Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Detector de metale

TibiBzg

Postări Recomandate

Prin antrenament, poti sa devii un radiestezist bun cu o crenguta de alun....... deci intri in categoria detectoarelor de metale.  Acum, la drept vorbind, ce te faci daca se intalneste credulul cu hotaratul in materie de procese verbale? Stai prin instante sa demonstrezi ca ceea ce a crezut el a fost aiurea? 

Link spre comentariu

Subsolul cu tot ce este in el apartine statului (Constitutia). Daca scot o moneda din buzunar si o ingrop, aceasta apartine statului. Daca o dezgrop si o bag inapoi in buzunar devin un infractor.

Nu se fac legi pentru fiecare produs, ci pentru grupe de produse. Daca un produs este asimilat unei anumite grupe, i se aplica regimul acelei grupe. Tuburile de raze X, de exemplu, sunt asimilate armelor de foc si li se aplica regimul acestora. Nu stiu cui sunt asimilate detectoarele de metale portabile, probabil celor de uz militar. Daca un genist cauta o bomba si gaseste fier vechi, se poate intampla si invers.

Am facut si am instalat peste o suta de detectoare industriale, automate. Cand detecteaza ceva opresc fluxul de material si semnalizeaza. Nu au nevoie de operator, dar exista cineva autorizat care identifica metalul. Un detector a oprit o banda cu carbune descarcat dintr-un vapor. Sub carbune a fost gasit un proiectil neexplodat. Vaporul transportase, inaintea carbunelui, fier vechi.

Link spre comentariu

Acum 4 ore, UDAR a spus:

@lavynyu Poți să citezi un articol sau o lege care interzice utilizarea detectoarelor de cuie , cabluri, etc . ?

tocmai ca nu specifica, se refera la ''detector de metale'' fara a diferentia in functie de scop, culoare, sau adincime de lucru!

plus ca e simplu de citit pe forumul de specialitate unde scriu cei care au trecut prin asta nu doar isi expun parerea. si mie mi se pare aoiurea, dar legea nu discerne, deci nici noi nu o putem face!

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu
Acum 4 ore, validae a spus:

Ar fi chiar culmea să mă duc la poliție și cu un detector de cuie să mi-l autorizeze.....

este chiar recomandabil, desi teoretic trebuie obtinut un acord prealabil inainte de cumparare. Se pare ca asta se aplica numai in Iasi, unde te duci cu aparatul si factura si ti-l confisca! Nu merita sa va jucati, nu stiti cine va face un bine si va reclama!

Art. 5
(10) Persoanele fizice şi juridice care deţin şi/sau comercializează detectoare de metale sunt obligate să obţină în prealabil autorizaţia inspectoratului de poliţie al judeţului respectiv, a Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în a căror rază teritorială îşi au domiciliul sau, după caz, sediul, şi să se înregistreze la aceste autorităţi.

Articolul 26
g) detinerea de detectoare de metale, fara autorizatia prevazuta la art. 5 alin. (10), cu amenda de la 25.000 lei la 75.000 lei si confiscarea detectoarelor;

Acum 4 ore, UDAR a spus:

Toată legislația secundară privitoare la Detectoare de metale derivă din legislația primară privitoare la protejarea patrimoniului arheologic și istoric . Este evident deci că numai acele detectoare care pot fi folosite în astfel de scopuri sunt supuse autorizării.

in lege nu scrtie de unde deriva si nu este nimic evident! Recomand celor interesati sa se intereseze la politi inainte de achizitie!

Acum 4 ore, UDAR a spus:

@lavynyu Poți să citezi un articol sau o lege care interzice utilizarea detectoarelor de cuie , cabluri, etc . ?

domnule, ala este detector de metale si intra sub incidenta legii, care nu excepteaza detectia cuielor sau a cablurilor, asa cum nici aparatele respective nu evita metalele pretioase!

Link spre comentariu
Acum 38 minute, ndor a spus:

Au spus ca tipul asta de detector il pot cumpara si la kg daca vreau .

Nu e nevoie sa fim paranoici si nici mai catolici decat Papa .

''au spus'', cine? din gura sau aveti un raspuns scris? ati siscutat exact cu persoana care se ocupa de asta sau cu un politist de la al;t serviciu?

Link spre comentariu
Acum 27 minute, puriu a spus:

Subsolul cu tot ce este in el apartine statului (Constitutia). Daca scot o moneda din buzunar si o ingrop, aceasta apartine statului. Daca o dezgrop si o bag inapoi in buzunar devin un infractor.

Nu se fac legi pentru fiecare produs, ci pentru grupe de produse. Daca un produs este asimilat unei anumite grupe, i se aplica regimul acelei grupe. Tuburile de raze X, de exemplu, sunt asimilate armelor de foc si li se aplica regimul acestora. Nu stiu cui sunt asimilate detectoarele de metale portabile, probabil celor de uz militar. Daca un genist cauta o bomba si gaseste fier vechi, se poate intampla si invers.

Am facut si am instalat peste o suta de detectoare industriale, automate. Cand detecteaza ceva opresc fluxul de material si semnalizeaza. Nu au nevoie de operator, dar exista cineva autorizat care identifica metalul. Un detector a oprit o banda cu carbune descarcat dintr-un vapor. Sub carbune a fost gasit un proiectil neexplodat. Vaporul transportase, inaintea carbunelui, fier vechi.

interesant! in termo, metalul este atras de un electromagnet si aruncat cu putere spre o suprafata metalica solida! teoretic, detectoarele trebuiau sa opreasca banda si eliberau un saculet cu nisip care indica locul unde a fost sesizat metalul, dar la cit de bine functionau detectoarele romanesti, nu risca nimeni ca rolele de benzi transportoare care veneau in vagoanele de carbune sa ajunga in mori, deci electromagnetul era lasat in ''fortaj'' adica alimentat continuu! probabil ca intre timp s-o mai fi schimbat ceva, am sa intreb fostii colegi cind ne mai intilnim!

Link spre comentariu
2 hours ago, ndor said:

Au spus ca tipul asta de detector il pot cumpara si la kg daca vreau .

Nu e nevoie sa fim paranoici si nici mai catolici decat Papa .

Povesti  . La  kg.  se  poate lua  si  la  noi  si  detectoare  serioase  ! Cine  te  opreste  sa  iti  comanzi  unul  de  pe  ebay  ? Citeste  legislatia  ! Tot  asa  au  spus  unii  si  despre  magnetometru   ca  nu  este  detector  de  metale    si  nu  trebuie  autorizatie  si  asa  s-au  pomenit  cu  pol.  la  usa  .  Desigur  pt.  un  detector  de  cabluri  si  cuie  in  perete  sunt  sanse  mici  sa te  caute  cineva  .  Dar  daca  esti  vizat  cu  o  ocazie  de  ex.  ai  deja  un  detector  de  metale  autorizat   fii  sigur   ca  daca  se doreste  iti  poate face  rau  .  A  ,  si  era  sa uit  exista  unele  detectoare  de  metale   dedicate  pt.  cabluri  de  curent  in  perete  sau  fier  beton    care  pot  fi  folosite   si  in  alte  scopuri  gen  detectie  de  metale de  dimensiuni  mai  mici  gen  pepite   .  Legea  a  lasat  loc  la  interpretari  pt.  orice  tip  de  detectoare de  metal   asa  ca  preventia  este  cea  mai  buna  arma  . Pana  la urma  urmei  ce  te  costa  sa  iti  faci  o  amarata de  autorizatie .  Cand  in  lege  va  aparea  si  detectoarele de  metale    care  nu  intra  la  incidenta autorizarii  atunci  discutam  pana  atunci    orice  detector  conform  legii  ar  trebui  autorizat   .  Ma  rog  pt.  cine  nu intelege  este  treaba  lui  . 

Editat de lavynyu
Link spre comentariu
2 hours ago, amudsen said:

Prin antrenament, poti sa devii un radiestezist bun cu o crenguta de alun....... deci intri in categoria detectoarelor de metale.  Acum, la drept vorbind, ce te faci daca se intalneste credulul cu hotaratul in materie de procese verbale? Stai prin instante sa demonstrezi ca ceea ce a crezut el a fost aiurea? 

Eu  cred  ca  trebuie  sa  ai  harul  din  nastere   si  sa  il  descoperi pe  parcursul  vietii  !  Prin  antrenament devii  mai  bun ...... in  sport  ! 

Link spre comentariu
Acum 14 ore, Marele Savant a spus:

''au spus'', cine? din gura sau aveti un raspuns scris? ati siscutat exact cu persoana care se ocupa de asta sau cu un politist de la al;t serviciu?

Aia la care m-a trimis @lavynyu sa intreb.

Apropo de aia , cand  ai primit ultima data un raspuns scris de la politie pentru o nedumerire ?!

Acum 13 ore, lavynyu a spus:

... .  A  ,  si  era  sa uit  exista  unele  detectoare  de  metale   dedicate  pt.  cabluri  de  curent  in  perete  sau  fier  beton    care  pot  fi  folosite   si  in  alte  scopuri  gen  detectie  de  metale de  dimensiuni  mai  mici  gen  pepite   ...

Am doua buc de asa ceva cumparate legal...deci nu furate !

Unul din Lidl cu 80 lei si unul din Dedeman. Daca e ceva o sa-i aresteze si pe aia ca le comercialieaza .

Aaa....dar ce sa vezi , pe factura scrie detector cabluri ...nu detector de metale .Daca intelegi diferenta  E vreo lege care spune ca detectorul de cablu e ilegal ?!!

Si inca ceva, vezi ca si o caramida sau piatra de rau este ilegal sa o cumperi . Conform aceluiasi principiu enuntat de tine poate fi considerata arma alba letala .Asta daca-i dai in cap cuiva cu ea si-l omori !!

Am mai spus , nu incercati sa fiti mai catolici decat Papa. Viata e complicata si asa . De ce sa o complicam si mai mult !

Ce-mi place e ca la fiecare 3-4 posturi e cate unul care are grija sa ne aduca pe drumul cel bun , sa nu cadem noi in ispita si sa incalcam mirificele legi romanesti .

Link spre comentariu
37 minutes ago, ndor said:

Apropo de aia , cand  ai primit ultima data un raspuns scris de la politie pentru o nedumerire ?!

Unul din Lidl cu 80 lei si unul din Dedeman. Daca e ceva o sa-i aresteze si pe aia ca le comercialieaza .

Aaa....dar ce sa vezi , pe factura scrie detector cabluri ...nu detector de metale .Daca intelegi diferenta  E vreo lege care spune ca detectorul de cablu e ilegal ?!!

Si inca ceva, vezi ca si o caramida sau piatra de rau este ilegal sa o cumperi . Conform aceluiasi principiu enuntat de tine poate fi considerata arma alba letala .Asta daca-i dai in cap cuiva cu ea si-l omori !!

Am mai spus , nu incercati sa fiti mai catolici decat Papa. Viata e complicata si asa . De ce sa o complicam si mai mult !

Ce-mi place e ca la fiecare 3-4 posturi e cate unul care are grija sa ne aduca pe drumul cel bun , sa nu cadem noi in ispita si sa incalcam mirificele legi romanesti .

Bine  cum  ziceti  dvs.  eu  unul  am  expus  realitatea  legislativa   !  

Link spre comentariu

Tuburile de raze X, de exemplu, sunt asimilate armelor de foc si li se aplica regimul acestora.

Probabil talciocul de la Valea Cascadelor e pe teritoriul USA, sau UK...:85

Link spre comentariu
Acum 5 ore, ndor a spus:

probabil ca stiu ei de ce scrie detector de cabluri! toate sint de vinzare, comerciantul nu trebuie sa va intrebe de nimic!

stiti vre-o lege care impune sa autorizati pietrele de riu sau caramizile?

si complicatia consta tocmai in faptul ca va prefaceti ca nu intelegeti ca legea nu discerne intre diferitele tipuri de detectoare si riscati sa dati de belele in incercarea de a evita o procedura banala, rapida si ieftina!

mai este si varianta in care va este greu sa acceptati ca ati afirmat ceva gresit si incercati sa o suciti ca poate va iese!

oricum, eu nu mai polemizez degeaba, cei interesati fvor proceda dupa cum doresc!!!

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări