceam la firma.

Acum nu vrei si seria de caroserie si cnp-ul proprietarului ?

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Pai n-ai zis bree ca masina avea doar 1 an si 9000km parcursi? Ce tot ne duci cu presul pe aici?......spune-ne de ce i-au refuzat garantia daca tot ai aruncat pastila.

Acum o dam in garantie extinsa...deci pana la urma masina nu s-a stricat in perioada garantiei normale.

Numai baliverne debitezi pe aici si o intorci cum iti convine tie! Hai ca m-am saturat de vrajelile tale de doi bani...!

Editat de mac01
Link spre comentariu
25 minutes ago, mac01 said:

Pai n-ai zis bree ca masina avea doar 1 an si 9000km parcursi? Ce tot ne duci cu presul pe aici?......spune-ne de ce i-au refuzat garantia daca tot ai aruncat pastila.

Acum o dam in garantie extinsa...deci pana la urma masina nu s-a stricat in perioada garantiei normale.

Numai baliverne debitezi pe aici si o intorci cum iti convine tie! Hai ca m-am saturat de vrajelile tale de doi bani...!

Am zis ca masina avea 1an si 9000km in momentul in care a cumparat-o, anul trecut. Cauta pe forum ca am pus undeva si o poza cu un act de-al ei pe care mi l-a trimis sau si ala minte ? In clipa asta nu mai are 9000km si 1an. Deci las-o balta cu atitudinea ta de 2lei, invata sa citesti.

Si nea tractoristu, uite poza, am gasit-o. Ia zi, cine minte aici ? Cat de veche poate sa fie o masina care face prima revizie la 7000km in septembrie 2017 ?

Nu astept scuze de la tine ca nu esti caracterul care sa inteleaga cand greseste si sa isi accepte greseala, dar macar taci.

UPfSIUw.jpg

Editat de dany_cta
Link spre comentariu
9 minutes ago, daniels said:

bine, bine, atunci de ce a cerut sa fie reparata pe garantie? Nu stie sa citeasca?

Am deviat prea mult de la subiect. Nu e problema noastra cum isi repara omul masina. Nici nu stim daca el are sau nu garantie in realitate, poate pur si simplu nu au vrut aia sa se complice, ei nu sunt Opel, sunt reprezentanti, adica e alta firma care reprezinta Opel aici, in Constanta nu exista Opel.

Ontopic:

Problema este faptul ca o masina cu 14.000km luata la 9.000km s-a stricat si reparatia costa extrem de mult. Saptamana trecuta, la un prieten de-al meu, tot de-asta care se uita prima data in bord la km, nu la masina, se uita la ani si la km. Cu ce l-a ajutat ca avea 9000km ?? Cu vreo 2500euro gaura in portofel acum.

Si probabil ca daca cineva ar fi vazut masina la cat de impecabila este, ar fi insistat sa imi dea mie 1000euro sa ii ofer garantie pe masina aia, fara sa inteleaga de ce nu ma bag in astfel de afaceri, ca inca nu a inteles.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

da, in judete nu au reprezentante, poate au regional, dar la Bucuresti sigur au.

in judete fac constatari, poze le trimit la Bucuresti sau chiar la uzina si numai cu acceptul lor desfac masina. Cam asa sunt procedurile.

Link spre comentariu

Pe bune fara suparare...@danny_cta...tu nu meriti niciun gram de atentie....numai de minciuni si prostii te tii pe forumul asta.

Masina a fost rulata in Germania si cumparata sh de un roman. Masina nu era nici noua si era si iesita din perioada garantiei cand s-a defectat cutia de viteze...cine stie cati km actuali are masina acum...tu zici ca acum are 14.000km...eu pe tine oricum nu te mai cred cu nimic. De la 9000km ai mai sarit un pic la 14.000......peste cateva zile are alti km masina...si tot asa. Ba ca a cerut sa fie reparata in garantie...ba ca masina este in garantie extinsa....nici tu nu mai stii cum sa ne mai minti.....m-am saturat...du-te sa nu te mai vad si sa mai aud de tine!

Editat de mac01
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări