mojnost Postat Martie 6, 2019 Partajează Postat Martie 6, 2019 (editat) On 2/14/2019 at 4:49 PM, victordascalescu54 said: EF806s TESLA noi si m-a apucat groaza doar 3 au fost peste 100% emisie, iar restul dispersie totala...chiar si 15% cateva Atat Telsla cat si TFK dau in datasheet pentru EF806S o imprastiere de peste 15% la curentul anodic si cca 20% la panta, deci tuburile sunt foarte bune, ca nu sunt perechi e alta treaba. Chestia cu 100% este o gaselnita comerciala mai mult pentru vanzarea pe ebay a tuburilor folosite, desi e pacaleala pentru ca un tub daca are 100% si de nou a avut 120% inseamna ca are ceva uzura, iar altul care de nou a avut 90% si dupa ceva folosire are tot 90% zicem ca e mai prost? Puse de mine in amplificator mai multe tipuri de tuburi noi si folosite (preamplificatoare) cu emisie 50-130% nu sesizez vreo diferenta de sunet. Am dat de un E80CC cu emisie 250% pe catometru, care m-a ars rau la degete (de regula dupa 15 minute un e80cc e doar cald spre fierbinte, merge luat cu mana) dar in amplificator se aude la fel cu unul 100%. Montajul in care le ascult foloseste o trioda ca preamp si una ca defazor, negativare automata/catodica. Editat Martie 6, 2019 de mojnost Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Martie 7, 2019 Autor Partajează Postat Martie 7, 2019 (editat) La 06.03.2019 la 14:04, mojnost a spus: Atat Telsla cat si TFK dau in datasheet pentru EF806S o imprastiere de peste 15% la curentul anodic si cca 20% la panta, deci tuburile sunt foarte bune, ca nu sunt perechi e alta treaba. Chestia cu 100% este o gaselnita comerciala mai mult pentru vanzarea pe ebay a tuburilor folosite, desi e pacaleala pentru ca un tub daca are 100% si de nou a avut 120% inseamna ca are ceva uzura, iar altul care de nou a avut 90% si dupa ceva folosire are tot 90% zicem ca e mai prost? Puse de mine in amplificator mai multe tipuri de tuburi noi si folosite (preamplificatoare) cu emisie 50-130% nu sesizez vreo diferenta de sunet. Am dat de un E80CC cu emisie 250% pe catometru, care m-a ars rau la degete (de regula dupa 15 minute un e80cc e doar cald spre fierbinte, merge luat cu mana) dar in amplificator se aude la fel cu unul 100%. Montajul in care le ascult foloseste o trioda ca preamp si una ca defazor, negativare automata/catodica. poate nu m-am facut inteles, cand am zis 15% era emisie 15% adica KAPUT, altele erau 45% emisie etc, iar tuburile erau noi ....adica nefolosite Pentru ca nu-mi place sa fiu echivoc atunci cand stiu ce spun, maine am sa postez fisele ca sa fie mai clar. Editat Martie 7, 2019 de victordascalescu54 Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Martie 7, 2019 Autor Partajează Postat Martie 7, 2019 EF806 1.txt EF806 2.txt EF806 3.txt EF806 4.txt EF806 5.txt EF806 6.txt EF806 7.txt EF806 8.txt EF806 10.txt EF806 11.txt EF806 12.txt EF806 9.txt EF86 1.txt EF86 2.txt 1 Link spre comentariu
mojnost Postat Martie 8, 2019 Partajează Postat Martie 8, 2019 (editat) On 2/14/2019 at 4:49 PM, victordascalescu54 said: iar restul dispersie totala...chiar si 15% cateva. Greseala mea, din formulare am inteles 15% dispersie fata de valoarea nominala, ceea ce ar insemna valori normale. Binenteles ca doar 15% emisie inseamna altceva, adica un tub de aruncat. Am vazut masuratorile postate, aveti inclusiv cu 0%, nu stiu daca e ghinion sau provenienta este problema. DIn masuratorile mele, la tuburile mici, NOS, rata de tuburi clar defecte este de cca 2%, la care se mai adauga cateva ceva mai slabe decat plaja producatorului, iar la finale se mai adauga unele cu probleme de filament, unele tipuri sunt mai predispuse decat altele sa aiba aer, am vazut multe cutii de 6n9s, gu50, gu32, gi30 care incepusera sa albeasca, si 6s33s am vazut destule cu aer. De ex. la 6s4s cam unul dintr-o cutie (25 buc/cutia) are filamentul intrerupt. Procentajele de care vorbesc sunt chiar din experienta verificarii a sute de tuburi. De aceea ma mira putin procentajul dvs. de tuburi cu probleme. Rusii spun mai multe despre imprastiere, de ex la 6n1p Ia: 5-10mA, in schimba la ECC83 se spune doar tipic 1,2mA/1.6mA/V, Philips spune insa la E83CC 1,1-1,4mA, 1,3-1,95mA/V si decesul la 0,8mA. Tot Philips spune la E80CC tipic 6mA dar la proiectare sa se ia in calcul 5,4-6,6mA dar tot acolo spune ca intre triodele din tub sunt max 3mA diferenta. Cum intra cei 3mA in plaja 5,4-6.6? Pe unele saituri (jacmusic de ex) se spune ca fata de valorile tipice sa ne asteptam la +/- 40% diferente la tuburile americane si +/- 30% la tuburile vesteuropene. Privitor la provenienta priviti ce noroc pe bulgar, din 6 tuburi toate sunt perfect twin, totusi omul nu-si asuma raspunderea. Mie imi da de gandit. https://www.ebay.com/itm/Tested-E188CC-7308-TELEFUNKEN-Ulm-1965-Diamond-Hi-Fi-Audio-TUBES-CCa-CV4108/153255964568?epid=8024577798&hash=item23aec46f98:g:YYoAAOSwb8Vb5~PG Tot la un bulgar am vazut pe ebay o metoda originala de imperechere a dublelor triode: Ia1+Ia2=Ia1+Ia2, adica suma curentilor dintr-un tub egal suma din celalalt tub, bineînțeles ca in acelasi tub erau diferente mari. Oferea omul egalitate perfecta? Panta nu o mai lua in seama. Editat Martie 8, 2019 de mojnost 1 Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Martie 8, 2019 Autor Partajează Postat Martie 8, 2019 Apropos de ciudatenii in masuratori, am avut de masurat si evaluat mai multe EF80, majoritatea provenienta west (Philips, Mullard, valvo) dar si cateva Telam. Surpriza vine cand am observat ca la tuburi cu aceeasi emisie masurate in aceleasi conditii, rezistenta interna (care e o valoare calculata automat de u-Tracer) avea valori foarte diferite, respectiv 480k, 250k chiar 180k. Repet, ceilalti parametri erau ok, emisie 90%-120%, aceeasi tensiune anodica si de grila 2 aceeasi negativare. Ce sa fie? cum s-ar putea interpreta ? Link spre comentariu
mojnost Postat Martie 8, 2019 Partajează Postat Martie 8, 2019 (editat) Nu am luat niciodata in calcul Ri la verificarea tuburilor desi se poate face si pe catometru sau folosind surse de tensiune reglabile. Este posibil sa gresesc dar din cate imi amintesc Ri inseamna variatia Ia la variatia Ua adica Ri=delta Ua/delta Ia, rezistenta interna mare inseamna curba cat mai verticala, rezistenta mica - curba mai inclinata. Rezistenta interna nu e constanta, depinde si de PSF, nu stiu ce setari folositi. Masurarea Ri se face la Ug1 constanta, altfel intervine si mu (factorul de amplificare). De asemenea Ri intra in calculul castigului unui etaj. Daca folositi tuburile ca simple preamplificatoare cu negativare automata pentru sortare faceti un montaj de test si sortati tuburile dupa amplificarea etajului, cu un osciloscop sau voltmetru Uies/Uin sa fie egal. Urmeaza sa verific un lot de F-uri, E8xxF nu mai stiu exact de care sunt, dar abia peste vreo 2 sapt le vine randul, voi face si ceva teste privitor la Ri si va spun rezultatele. Editat Martie 8, 2019 de mojnost Link spre comentariu
victordascalescu54 Postat Martie 8, 2019 Autor Partajează Postat Martie 8, 2019 Acum 2 ore, mojnost a spus: Nu am luat niciodata in calcul Ri la verificarea tuburilor desi se poate face si pe catometru sau folosind surse de tensiune reglabile. Este posibil sa gresesc dar din cate imi amintesc Ri inseamna variatia Ia la variatia Ua adica Ri=delta Ua/delta Ia, rezistenta interna mare inseamna curba cat mai verticala, rezistenta mica - curba mai inclinata. Rezistenta interna nu e constanta, depinde si de PSF, nu stiu ce setari folositi. Masurarea Ri se face la Ug1 constanta, altfel intervine si mu (factorul de amplificare). De asemenea Ri intra in calculul castigului unui etaj. Daca folositi tuburile ca simple preamplificatoare cu negativare automata pentru sortare faceti un montaj de test si sortati tuburile dupa amplificarea etajului, cu un osciloscop sau voltmetru Uies/Uin sa fie egal. Urmeaza sa verific un lot de F-uri, E8xxF nu mai stiu exact de care sunt, dar abia peste vreo 2 sapt le vine randul, voi face si ceva teste privitor la Ri si va spun rezultatele. E logic ca le-am masurat cu aceeasi parametri deci acelasi PSF si bineinteles cu UG2 constant . Defapt sunt datele de catalog care se introduc in softul aparatului. La EF80 respectiv Ua=170v, Ug2=170v, Ug1=-2v, Ia=10mA, Ig2=2,5mA, S=7,4 , Ra=500k Si totusi iata ce iese la un lot de Valvo noi: EF80 1 t.txt EF80 2 t.txt EF80 3 t.txt EF80 5 t.txt EF80 6 t.txt 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum