Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fumatul sau bateria ne omoara?

Postări Recomandate

Ce nu te omoara, te face mai puternic.Ce te omoara, te omoara si gata.:rade:

Va vorbeste un fost fumator. Nu stiu la ce naiba le folosesc tigarile electronice, daca tot s-au hotarat sa se lase de cele clasice. Pai vorba aia, ori suntem golani, ori nu mai suntem. Cu petardele alea in gura, nici fumator nu e, dar nici nefumator, e un fel asa, de lupa calului, dar mai mica.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Lasa-l, e mai usor decat iti inchipui.Totul e de la mansarda, nu e nici o obisnuinta, nici o necesitate. Iti impui sa nu mai fumezi, cateva zile o sa te lupti cu ideea ca nu e momentul, dar odata trecut, dupa ce te vei uita in urma, iti vei da seama ca o puteai face mai demult. De altfel e singurul regret, am fumat ca un fraier mai bine de 30 ani.Am pe scara un vecin care de 2 ani se chinuie sa termine cu pufaiala, dar a trecut de la clasica la electronica.De aici, recidiva e la mai putin de un pas.

Link spre comentariu

Cine doreste pot sa ii arat, bineinteles, in privat o poza cu un fumator inrait care a facut cancer de piele pe fata din cauza fumatului.Medicul care l-a operat i-a spus ""daca nu te lasi de fumat nu te operez,cancerul va recidiva"".

In acel moment s-a lasat de fumat.Am avut coleg de servici la fel fumator inrait a murit de melanom acum 2 ani la varsta de 54 ani,anul trecut alt coleg a murit de cancer la plamani la 62 ani.

Editat de valivoi
Link spre comentariu

Fumatul modifica ADN-ul si rmane modificat si la 20 ani dupa ce te-ai lasat de fumat.Partizanii fumatului or sa sara sa spuna ca"" bunicul"" a fumat de la 14 ani pana la 96 cand a murit ,da,dar bunicul a fumat fara filtru si nu cu atatea chimicale stropit tutunul cand era planta

Editat de valivoi
Link spre comentariu

Si eu m-am lasat dupa 25ani de 3 pachete pe zi... n-as zice ca-i chiar usor si la mine n-a mers cu "mai putin pe zi".

Am mai avut o tentativa in care n-am fumat un an dupa care am considerat ca pot sa fumez doar asa, 2-3 tigari cand ies la o bere.

Dupa prima escapada din asta, intr-o saptamana iar fumam 3 pachete pe zi.

Vreo 2-3 ani dupa ce m-am lasat, aveam noaptea vise ca fumez si ma trezeam super suparat ca m-am apucat iar... partea frumoasa era cand realizam c-a fost doar un vis.

In orice caz a fost poate cea mai buna decizie din viata mea... judecand (si) dupa efectele benefice ulterioare. 

Link spre comentariu
Acum 2 minute, informer a spus:

n-as zice ca-i chiar usor si la mine n-a mers cu "mai putin pe zi".

Nu merge la nimeni metoda cu ''mai putin''. Le lasi si asta-i tot. De altfel, daca ai trecut prin asta, inutil sa-ti povesteasca altii cum a fost. Am avut si eu o recidiva. Dupa 1 an, am aprins o tigara, crezand ca pericolul a trecut, dar am mai fumat inca 3 ani dupa asta. Pt un nefumator, daca aprinde una, nu-i problema, nu se ia doar din asta.Trebuie sa fie consecvent cateva zile (macar). Pt un fost fumator e pericol sa aprinda o tigara. Recidiva e gata imediat. De aia, revenind la subiect, ma intreb ce rost are sa te complici cu electronica...

Acum 4 minute, valivoi a spus:

Cautati si dumneavoastra articolele

Credeam ca le stii, ca le-ai citit, si ne poti impartasi.Nu m-a preocupat problema. Cea mai mare multumire, e ca am doi copii si nici unul nu s-a apucat de fumat. N-a fost nevoie sa le interzic, si nici n-o faceam pt ca obtineam efectul contrar.Fata nici daca o rugam insistent nu ar fi fumat, e total impotriva, iar baiatul a avut o tentativa in liceu, am avut o discutie amicala cu el, si dupa aia nu a mai pus tigara in gura.Daca ii interziceam, fuma pe ascuns, si tot fuma(asa am facut si eu).A fost alegerea lui, si cu atat multumirea e mai mare.

Link spre comentariu
Acum 2 minute, valivoi a spus:

Fumatul modifica ADN-ul si rmane modificat si la 20 ani dupa ce te-ai lasat de fumat.

Medicina zice (parerile doctorilor) ca urmele tutunului dispar abia dupa zece ani.

-Sa va retin citeva momente cu experienta mea , cum un doctor cardiolog s-a lasat de fumat:

--- Fumam pe timpul acela, si "motorului " i se ivise o problema. Am mers la cardiolog, investigatii, tratament, 4 medicamente de trei ori pe zi si bineinteles "lasat tutunul" zice doctorul.Dar cind ma consulta la el in cabinet avea tigara aprinsa ,scrumiera plina de chistoace.Mai fumam 2-3 pe zi in ideea altui doctor ca nu e cine stie ce. Dupa un timp , mergind prea des la cardiolog si modificind mereu tratamentul , m-am hotarit sa-l las total.La urmatoarea vizita la medicul meu cardiolog a fost surprins ca motorul era perfect.M-a intrebat ce-am facut ....eu sa glumesc zic ca nu am mai luat nimic din tratamentul prescris.Bineinteles ca nu m-a crezut.

zic - dom. doctor am lasat tutunul total. Nu mai mi-a prescris nici-un medicament.Dupa un timp am mers la consultatie si ..surpriza ...doctorul nu mai fuma.

-SI SA STITI CA NU E PREA GREU SA VA HOTARITI SA_L LASATI.

sau cum a zis cineva "ca nu e bine sa mori sanatos".

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări