Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tranzistoare Motorola

alcon

Postări Recomandate

Am doua perechi de tranzistoare Motorola in capsula TO-66 inscriptionate 120157 si 120226. Am cautat si nu am gasit nimic referitor la acest tip de inscriptionare.
Ma puteti ajuta? Va multumesc foarte mult si anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• VAX

2

• icar

1

• alcon

1

• franzm

1

Top autori în acest subiect

Probabil sunt piese sortate, nu neaparat foarte bune, folosite la o constructie electronica industriala. Nu cred ca vei afla exact ce sunt, dar orientativ, te poti ghida dupa ce era montajul careia i-au apartinut.

Editat de icar
Link spre comentariu

Exista sansa sa fi fost produse OEM , " botezate " cu indicativul din nomenclatorul de piese de schimb de la vreo firma ( mare ) ... daca se identifica , se poate face conversia din numerele criptice in denumiri comerciale comestibile . Adica invers de cum ar trebui ... , pe la americani am intalnit asa ceva . Ratiunile imi scapa , desi pot banui cate ceva . Nomenclatorul de piese de schimb e document intern confidential , daca " crapa " ceva ... , cererea de piese de schimb este ( exclusiv ) catre firma , cu pogonul acela de cifre ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Pentru inceput sa cautati in cataloagele vechi de la Motorola, sa vedeti ce tranzistoare in TO-66 au produs. Verificati daca oscileaza in RF (oscilator Hartley) si pana la ce frecventa. 

In cel mai rau caz puteti sa le folositi la stabilizatoare de tensiune - 40V si 0,5A suporta, ca nu sunt handicapate.

http://mirror.thelifeofkenneth.com/lib/electronics_archive/

Sigur sunt tranzistoare bipolare ? Ar putea fi si stabilizatoare cu trei terminale. Puneti-le pe un caracteriscop, daca aveti posibilitatea asta.

Editat de VAX
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări