Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator pe lampi cu 6p3s

laur_electricman

Postări Recomandate

Va salut,de curand am realizat un amplificator de 25W pe lampi cu 6p3s insa la transformatorul de iesire am luat pauza.Vreau sa-l bobinez dar nu stiu la ce tensiuni de lucru se realizeaza bobina primara si nici iesirea in secundar pentru 8 omi.Amplificatorul este alimentat la 350 volti.Transformatorul meu este de 10,5 cm.Daca ma poate ajuta cineva cu o informatie,va multumesc frumos.

post-175212-0-00569700-1403018961.png

Editat de laur_electricman
Link spre comentariu
24 minutes ago, Dan85 said:

Ai aici un soft de calcul pentru trafurile de iesire. 

Ms frumos dar as fi dorit o informatie ceva un numar de spire pe primar si secundar la acest amplificator,nu mai retin exact cum se calcula...

Editat de laur_electricman
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 1 oră, laur_electricman a spus:

Va salut,de curand am realizat un amplificator de 25W pe lampi cu 6p3s insa la transformatorul de iesire am luat pauza.Vreau sa-l bobinez dar nu stiu la ce tensiuni de lucru se realizeaza bobina primara si nici iesirea in secundar pentru 8 omi.Amplificatorul este alimentat la 350 volti.Transformatorul meu este de 10,5 cm.Daca ma poate ajuta cineva cu o informatie,va multumesc frumos.

post-175212-0-00569700-1403018961.png

Dacă ai timp dar mai ales chef ..... compară datele de catalog pentru tubul 6P3C , declarate de producatorii sovietici , compară ce găsești in cele două tabele .....cu ce ai tu pe schemă 

Ua 

Ug2 

Rk

Raa 

R1

R2

P

THD

Succes ! 

6n3c PP.jpg

Editat de viobio
Link spre comentariu
7 hours ago, Dan85 said:

https://hotupload.eu/9eh   Citeste sa intelegi cum se realizeaza bobinajul.

Are... Se naste o noua flasneta pe baza de lampi.

Ii dau direct un soft de calcul si el tot o tine lunga cu numarul de spire si mai ales tensiunea , ca aia e tare importanta.

Eu folosesc sistem de operare Windows 7 iar acel soft este pentru XP asa ca nu merge,nu se poate instala

Link spre comentariu
2 hours ago, laur_electricman said:

Eu folosesc sistem de operare Windows 7 iar acel soft este pentru XP asa ca nu merge,nu se poate instala

Decarcati versiunea portabila pentru WinTrasfo 1.5.0.

Functioneaza si pe Win10.

Link spre comentariu
19 hours ago, Faust2018 said:

.... compară datele de catalog pentru tubul 6P3C , declarate de producatorii sovietici , compară ce găsești in cele două tabele .....cu ce ai tu pe schemă

Este un drept fundamental al omului de a avea si el norisori albastri, scântei si G2 înrosita ;-)

Date pt transformator se gasesc eventul în topicul cu simulari sau în cel cu scheme.

Link spre comentariu

Aveti cateva completari pe schema cu mentiunea ca schema este preluata si simulata de mine de pe http://www.jogis-roehrenbude.de/,v-am pus si datele pentru transformatul de iesire corespunzator miezului pe care-l aveti dv. insa trebuie sa stiti de la bun inceput ca nu veti avea un raspuns satisfacator la o putere prea  mare cu acea sectiune,dar la -3dB,adica cam la 10W....12W veti avea totusi un raspuns relativ bun la 30Hz...35Hz,la 20Hz sinus curat nelimitat veti avea o putere de 4W....5W.

Valoarea rezistentelor R5 si R18 de pe schema se vor alege practic. Valoarea rezistentei R5,valoarea actuala duce tuburile finale  la Pda=19.5W dar va garantez ca nu se vor distruge tuburile insa in acest caz veti avea si un nivel THD ff mic,majorand valoarea lui R5 spre 200ohmi...300ohmi,Pda pentru tuburile finale va scadea,rezistenta R5 trebuie sa fie de minim 10W,cat priveste R18,valoarea acesteia dicteaza castigul intregului amplificator,adica raportul R18/R17 din bucla de NFB va modifica sensibilitatea la intrare,o valoare mare pentru R18 inseamna sensibilitate la intrare crescuta si invers.

Atentie!....nu trebuie micsorata acea valoare de 27K sub 10K intrucat o reactie nagativa prea stransa va duce amplificatorul intr-o stare instabila,putand oricand sa oscileze.Puteti conecta in locul lui R18 un semireglabil de 47K in serie cu o rezistenta de 10K si va veti putea regla convenabil tot ce am spus mai sus.

PP-cu-6-P3-S.png

L.E    Datele transformatorului sunt o propunere din partea mea,poate sa vina oricare dintre noi cu alte propuneri!

Pentru secundarul de 8 ohmi raportul de transformare este de 25,adica secundarul va avea un numar de  88 de spire (2x44sp)

Va sugerez o schema frumoasa si completa cu 6P3S,o schema din anul 1970,ce parere aveti ?

PP-6-P3-S-1970.gif

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări