Cosmin3 Postat Februarie 14, 2019 Partajează Postat Februarie 14, 2019 Salut, Ma intereseaza sa cumpar - de la cineva sau de la un magazin online - o placa de achizitie date pentru PC + un program/soft de control respectiv de prelucrare a datelor. De exemplu sa masoare tensiunea/amperajul/puterea/frecventa etc pe minim 2 intrari. Poate chiar sa le afiseze in timp real pe ecran (numere si/sau ca un osciloscop) - daca nu costa prea mult. Precizia (data de calitatea placii si rata de esantionare) sa fie de macar 95%. Pretul: daca s-ar putea sa fie pina in 1000 RON ar fi superb. Dar la o calitate foarte buna pot sa ajung pina la 1500-2000 RON. Multumesc anticipat pentru sfaturi si oferte. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Februarie 14, 2019 Partajează Postat Februarie 14, 2019 Cauta pe aici: http://www.e-advantech.ro/12bit--2ch-analog-output-card/171.htm Link spre comentariu
Kosmin Postat Februarie 14, 2019 Partajează Postat Februarie 14, 2019 O varianta ar putea fi și Analog Discovery de la Digilent. Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 14, 2019 Partajează Postat Februarie 14, 2019 (editat) O varianta mai ieftina https://www.amex-lab.ro/modul-achizitie-date-cole-parmer-usb-1208ls-4000-citiri.html insa și mai puțin performanta (10biti și intrări în tensiune). Analog Discovery 2 are un preț bun pentru mediul academic / studenți, păcat că l-am cumpărat în timpul facultății. Editat Februarie 14, 2019 de Stefan. Link spre comentariu
Cosmin3 Postat Februarie 14, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2019 Multumesc tuturor pentru ajutor. @Stefan. In descriere nu scrie tensiunea la care se face esantionarea... Oare cat trebuie sa fie voltajul minim pe rezistenta de sunt la ampermetru pentru a avea precizie de minim 95% in 10 bit? Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 14, 2019 Partajează Postat Februarie 14, 2019 Ai aici tot ce îți trebuie https://pim-resources.coleparmer.com/data-sheet/18200-00-spec.pdf Intrările sunt pe 12biti dar pe site-ul respectiv descrierea e foarte "subțire". Link spre comentariu
Cosmin3 Postat Februarie 14, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2019 Multumesc, Stefan. Scuze ca n-am raspuns mai repede dar am fost plecat din localitate (90% din timp pe masina, 10% consult la medic) si e cam greu sa tastezi pe mobil in masina. Impedanta pe intrare e cam mica la 122 Ko. 1 Mo as considera minim acceptabil. M-am uitat in pdf dar nu m-am lamurit daca dispozitivul amplifica tensiunea de intrare pina la +-10 sau 20 V si apoi o converteste sau daca are intrarea normal pe +- 1 V si utilizeaza divizoare ca sa micsoreze. Viteza vad ca e in S/s sau kS/s. De astea chiar n-am auzit. Singurul meu "contact" cu achizitia de date pe PC a fost acu cam 20 de ani in timpul facultatii. Pe atunci abia aparusera Pentium 133/200 dar la facultate erau 386/486 cu Win 3.1. Programul de control al placilor parca se numea ~ Caddy. Era mai mult in linie de comanda. Cum sa "traduc" kS/s in unitati mai "normale"? Link spre comentariu
Cosmin3 Postat Martie 3, 2019 Autor Partajează Postat Martie 3, 2019 Multumesc inca o data celor ce m-au ajutat la acest topic. Se poate inchide acum. Link spre comentariu
Postări Recomandate