UDAR Postat Februarie 22, 2019 Partajează Postat Februarie 22, 2019 Toată legislația secundară privitoare la Detectoare de metale derivă din legislația primară privitoare la protejarea patrimoniului arheologic și istoric . Este evident deci că numai acele detectoare care pot fi folosite în astfel de scopuri sunt supuse autorizării. Link spre comentariu
lavynyu Postat Februarie 22, 2019 Partajează Postat Februarie 22, 2019 Eu ma bucur , ca totusi in Romania nu este interzis total detectia de metale deoarece sunt multe tari in care este interzisa total detectia de metale si se face chiar inchisoare daca esti prins ca folosesti detectorul de metale sau daca detii unul ! Link spre comentariu
validae Postat Februarie 22, 2019 Partajează Postat Februarie 22, 2019 Ar fi chiar culmea să mă duc la poliție și cu un detector de cuie să mi-l autorizeze..... Link spre comentariu
lavynyu Postat Februarie 22, 2019 Partajează Postat Februarie 22, 2019 2 minutes ago, UDAR said: Toată legislația secundară privitoare la Detectoare de metale derivă din legislația primară privitoare la protejarea patrimoniului arheologic și istoric . Este evident deci că numai acele detectoare care pot fi folosite în astfel de scopuri sunt supuse autorizării. Legea nu poate fi evidenta decat clara sau inclara , nu este stipulat nicaieri sau nu este nici o diferentiere in lege cu privire la diferenta dintre un detector de metale folosit pt. cautari in pamant sau detector de metale pt. cautari in pereti pt. niste amarate de cabluri . Asta este legea . Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 22, 2019 Partajează Postat Februarie 22, 2019 Evident! Dacă însă, prin absurd, descoperi monede dacice cu detectorul de cuie intri sub incidența legii ! Link spre comentariu
lavynyu Postat Februarie 22, 2019 Partajează Postat Februarie 22, 2019 1 minute ago, validae said: Ar fi chiar culmea să mă duc la poliție și cu un detector de cuie să mi-l autorizeze..... Stiu , sunt deacord cu dvs. dar asta este legislatia ! Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 22, 2019 Partajează Postat Februarie 22, 2019 @lavynyu Poți să citezi un articol sau o lege care interzice utilizarea detectoarelor de cuie , cabluri, etc . ? Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 22, 2019 Partajează Postat Februarie 22, 2019 (editat) In tarile mari ( democratice ) , nu e interzis nimic legat de detectoarele de metale . De orice fel . De exemplu USA . Acolo tot ce e pe proprietatea ta e al tau . Poate sa fie si la 1.000 metri adancime . Monezi , vitelul de aur , petrol , uraniu , vreun submarin nuclear pierdut etc . Poti cauta pe toate coclaurile , si sa gasesti ce doresti . Poate sa fie si ceasul de aur al lui Elvis ... e al tau . In fine ... cred ca la noi e un pic fortat contextul . Obiectele de patrimoniu si arheologice sant oricum protejate de alte legi ... le poti gasi sapand accidental , fara nici un detector . O statueta cultura Hamangia , din argila arsa , e mai valoroasa decat greutatea ei in aur . Asta este ... poate vor revizui legea , ceea ce nu cred . Editat Februarie 22, 2019 de gauss Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 22, 2019 Partajează Postat Februarie 22, 2019 Da, m-au mâncat puțin degetele de-am intrat aici căci nu mă interesează deloc detectoarele de metale - cele la care se referă legea. În fine, pentru că probabil nu voi mai posta aici decât dacă va fi nevoie, să-mi termin ideea cu legislația . Detectoarele de metale sunt reglementate prin ”ORDIN Nr. 251/409/2275/M 115 din 31 mai 2004” al MAI . Este deci legislație secundară ( Ministerele nu sunt abilitate să emită legislație primară ) . Legislația secundară se emite în baza unor prevederi din legislația primară , nu poate deci apărea legislație secundară din senin, printr-o inițiativă legislativă. Ori în preambulul respectivului Ordin se spune clar că este emis în baza art.II din Legea 462/2003 pentru modificarea OG 43/2000 referitoare la protejarea patrimoniului arheologic. O eventuală abrogare a acestei Legi ar face Ordinul caduc. Oricum mie mi se pare evident că el se aplică doar pentru cazurile care au legătură cu legislația primară pertinentă. Sigur, e posibil să nu am dreptate , nu sunt jurist dar logica mă face să cred că nu mă înșel. Scuze pentru divagație. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Februarie 22, 2019 Partajează Postat Februarie 22, 2019 Acum 1 oră, dan-a2 a spus: Pai daca cumpar un detector de cabluri in pereti de la brico , dedem .. i-mi trebuie autorizatie ?? desi pare greu de crezur, trebuie! Link spre comentariu
dan-a2 Postat Februarie 22, 2019 Partajează Postat Februarie 22, 2019 Acum 6 minute, Marele Savant a spus: desi pare greu de crezur, trebuie! O porcarie cu legile astea !!./ maine ma duc in gradina cu el poate gasesc ceva !! Link spre comentariu
lavynyu Postat Februarie 22, 2019 Partajează Postat Februarie 22, 2019 Uite , UDAR , eu detin deja 3 detectoare , legea am citito si ca sa stii in general legea nu merge pe logica . Legislatia cu privire la detectia de metale si tot ce tie de ea este : 1. OG NR. 43 DIN 2000 si 2. LEGEA NR. 182 din 2000 cu completarile si modificarile ulterioare . In rest fiecare este raspunzator pt. cea ce face ! 28 minutes ago, dan-a2 said: O porcarie cu legile astea !!./ maine ma duc in gradina cu el poate gasesc ceva !! Mai in gluma sau mai in serios sunt destui de multi care au gasit in gradina proprie tezaure cu importanta istorica cu sau fara ajutorul detectorului de metale . Link spre comentariu
ndor Postat Februarie 22, 2019 Partajează Postat Februarie 22, 2019 Acum 39 minute, Marele Savant a spus: desi pare greu de crezur, trebuie! Nu, nu intra in categoria detectoarelor supuse autorizarii . Link spre comentariu
lavynyu Postat Februarie 22, 2019 Partajează Postat Februarie 22, 2019 1 hour ago, gauss said: In tarile mari ( democratice ) , nu e interzis nimic legat de detectoarele de metale . De orice fel . De exemplu USA . Acolo tot ce e pe proprietatea ta e al tau . Poate sa fie si la 1.000 metri adancime . Monezi , vitelul de aur , petrol , uraniu , vreun submarin nuclear pierdut etc . Poti cauta pe toate coclaurile , si sa gasesti ce doresti . Poate sa fie si ceasul de aur al lui Elvis ... e al tau . In fine ... cred ca la noi e un pic fortat contextul . Obiectele de patrimoniu si arheologice sant oricum protejate de alte legi ... le poti gasi sapand accidental , fara nici un detector . O statueta cultura Hamangia , din argila arsa , e mai valoroasa decat greutatea ei in aur . Asta este ... poate vor revizui legea , ceea ce nu cred . Daca totusi ne uitam la nivel international o sa observam ca totusi sunt putine tari in care detectia de metale este permisa . Cat despre SUA si ANGLIA pot spune ca sunt raiul detectie de metale ! 1 minute ago, ndor said: Nu, nu intra in categoria detectoarelor supuse autorizarii . Ia intrebati dvs. in Bucuresti la politia judeteana si vedeti ce va zic ! Link spre comentariu
ndor Postat Februarie 22, 2019 Partajează Postat Februarie 22, 2019 Au spus ca tipul asta de detector il pot cumpara si la kg daca vreau . Nu e nevoie sa fim paranoici si nici mai catolici decat Papa . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum