Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

antena verticala

Vizitator

Postări Recomandate

Sala cu grupurile generatoare diesel de avarie , pentru furnizarea energiei electrice necesara pentru actionarea pompelor de racire ale tuburilor finale , in caz ca pica instalatia curenta . Mici , mari , dupa cum doreste fiecare ( tuburile ) . Pe masura experientei , cunoasterii si formarii profesionale . Doar un emitator . Din cate ? Poate ne raspunde colegu' cu bullshit - ul ... , ca e introdus in chestiuni .

Diesel-avarie.png

P.S. - ce legatura au magnetroanele si clistroanele cu undele decametrice unde functiona radarul respectiv ? Ar fi bine sa postam la obiect , la unii nu e o virtute . Nici macar accidental . O fi din cauza ignorantei , prezentata drept cunoastere ? Eu cred ca da . Am si dovezi ...

Editat de gauss
Link spre comentariu
La 31.07.2019 la 18:39, GriRo a spus:

Aseara nu a mai funcționat setarea, dacă nu conectam tresa coax la trx, eram inundat de zgomot.

Clar, trebuie sa masor ce se-ntâmplă cu antena, altfel...

Nu o să vă mai deranjez până nu procur un dispozitiv în acest sens.

Atentie la curentii de mod comun...zgomotul la intrarea unui receptor poate sa creasca enorm din cauza lor.

De aceea este bine sa se foloseasca socuri de mod comun,balun sau unun...dupa caz si nu in ultimul rand conectica si coaxial de calitate.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Bună dimineața! Sunt putin off-topic, subiectul fiind antena verticala, vreau sa va împărtășesc despre finalizarea proiectului.

Am realizat un quad loop în banda de 40m, cu un SWR de 1:1 la 7.11MHz, iar în 20m este chiar mulțumitoare.

Sunt foarte încântat de receptia pe aceasta antena, a scăzut și zgomotul, iar ce este mai important, am avut ocazia de a prinde adevărate dx-uri (Argentina, Nord America și Japan).

73

Link spre comentariu

Sigur! Nu-i un secret.

Are latura de ~10,7m (cu o tolerantă de 2-3 cm) și am ridicat-o la 3m pe un bloc de 4 etaje.

Am venit cu un cablu de 9,6m pe 75ohm, dupa care este un RG58 ce intră într-un FT817ND.

Link spre comentariu

Da, unii reusesc sa descopere ce inseamna o antena. QUAD-ul este o antena deosebita! Chair mai buna decat delta loop-ul, dar si mai greu de realizat decat aceasta... Altii raman la sarme de rufe (dipoli, fd4, w3dzz, etc). Fiecare cu optiunile lui. O singura remarca as avea... in clipa cand ai pus tronsonul de coax de 75 ohmi, ai taiat sansele de a lucra multiband. Da ca ai vreme si chef, dupa un timp, merita sa experimentezi si cu un transformator de banda larga 4:1 realizat pe un tor de ferita material 43 (FT240-43 de exemplu). Cred ca ai avea o surpriza placuta in armonicile superioare (20m si 10m)... A, si ar mai fi ceva... cablurile RF incep de la RG213 in sus. (Parerea mea).  

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Mulțumesc pentru cele menționate, antena este doar de Rx.

Cablul de 75ohm l-am pus pentru adaptare (asa am gasit pe net), iar pentru Tx aveti dreptate, de la RG213 în sus se pune.

Am sa incerc și cu un BalUn de 4:1, am niste toruri de Urziceni, dar mai întâi trebuie sa-i găsesc o cutie etanșă.

Altfel, recepționează mulțumitor până în 145MHz.

Am sa postez SWRurile măsurate în curând.

Link spre comentariu

Dar am spus ca am ridicat-o la 3m, după cum se vede, nu am alte posibilitati.

Am sa caut pe net "radiation pattern" pt astfel de antena.

Din ce am observat, este f slaba la traficul local.

Am ascultat, serile trecute, pe YO3IMD si se auzea slab in comparație cu cei din afara Bucureștiului.

Editat de GriRo
Link spre comentariu
Acum 22 ore, WINNER 777 a spus:

... Masuratorile sunt facute direct la mufa de jos fara antenna tuner?

Da!

Deocamdată nu simt nevoia unui AT, fiindcă nu emit.

Mulțumesc pentru aprecieri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări