Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pret pistol de lipit

Postări Recomandate

3 minutes ago, Ovidanie said:

Ce am demontat era plin cu ulei...am pus si aici pe forum poze.  In ca mai am un transformator 220V-110KV. Doream sa-l vand aici, pe forum. Dupa ce-am negociat pretul si transportul cumparatorul ma intreaba: -Auzi, n-ai si o punte redresoare pentru transformatorul asta?  Intrebarea m-a speriat asa de tare ca nu am mai vandut transformatorul.

Dorea sa redreseze 110kV :nebunrau:...mare-i gradina lui Dumnezeu...

Link spre comentariu

Si foarte bine ati facut .  Eu n - am lucrat cu 110KV , dar am lucrat cu tuburi (si) de putere mare .  Ma rog , radio si radiolocatie . Anodica aveau destula ... Imi inspira si acum respect ... , in forma cea mai primara a termenului . Dupa 17 ani de " pauza " ... , chiar si amintirile . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
On 2/12/2019 at 9:38 PM, Ovidanie said:

Sinucigas. Cine stie ce-i aia 110KV nu intreaba asa ceva. Mi-a fost frica sa nu moara prajit.

Nu zau, de ce? Nu e nici o problema daca redresezi tensiunea din secundarul unui traf de 110KV, atata doar ca nu se face redresarea cu o "punte",ci doar cu o singura dioda(ma rog, un bloc de diode inseriate) adica monoalternanta. Oricum, in caz  ca apropii prea mult mana de un conductor de 110KV nu prea mai e diferenta intre alternativ de 50Hz sau de continuu, dai coltul oricum.

Insa e bine ca nu i-ati dat acel traf omului, e clar ca era vorba de un neofit, cine are nevoie de asemenea tensiuni si stie sa umble cu ele, nu prea cauta trafuri de retea, isi construieste un invertor care sa-i ofere cat are nevoie.

Link spre comentariu

Anodica de 250KV...!?....cu tot respectul, poate 25KV!..

Pardon, poate vrei sa spui 400kV! La uzinele Grivita, ma rog, cind mai existau, aveau un generator X pentru control nedistructiv, cu tensiunea de accelerare de 400 kV. Toata instalatia era protejata de un zid de beton si un acoperis de ...tabla zincata, in doua ape. Cind functiona aparatul, la nivelul zidului aveai fondul cosmic, iar in deptul dispensarului, aflat cam la 10 metri de incinta, doza era de 5 ori mai mare. Chestie de fizica, de care proiectantii acoperisului habar nu aveau! 100kV au instalatiile röntgen din spitale.

Asta nu prea demonstreaza nimic...si la ansa pistolului de lipit se aprinde creionul de tensiune...

Mda, nu demonstreaza nimic, dar daca va spun ca m-am curentat cu un astfel de letcon, ce ziceti? Intradevar, izolatia era proasta, foarte proasta. Am lucrat un an de zile cu el, fara probleme, in papuci cu talpa de cauciuc, ca asa aveam in casa, probabil si pus intr-o pozitie salvatoare in priza, pina cind am fost nevoit sa fac ceva in baie, urcat pe calorifer. Ma intreb si acum cum de am sacpat numai cu o cicatrice!!! Dupa incident l-am desfacut si izolat ca la carte, cautat cu bec de neon si voltmetru. De atunci nu am mai avut probeme.

Dupa ce-am negociat pretul si transportul cumparatorul ma intreaba

Mai, poate omul a crezut ca-i vorba de 110V!:rade:

Editat de icar
Link spre comentariu

Niste colegi de - ai mei au lipit pe partea superioara si pe racordarea semicirculara spre maner fasii de cauciuc spongios ... sau burete polietilenic de inalta densitate , la textura seamana cu neoprenul ( mai dens ) . Destul de groase .  Functioneaza , ma rog , din ce am vazut . De ajutor e si faptul ca sub bancuri si scaune sant dreptunghiuri ( mari ) de covor electroizolant antistatic , mai amortizeaza si acela ... Personal n - am folosit , n - am nevoie . Am mai scris ... n - am spart carcase . Dar , nu se stie niciodata . Orice are un inceput !

Editat de gauss
Link spre comentariu
1 hour ago, gauss said:

Niste colegi de - ai mei au lipit pe partea superioara si pe racordarea semicirculara spre maner fasii de cauciuc spongios ... sau burete polietilenic de inalta densitate , la textura seamana cu neoprenul ( mai dens ) . Destul de groase 

Eu am o idee si mai buna.

Sub bancul de lucru voi pune vreo doua plapume sau o duna.

Precis va fi salvat.

Link spre comentariu

Aveti ( cu siguranta ) dreptate . Ma rog , zic si eu ... de pe margine . Nu m - a preocupat problema ... , din lipsa de necesitate . Ma gandesc , totusi ... , nu - l ia somnul ( pe pistol ) ?

P.S. - cu tot respectul , ce este aceea duna ? 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Am vazut la cineva o metoda ingenioasa de a evita plonjeul pistolului in cap. A prins pe firul de retea un colier din plastic la lungimea la care pistolul e jos, dar nu atinge podeaua.Acolo  ii baga un garlig mic, legat cu nailon de pescuit de masa/un punct fix, solid. In mod normal, pe masa avea autonomie de cca 1m fata de punctul de lucru, suficient cat sa nu-si faca probleme, dar in caz de il scapa, facea un fel de  bungee jumping, dar fara coarda elastica.

Eu am preferat sa cumpar carcase. In ultimii ani am avut mereu macar doua pregatite...frezate, cu filete facute. Si am verificat ce a spus si parsivul ala de Murphy...piesa care o ai de rezerva, nu se strica niciodata.

Link spre comentariu

În Banat multe cuvinte provin din limbile popoarelor vecine,sârbi,unguri si chiar bulgari.

In multe sate batranii inca folosesc aceste cuvinte si un grai atipic.

Personal cand merg pe la neamuri (rude) folosesc si eu limbajul de pe acolo. Atât cât mai tin minte.

Cei din alte zone chiar nu pricep mare lucru.

Si ca o gluma,acum vreo 23-24 de ani fetita mea era supravegheată ziua de o familie de bătrâni sarbi dintr 'un sat sârbesc. Aceștia vorbeau curent sarbeste cu ea si eu o mai stresam cu engleza. Pe la vreo 5 ani am fost cu ea la socri in Bihor si acolo se minuna de graiul acestora si m-a intrebat :

-Tati, ăștia ce limba vorbesc ?

Eeee.....acuma nu mai este asa simpatica.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări