Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cumpar laptop Gaming

FLORIN IORDACHE

Postări Recomandate

Buna seara,

A-si dori sa-mi cumpar si eu un laptop nou gaming....si nu stiu ce sa imi aleg...asa sa am baza in el barim un minim 5 ani de zile.....

Eu unul vreau un laptop la vreo 3200-3500 lei sau pana la urma si 3700 lei,dar mai mult de atat nuuu.

Asa ca va rog sa-mi dati si mie cate-va sugesti....ce sa-mi iau..adica ce imi recomandati asa mai cu incredere...pt ca eu stiu ca sunt cam o apa si un pamant cam toate,dar totusi...poate,poate am si eu vreun noroc de unul mai bun....la acesti banii.

Eu va dau doar un exemplu : cam ce a-si vrea eu sa aibe acest laptop.

Procesorul sa fie un  i5 sau i7  generatia a-7-a sau a-8-a  cu 4 sau cu 6 nuclee, Frecventa nominala sa fie undeva la 2.30 GHz, 2.40 GHz  cu  Cache  8Mb, 9Mb,  iar Frecventa Turbo sa fie undeva la   4.00 GHz, 4.10 GHz.

Memorie ram : 8 GB

Hard disk : 1 TB la 7200 rpm

Placa video : NVIDIA® GeForce® GTX 1050  sau NVIDIA® GeForce® GTX 1050 TI  la 4GB 

Iar ca si marca si model deocamdata nu m-am orientat ...asa cum v-am mai spus...vreau o parere si de la dvs !

Astept niste sugestii de la dvs !

Va multumesc fff fff  mult !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• FLORIN IORDACHE

11

• sesebe

4

• K1nderu

2

• Badman

1

Top autori în acest subiect

Buna seara! Eu am avut ocazia sa lucrez cu Lenovo Y520.  Are i5 gen 7-a, 8gb ram, 1tb hdd si placa gtx1050 4gb. Mi s a parut ok, am vazut ca e undeva pe la 3000 de lei.

Link spre comentariu

Buna seara,

Da,asa este le cam stiu si pe acestea...adica le-am vazut pe net....dar nu stiu cum se misca.

Va multumesc pentru raspunsul oferit !

Link spre comentariu

Mai bine îți iei un desktop pt gaming

Laptopurile nu se pot compara niciodată cu desktop-uri cind este vorba de putere de calcul. 

Acum sa revin, mie nu prea mi se pare aia o configurație de gaming. Pe de alta parte eu am un laptop Lenovo mai vechi, T530 configurație modificata/updatata, care merge super dar nu bag jocuri (serioase) pe el. 

Link spre comentariu

Va salut !

Da asta stiu si euuu,ca e mult mai bun un  desktop gaming de cat un laptop tot gaming....dar stiti care e problema...eu o sa-l iau pt sora mea cea mica care o sa mearga la facultate in Bucuresti sau unde vrea ea sa se duca...si ma gandesc ca o sa fie destul de greu ca sa te cari cu un desktop,dar asa cu un laptop e mai usor.

Aaaa,si am uitat ca sa va mai spui inca ceva....a-si vrea ca sa aiba acest laptop si un ssd de 120GB sau 240GB .:)

Link spre comentariu

La majoritaea laptopurilor ori pui SSD ori HDD sau mai poti renunta la CD-rom daca are si sa pui in locul lui un SSD sau HDD.

La modelul pe care-l am eu am slot special unde am pus un modul de 120G ce este vazut de sistem ca drive si sistemul il am de pe ala. In felul acesta am si SSD pt diskul sistem si HDD pt date dar am pastrat si CD-romul.

Oricum, din punctul meu de vedere, acum nu prea se merita sa discutam de memorie sub 16G, mai ales daca vrei ceva gaming.

PS: mai bine cauti ceva second din categoria enterprise decit porcariile care se vind acum si trebuie sa le schimbi peste 3 ani (asta daca rezista si 3 ani).

Stiu pe cineva care-si luase o racheta de laptop si dupa mai putin de doi ani au inceput problemele de supra-incalzire si blocari. Si nici macar nu baga jocuri deloc.

La laptopul meu am luat baterie de 9 celule si tine peste 6 ore de lucru pe el.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 22 minute, PapaHell a spus:

Cumpara-i un laptop normal si las-o sa invete nu sa se joace.... 

Daaa,eu asa ar face,dar nu prea am cu cine sa ma inteleg...ca vrea laptop nou...si ca vrea laptop gaming....si ceva subtire...etc.etc..mofturi dastea.:rade:

Link spre comentariu
Acum 22 minute, sesebe a spus:

La majoritaea laptopurilor ori pui SSD ori HDD sau mai poti renunta la CD-rom daca are si sa pui in locul lui un SSD sau HDD.

La modelul pe care-l am eu am slot special unde am pus un modul de 120G ce este vazut de sistem ca drive si sistemul il am de pe ala. In felul acesta am si SSD pt diskul sistem si HDD pt date dar am pastrat si CD-romul.

Oricum, din punctul meu de vedere, acum nu prea se merita sa discutam de memorie sub 16G, mai ales daca vrei ceva gaming.

PS: mai bine cauti ceva second din categoria enterprise decit porcariile care se vind acum si trebuie sa e schimbi peste 3 ani (asta daca rezista si 3 ani).

Stiu pe cineva care-si luase o racheta de laptop si dupa mai putin de doi ani au inceput problemele de supra-incalzire si blocari. Si nici macar nu baga jocuri deloc.

La laptopul meu am luat baterie de 9 celule si tine peste 6 ore de lucru pe el.

Pai daaa,stiu si eu ca asa sunt astea noi...daca apuca sa se duca garantia e bine....dar marea majoritate a laptop-urilor..se duc deja cu ele in garantie de vreo 2-3 ori...pana ies din garantie,iar apoi s-ar putea sa-l arunci laptop-ul la gunoi...:reytre

De aceia v-am cerut si ajutorul dvs....ca sa-mi spuneti si mie cam ce laptop-uri sunt mai bune....si mai de calitate asa....

Va multumesc toturor pentru ajutoarele oferite !

Link spre comentariu

Spune-i să încerce să câștige singură (prin muncă) 3000 Lei și să-și cumpere unul după dorință, să vezi atunci cum lasă mofturile.Sau să ia bursă măcar 6 luni și poate să și-l ia singură.....atunci sigur va merita.Fiu-meu e anul II la Politehnică și deși are bursă chiar din primul an, folosește același laptop luat din timpul liceului deși ar putea să-și ia doar din banii strânși de el orice și-ar dori dar nu face mofturi....

Dacă începe facultatea cu gândul la gaming, n-o să ajungă departe.

Editat de validae
Link spre comentariu

Daca il cumperi tu, atunci cumpara unul second enterprise dar sa arate mai putin uzat si nu are ce sa faca decit sa-si stringa bani si sa-si cumpere singura dupa mofturile ei.

Un alt avantaj la un laptop mai vechi care arata jerpelit este ca nu atrage asa tare atentia pe mijloacele de transport (si nu numai) si riscul de disparitie prin subtilizare este redus.

Mai bine ii cumperi un laptop de calitate (chiar second ) mai "urit" dar care nu face probleme citiva ani buni decit unul de fite pe care sa-l arunce dupa 2 ani.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 11 minute, validae a spus:

Spune-i să încerce să câștige singură (prin muncă) 3000 Lei și să-și cumpere unul după dorință, să vezi atunci cum lasă mofturile.Sau să ia bursă măcar 6 luni și poate să și-l ia singură.....atunci sigur va merita.Fiu-meu e anul II la Politehnică și deși are bursă chiar din primul an, folosește același laptop luat din timpul liceului deși ar putea să-și ia doar din banii strânși de el orice și-ar dori dar nu face mofturi....

Dacă începe facultatea cu gândul la gaming, n-o să ajungă departe.

Nu pentru ca si-a facut majoratul si are ea vreo 2300-2400 lei....deci noi o sa-i mai putem doar diferenta,adica intre 1000 lei si 1300 lei .:reytre

Iar ea zice ca nu il ia ptr jocuri....zice ca il ia mai mult pentru ca poate este mai rezistent daca sunt facute pentru jocuri....

De aceia zice ea ca vrea sa-l ia pt jocuri...dar oricum,nu o sa bag mana in foc,ca nu o sa bege si ea 1-2 jocuri pe el...si sa mai joace asa cand si cand...

Link spre comentariu
Acum 22 minute, sesebe a spus:

Daca il cumperi tu, atunci cumpara unul second enterprise dar sa arate mai putin uzat si nu are ce sa faca decit sa-si stringa bani si sa-si cumpere singura dupa mofturile ei.

Un alt avantaj la un laptop mai vechi care arata jerpelit este ca nu atrage asa tare atentia pe mijloacele de transport (si nu numai) si riscul de disparitie prin subtilizare este redus.

Mai bine ii cumperi un laptop de calitate (chiar second ) mai "urit" dar care nu face probleme citiva ani buni decit unul de fite pe care sa-l arunce dupa 2 ani.

Daaa,eu unul i-am zis de vreo 3-4-5 ori ca mai bine e ca sa-i iau un laptop second hand.....care sa arate fff fff bine si sa aiba si peformantele bune sau chiar ff ff bune.

Aaaa,si sa stiti ca si eu sunt adeptul laptop-urilor second hand de cat astea noi...care sunt acum pe piata....astea sunt facute ff ff paspaite ....

Eu va pot da un exemplu fff fff simplu la laptop-urile astea noi, aceste laptop-uri noi nu mai au procesoarele pe slot asa cum sunt pe laptop-urile mai vechi,acum sunt chiar lipite pe placa de baza direct,deci daca nu ai sculele si aparatura necesara pentru asa ceva,nu ai cum sa-i schimbi procesorul daca ai vreodata prob...cu el.

Editat de FLORIN IORDACHE
Link spre comentariu
Acum 2 minute, sesebe a spus:

N-ai treaba de schimbat procesorul decit pt upgrade la un laptop daca e Intel (la AMD nu bag mina in foc).

Ok,am inteles ! Va multumesc ff ff mult pentru raspunsurile oferite !

O sa mai stau si cu ea de vb....sa vad poate,poate o sa o ramuresc cu aceste laptop-uri noi...chiar si gaming ,dar nu stiu daca o sa reusesc.:95

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări