Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pret pistol de lipit

Postări Recomandate

Nu e vorba de gusturi . Nimic personal ... Era vorba de folosirea intr - o fabrica , cu plan si cerinte de calitate ridicate . Adica fara erori , ca nu - ti veneau inapoi in service ! ... Cineva raspundea si de treaba asta . Probabil un pic " lucrat " , ar fi fost o statie acceptabila . Nu stiu daca pentru 500 si ... lipituri pe zi . Adica 8 ore ... varfurile se duceau vazand cu ochii .  Ceva statie de lipit am facut inainte de '90 , chiar la job . Dar a venit Revolutia , si importurile . 

P.S. - am mai scris in topicuri , sant iubitor de pistol de lipit . D 'ala de Radioprogres ... , desi am si JBC . Eu am pomenit primul de marca asta pe ELF . Destule , inclusiv cu aer cald . O fi si vreo nostalgie ( cu pistolul )  , nu zic nu . Dar n - am dat ( inca ) gres din cauza conexiunilor prin lipire ... si am lipit cate ceva . Lipesc si acum . Pentru bani , nu hobby ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Varfurile fiind din cupru, fara alte aliaje de protectie era normal sa se consume, dar nici chiar asa, de la o zi la alta. La mine a muncit o vreme de dimineata pana la plecare, si nu schimbam varful mai repede de 3 luni. Acum cred ca ultimul varf are mai bine de un an, si a mai prins si asta zile in care a stat cald. Nu i-am facut nimic fata de ce a scos fabrica, decat am schimbat cablul de la letcon. Cel original imbatranise izolatia si era cam teapan. Cu cablu siliconic, nu e nici o problema, sunt comode. Am avut diverse modele, care cu afisaj, care fara, dar asta mi s-a parut mai suferitoare, desi varfurile trebuiesc confectionate, nu se gasesc de gata.Sau n-am cautat eu suficient.

Link spre comentariu

Aveau un soi de nichel ... Sa caut , mai am pe - acasa . Cand s - a " spart " fabrica , au fost date la gunoi cu sutele , ramase prin sertare . Nu tineau 1.000 de lipituri ( un varf ) . Sub trei zile lucratoare . Cu ascutire ( planeitate ) , se corodau inegal . Nici prinderea , cu sarma otelita si santz in corpul varfului , nu era cea mai buna solutie . Se intepeneau in corpul letconului etc . Transferul termic slab , inertia mare , raspunsul lent la temperatura lipiturii . In fine ...

Editat de gauss
Link spre comentariu

Nu ma numar printre cei care au vrut sa faca treaba . Nici macar cu SELT ... erau niste porcarii . Una a " murit " de mana mea . S - a lucrat cu pistoale de lipit ... , am scris mai sus . N - am avut probleme din cauza lipiturilor . Ma rog , le foloseau sute de persoane ... , asta faceau , toata ziua . 

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 4 ore, gauss a spus:

Aveau un soi de nichel ... Sa caut , mai am pe - acasa . Cand s - a " spart " fabrica , au fost date la gunoi cu sutele , ramase prin sertare . Nu tineau 1.000 de lipituri ( un varf ) . Sub trei zile lucratoare . Cu ascutire ( planeitate ) , se corodau inegal . Nici prinderea , cu sarma otelita si santz in corpul varfului , nu era cea mai buna solutie . Se intepeneau in corpul letconului etc . Transferul termic slab , inertia mare , raspunsul lent la temperatura lipiturii . In fine ...

daca e vorba de o firma de stat, e perfect posibil, tinind cont ca se achizitiona marfa proasta la preturi umflate pentru a primi parandaratul corespunzator!

Link spre comentariu
Acum 4 ore, gauss a spus:

Una a " murit " de mana mea

Am mai spus, manifestarile nervoase nu intra in tematica topicului, sa le putem comenta. Oricum , eu nu m-as mandri cu asta, la cat de simple si usor erau de adus in stare buna de functionare. Am doua exemplare, si pot oricand sa dovesc ca descrierea este strict subiectiva. Niste ''porcarii'' nu s-ar incapatana sa mearga mai bine de 30 ani. Aici se aplica cel mai bine chestiunea cu jumatatea plina sau jumatatea goala a paharului.Fiecare vede ce vrea, sau ce poate.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Nu a fost o manifestare nervoasa . Ci un act de dreptate .  Astea nu - s chestii de mandrie , ci de normalitate . Nu conteaza ce faceai matale cu ele ... apropo , poate aflam mai multe  ( daca se poate ) ... adica fabrica , instututie etc . , si produsele etc . La care si - au dovedit  calitatile porcariile alea  de Tehnoton , numite SELT . Ce zici ... , poate vedem cine e mai credibil ... Asadar , nu conteaza ... pana la proba contrarie . Eu am expus cadrul ... o uzina militara . Nu era a lu' tata , erau sute de ingineri ... unii sigur mai bine pregatiti ca mine ,  tehnologi cu experienta , CTC - isti , oameni scolarizati pe - afara ,  care lucrasera la ICA Brasov , la IRA Bacau , la Pipera ... ,  consiliu stiintific etc . Uzina functiona de destul timp  ( zeci de ani ) ,  nu erau muciosi cu oile care s - au apucat de electronica in ziua anterioara .  Nimeni nu le - a laudat  . Au fost trase deoparte , ca niste porcarii ce erau . N - a vrut nimeni sa le cumpere , sau sa le preia . De bune ce erau ...

54 minutes ago, Marele Savant said:

daca e vorba de o firma de stat, e perfect posibil, tinind cont ca se achizitiona marfa proasta la preturi umflate pentru a primi parandaratul corespunzator!

Se inatampla inainte de '90 ... ambele ale statului . Si Tehnoton , si uzina militara . Nu stiu ce parandarat s - ar fi putut efectua ... 

Editat de gauss
Link spre comentariu
Acum 15 minute, gauss a spus:

Nu era a lu' tata , erau sute de ingineri ... unii sigur mai bine pregatiti ca mine ,  tehnologi cu experienta , CTC - isti , oameni scolarizati pe - afara ,  care lucrasera la ICA Brasov , la IRA Bacau , la Pipera ... ,  consiliu stiintific etc .

Si cred ca fiecaruia, si CTC-ist, si tehnologi, si portari, le-a fost dat pe inventar cate o statie de lipit si au vazut fiecare cat de proaste erau. Eu nu mai port discutia asta, pt ca vad ca irita. M-am invatat ca intr-un dialog, daca nu ai ultimul cuvant, nu poti dormi linistit. Poftim, eu ma retrag, zi ce vrei si dormi linistit.

Link spre comentariu

Asta e tot ? M - ati dezamagit ... asteptam si ceva palpabil , nu numai pareri . Irita ( discutia ) . Aveti dreptate .  Nu mai explic de ce ... poate vedea fiecare .  Deci , cine spune ca erau minunate SELT - urile ? La mine erau portarii , dupa cum spuneti ... si o sectie de electronisti  . La dvs . ? ...

P.S. - nu abandonati obsesia , acum e somnul meu in discutie ... Credeam ca nu e  vorba de chestiuni personale , ma rog ... , e un site de electronica , unde santeti moderator . Va pricepeti si la asta , cu  somnul altora ? Asa , la distanta ? Tot ca la SELT - uri ? Cred ca da ... si mai cred ca competenta cu somnul userilor ar trebui apreciata si de altcineva de prin staff . E pacat sa se iroseasca , sa beneficiez numai eu de ea .

Editat de gauss
Link spre comentariu
22 hours ago, flomar60 said:

Multumesc pentru informatie, e o noutate pentru mine! 

Pentru a nu fi probleme cu tensiunea inalta, tubul impreuna cu transformatorul sunt montate intr-un container. Cu ocazia reparatiilor (de regula rebobinarea transformatorului), dupa inlocuire containerul se vida si se incarca cu un  gaz - nu mai stiu care, parca dioxid de sulf - cu proprietati dielectrice deosebite. In afara containerului aveai tensiuni normale. Acu' vreo 20 de ani am lucrat la UZUC Ploiesti la mecano-energetic si acolo se reparau generatoarele de radiatii X.

Link spre comentariu
20 minutes ago, yo9hrb said:

Pentru a nu fi probleme cu tensiunea inalta, tubul impreuna cu transformatorul sunt montate intr-un container. Cu ocazia reparatiilor (de regula rebobinarea transformatorului), dupa inlocuire containerul se vida si se incarca cu un  gaz - nu mai stiu care, parca dioxid de sulf - cu proprietati dielectrice deosebite. In afara containerului aveai tensiuni normale. Acu' vreo 20 de ani am lucrat la UZUC Ploiesti la mecano-energetic si acolo se reparau generatoarele de radiatii X.

Ce am demontat era plin cu ulei...am pus si aici pe forum poze.  In ca mai am un transformator 220V-110KV. Doream sa-l vand aici, pe forum. Dupa ce-am negociat pretul si transportul cumparatorul ma intreaba: -Auzi, n-ai si o punte redresoare pentru transformatorul asta?  Intrebarea m-a speriat asa de tare ca nu am mai vandut transformatorul.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări