Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Frica de km la mașinile uzate

rochester21

Postări Recomandate

Acum 21 ore, daniels a spus:

Care este defectul volantei?

Acum 20 ore, andrei_ a spus:

E volanta cu masa dubla.

Am intrebat ce s-a intamplat si mi-a aratat ca volanta aia, alcatuita fiind din (cel putin) doua piese rotunde concentrice, scoteau un zgomot dubios cand se miscau una fata de alta... mai era si un "soare" acolo care nici ala cica nu mai era chiar OK... iar ferodourile de pe disc aproape nu mai aveau santuri, asa ca oricum n-o mai ducea mult nici ala... imi pare rau dar cam atat am priceput... :) .

Da, este cu "masa dubla" si-i sensibil mai scumpa din cauza ca masina are "start - stop", lua-l-ar naiba de start stop ca tot ii mai scump din cauza lui si nici macar nu-l folosesc... :rade:.

Am schimbat si uleiul din cutie asa ca inclusiv "berea" de rigoare pt. prietenul mecanic m-a costat in total 4000RON.

Link spre comentariu
La 30.10.2019 la 20:05, informer a spus:

Passat B7.

Vezi ca exista optiuni de conversie la masa simpla, mai ieftine si teoretic ar trebui sa te scape de probleme. La cele cu masa dubla volanta o sa se tot duca mereu mult inaintea ambreiajului si mereu o sa le schimbi impreuna. Cea pe care o pui acum o sa tina mai putin decat cea originala chiar daca pui mai buna (sachs in loc de luk cum vin pe original probabil) dar cred ca exista alte motive, ceva dezechilibrari in motor, suporti sau cine mai stie unde care cauzeaza vibratii de incep sa strice volantele din ce in ce mai des, e doar o presupunere.

Legat de aia care recomandau iar Logan acum vreo 2 pagini, pai voi mergeti pe strada ? vedeti cum merg logan-urile ? Mereu chinuite, nu le vezi in depasiri, mereu incurca circulatia, deja au devenit vechile dacia 1300, masina care umplea soselele si le si incurca. Nu merita chiar si 1-2-3.000e in plus dar sa ai si tu un pic de confort si siguranta ?

Scopul nu este mereu doar sa te duca de la punctul A la punctul B, mai vrei si o incalzire rapida iarna (scaune, sensul la AC inversat,...), o dezaburire care chiar functioneaza bine si repede si pe toata durata drumului, mai vrei si putina putere sa faci o depasire, mai vrei si putina aderenta, mai vrei si putina izolare sa nu te bata vantul peste tot si sa nu tipi la pasager ca sa te auda cand vorbesti la 100km/ora, si putina stabilitate, si putina siguranta si chiar sansa de a ramane in viata in caz de accident, stiu, voi mergeti usor, dar vine altul si intra in voi, voi morti, el coboara pe picioare, beat mort, drogat, fara nici o zgarietura si pleaca in Italia "la recuperare" psihologica ca l-a traumatizat faptul ca a trebuit sa se trezeasca din betie pe neasteptate, dar voi sunteti aia smecheri ca v-a costat doar 1500euro masina si va ducea din punctul A in punctul B, dar pe ultimul drum nu v-a mai dus, va duce alta masina.

Toate astea de mai sus sunt probleme reale pe care le are masina respectiva. Nici o alta masina de aceeasi varsta nu le are pe toate la un loc.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu
Acum 1 minut, dany_cta a spus:

Vezi ca exista optiuni de conversie la masa simpla, mai ieftine si teoretic ar trebui sa te scape de probleme. La cele cu masa dubla volanta o sa se tot duca mereu mult inaintea ambreiajului si mereu o sa le schimbi impreuna. Cea pe care o pui acum o sa tina mai putin decat cea originala chiar daca pui mai buna (sachs in loc de luk cum vin pe original probabil) dar cred ca exista alte motive, ceva dezechilibrari in motor, suporti sau cine mai stie unde care cauzeaza vibratii de incep sa strice volantele din ce in ce mai des, e doar o presupunere.

Multumesc pt. sfat... din pacate am apucat sa cumpar/schimb deja totul.

Insa io-s ca ala cu nodu` gordian... daca se mai strica o data cat o mai tin (nu f. mult), o repar si o "marit"... da` sper sa nu totusi, ca-mi place de ea :) ... am scos scaunele din spate (sezuturile adica, spatarele sunt pliate) si am 2m de la haion pana la scaunele fata, fara sa le modific pozitia. Incape la fix o saltea pneumatica si dorm mult mai bine la pescuit fata de cort... ;) 

Link spre comentariu
Vizitator viobio

dany_cta 

Tu cum dracu te târâi cu cotețul ăla de Smart? Sau cu Corsa? Tu ce siguranță sau dotări ai în ele? Tu nu ii încurci pe alții? Azi am mers pe A3, un Logan circulă fără probleme cu 130....140km/h. 

Am mai spus asta de n ori, ce pana mea mașină nouă îți cumperi cu 8800...11500 euro care să aibă dotările unui Logan? Îți spun eu.... N I M I C! 

Tu ai fixul ăsta de taliban, de a fi Gică Contra împotriva Loganului dar circuli cu cotețul ăla din plastic. 

Că vrei tu sau nu.... Logan și Duster sunt succese de piață, și nu doar în România. 

Ce succes de piață are un Smart, care este scump ca dracu și se încadrează în categoria coteț cu roți. 

Editat de viobio
Link spre comentariu

Cumpara pe naiba dacii, aia care le cumpara sperand sa cumpere o masina noua cu bani putini, plang pe forumuri ca si-au luat teapa, apoi o cumpara flotele auto iar fix din cauza pretului. Nu o cumpara absolut nimeni pentru ca este buna, ci strict din cauza pretului, dar se stie ca nu este mereu o afacere sa cumperi cel mai ieftin lucru, chestie pe care o descopera toti mai tarziu si nu vad nici unul singur care sa cumpere a doua sau urmatoarea masina tot o dacie.

Am si eu un prieten care a luat in 2017 un duster nou nout si acum inca mai plange dupa bani, nu stie cum sa mai recupereze ceva fara o pierdere prea mare ca sa isi cumpere un SH serios.

Acum 4 ore, dany_cta a spus:

Toate astea de mai sus sunt probleme reale pe care le are masina respectiva. Nici o alta masina de aceeasi varsta nu le are pe toate la un loc.

Faust2018 te rog sa citesti din nou ultima parte a postului, mai ales partea ingrosata de mine aici. Nici smart-ul nu le are pe toate la un loc, si smart-ul are calitatile lui pe care loganul nu viseaza sa le aiba. Smart-ul este cu multe clase peste logan, si da, aia cu Logan ma incurca si pe mine cu Smart-ul pe strada, poate daca aveam mai multa putere sa ii depasesc mai usor nu mai era asa grav. Si la partea de siguranta prefer sa fiu lovit intr-un Smart decat intr-un Logan, contrar opiniei gresite a unora, sansele sa supravietuiesti sunt mai mari intr-un Smart. Totodata sa nu uitam ca Smart-ul nu a fost niciodata singura masina, de multi ani am minim 2-3 masini, ultima fiind un 520d fabricat la sfarsitul lui 2015, euro6 cu noua motorizare twin power turbo, cu o gramada de dotari, masina care a costat in momentul achizitiei SH mai mult decat doua logan-uri noi noute ! Si este masina personala, nu ma ocup cu vanzari sau samsareli, peste cativa ani tot o sa o am. Poate multi ar fi preferat sa cumpere logan-uri... Asta ar trebui sa zica multe despre cat valoreaza loganul cand preferi sa dai dublul pretului pe o masina la mana a doua.

Si ... cand esti cu smart-ul e mai greu sa te nimereasca ala care vine cu 200km/h, esti o tinta destul de mica, cel mai probabil trece pe langa tine si se infige in logan-ul din spate ! E ca si cum ai juca popice cu o singura sticla de 0.33 in loc de popica, mult succes sa o nimeresti. :wretre

Editat de dany_cta
Link spre comentariu
Vizitator viobio

dany-cta 

Stiam că ai mai multe mașini , si mai știu ceva , tu ești un etalon de pricepere și mod de viață , tu te pricepi cel mai bine la orice , faci cele mai bune alegeri întotdeauna , bineînțeles cand in  tot judetul Constanta nu mai există țipenie de om .

Sper că in momentul când te urci in cotețul ăia de Smart ....spui de fiecare dată măcar Înger ,ingeraușul meu .

Vezi că fantasticul tău BMW are un motor la fel de fantastic....... de prost , mari probleme cu distribuția si pompa de ulei . 

Legat de Logan , cunosc oameni care de cand au apărut au numai Logan , mulțumiți de ele . Data viitoare cand vrei să fii baiat cu BMW , bagă si tu mana in buzunar si cumparat una nouă , de cand te stiu te-ai asezat numai pe scaune unde au stat babe , dentiști sau preoți germani .

Uite ....eu am avut masini Logan de cand au apărut , am avut un maxim de șase , acum am patru , pentru ce le folosesc eu sunt cele mai profitabile masini de departe .

Link spre comentariu

Faust, incerci tu sa pari baiat destept dar cateodata mai trebuie sa si fi destept ca sa pari, ceea ce se pare ca nu este o calitate de-a ta.

Inainte sa deschizi "gura" in spatiul public poate trebuia sa te informezi, am specificat clar anul si ca motorul este modelul nou, vezi ca problema cu intinzatorul distributiei s-a rezolvat definitiv la generatia de care vorbesc eu, deci data viitoare cand vrei sa pari baiat destept nu mai deschide gura in public sa demonstrezi contrariul, ori te informezi si zici ce trebuie, ori taci.

Stiu ca strugurii la care nu ajungi sunt acri, puteam si eu sa imi cumpar zece loganuri. Le luam la duzina, si puneam destinatia unde sa le livreze direct la centrul de colectare rabla, acolo e singurul loc unde chiar sunt ok.

Mai bine stau eu pe scaune de piele unde a mai stat si o baba/dentist sau preot german, frumos curatate decat pe scaune de carpa in care transpir chiar eu zi de zi. Intelegi ? piele, sti ce e aia ?? ai avut loganuri deci presupun ca nu sti... cauta pe google sa vezi ce este.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

La volanta cu masa dubla vibratiile aparute la cuplarea ambreiajului le preia volanta...mai precis elementele elastice dintre cele doua corpuri ale volantei.

La volanta cu masa simpla vibratiile le preia discul de ambreiaj...mai precis resorturile care echipeaza acel disc.

Nu este recomandat inlocuirea volantei cu masa dubla cu cea cu masa simpla. Nu se va mai strica volanta cu masa simpla ca nu mai are ce sa se mai strice la ea.... in schimb discul de ambreiajul se va schimba mult mai des.

In cazuri extreme...se recurge si la aceasta solutie...inlocuirea celor doua volante intre ele.......un disc de ambreiaj este mult mai ieftin decat o volanta, dar platesti mult mai des manopera de inlocuire.

Editat de mac01
Link spre comentariu
Vizitator viobio

dani_cta 

Hai mă să nu vorbim de struguri acri că pute , da ? Cam toate mașinile pe care le-am avut au fost noi și cumparate cu banul jos , care struguri acri ? Am avut  Cayenne nou , BMW 330xi nou , CLK200 Kompresor nou , in Iulie am cumpărat altă mașină nouă , nu pun la socoteala masinile Logan , Opel si WV care au fost cumparate tot 0 km . 

Dacă tu ma faci voalat prost ....eu îți spun direct , bărbătește, că ești prost făcut grămadă si foarte increzut , genul de om care suferă de el .

Imi asum asta , cu riscul unei suspendări .Imi aduc aminte de duma cu Opelul care " stătea blocat " in service , mai tii minte ?  

Motorul de 2l de la BMW tot un rahat cu perje a rămas ! Să tii minte asta cand o să rămâi cu fierul in drum .

Editat de viobio
Link spre comentariu

Din ce tot scrie pe aici probabil se ocupa cu SH-urile din vest. Ori aduce masini, ori piese, ori le pregătește pt a le da mai departe, ori are clienti care "au dat lovitura" si au nevoie de reparații. Orice posesor de logan e o pierdere pt piață SH, iar din când în când se crizeaza.  

Editat de daniels
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări