Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Horizon 39hl752

Vizitator Borbely Antal

Postări Recomandate

Vizitator Borbely Antal

deci asa este cum zici Florinel TV pe partea de sus a sigurantei este 12v in parte de jos nu mai este 12v la nici o piesa ,nici la aia 4 pini ,sa incerc sa dau curent dincolo de siguranta si sa vad ce se intimpla? sau ce parere aveti??

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florinel TV

9

• yokoono

4

• misuraelectronic

2

• Gabriel_S

1

Este chiar atat de greu sa masurati o siguranta daca este buna sau nu ?. Daca aveti 12v doar intr-un cap al ei sigur este arsa. Extrem de rar se arde degeaba. Masurati rezistenta fata de masa pe capatul sigurantei dinspre placa. Precis veti gasi un scurt. In cel mai fericit caz veti gasi in scurt un condensator smd folosit pentru filtrarea tensiunii de 12v.

L.E. Dupa cum vad eu din poza partea de jos a sigurantei duce le 12v iar partea de sus spre componentele t-conului. Deci invers. Jos este tensiune, sus nu este (daca este arsa).

Editat de yokoono
Link spre comentariu
Vizitator Borbely Antal

multumesc Florinel ca aveti rabdare cu mine ,ca chiar sant incepator dar asa cum explicati dvs inteleg bine ,masori imediat si zic :)  sa fie sub tensiune cand masori sau fara ??

Editat de Borbely Antal
Link spre comentariu
Acum 5 minute, Borbely Antal a spus:

multumesc Florinel ca aveti rabdare cu mine ,ca chiar sant incepator dar asa cum explicati dvs inteleg bine ,masori imediat si zic :)  sa fie sub tensiune cand masori sau fara ??

Scoate tv-ul din priza cind masori

Link spre comentariu

OHM. Unitate de masura a rezistentei. Masuratorile se fac cu ehipamentul scos de sub tensiune

VOLT. Unitate de masura a tensiunii. Masuratorile se fac cu echipamentul sub tensiune.

L.E. Eu ma duc sa ma culc.

Editat de yokoono
Link spre comentariu

Cind am si eu timp , cum sa nu ajut cind vad ca mai sunt tineri care ii place electronica , si eu am fost incepator si nu ma ajutat nimeni noroc de un frate mai mare care mia mai aratat cite ceva si in rest am invatat singur , ca fratele meu este plecat in Arad demult si imi spunea prin telefon ce sa fac deci nu fata in fata , dar atunci erau alb negru care erau mai usor de reparat , cu astea din ziua de azi este foarte greu , de multe ori nici noi meseriasi nu le dam de capat sau ne da batai de cap , ca sunt piese mici si trebuie sa stii unde si cum sa masori ca altfel este cam greu

Link spre comentariu
Vizitator Borbely Antal
4 minutes ago, Florinel TV said:

Scoate tv-ul din priza cind masori

la o secunda arata 928 si dupa aia dispare nu mai arata constant ,numai daca iara pun pinii de la multimetru

Link spre comentariu
Acum 1 minut, Borbely Antal a spus:

la o secunda arata 928 si dupa aia dispare nu mai arata constant ,numai daca iara pun pinii de la multimetru

Cum sa fie 928 daca multimetru lai pus pe 200 , nu ai selectat bine multimetru , punel pe diode si masoara

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări