Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Detector de metale

TibiBzg

Postări Recomandate

Toată legislația secundară privitoare la Detectoare de metale derivă din legislația primară privitoare la protejarea patrimoniului arheologic și istoric . Este evident deci că numai acele detectoare care pot fi folosite în astfel de scopuri sunt supuse autorizării.

Link spre comentariu

Eu  ma  bucur ,  ca  totusi  in   Romania  nu  este  interzis  total  detectia  de  metale   deoarece  sunt multe  tari  in  care  este  interzisa   total detectia  de  metale     si se face  chiar  inchisoare  daca esti  prins  ca  folosesti  detectorul  de  metale  sau  daca  detii  unul  ! 

Link spre comentariu
2 minutes ago, UDAR said:

Toată legislația secundară privitoare la Detectoare de metale derivă din legislația primară privitoare la protejarea patrimoniului arheologic și istoric . Este evident deci că numai acele detectoare care pot fi folosite în astfel de scopuri sunt supuse autorizării.

Legea  nu  poate  fi  evidenta decat  clara  sau  inclara   ,  nu este  stipulat  nicaieri  sau  nu  este  nici  o  diferentiere in  lege  cu  privire la  diferenta  dintre    un  detector  de  metale  folosit  pt.  cautari   in  pamant  sau  detector  de  metale  pt.  cautari  in  pereti   pt.  niste  amarate  de  cabluri  .   Asta  este  legea   .

Link spre comentariu
1 minute ago, validae said:

Ar fi chiar culmea să mă duc la poliție și cu un detector de cuie să mi-l autorizeze.....

Stiu    ,  sunt  deacord  cu  dvs.  dar asta este  legislatia  ! 

Link spre comentariu

In tarile mari ( democratice )  , nu e interzis nimic legat de detectoarele de metale . De orice fel . De exemplu USA . Acolo tot ce e pe proprietatea ta e al tau . Poate sa fie si la 1.000 metri adancime . Monezi , vitelul de aur , petrol , uraniu , vreun submarin nuclear pierdut etc . Poti cauta pe toate coclaurile , si sa gasesti ce doresti . Poate sa fie si ceasul de aur al lui Elvis ... e al tau . In fine ... cred ca la  noi e un pic fortat contextul . Obiectele de patrimoniu si arheologice sant oricum protejate de alte legi  ... le poti gasi sapand accidental , fara nici un detector . O statueta cultura Hamangia  , din argila arsa , e mai valoroasa decat greutatea  ei in aur . Asta este ... poate vor revizui legea , ceea ce nu cred . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Da, m-au mâncat puțin degetele de-am intrat aici căci nu mă interesează deloc detectoarele de metale - cele la care se referă legea.

În fine, pentru că probabil nu voi mai posta aici decât dacă va fi nevoie, să-mi termin ideea cu legislația . 

Detectoarele de metale sunt reglementate prin ”ORDIN Nr. 251/409/2275/M 115 din 31 mai 2004” al MAI . Este deci legislație secundară ( Ministerele nu sunt abilitate să emită legislație primară ) . Legislația secundară se emite în baza unor prevederi din legislația primară , nu poate deci apărea legislație secundară din senin, printr-o inițiativă legislativă. 

Ori în preambulul  respectivului Ordin se spune clar că este emis în baza art.II din Legea 462/2003 pentru modificarea OG 43/2000 referitoare la protejarea patrimoniului arheologic. 

O eventuală abrogare a acestei Legi ar face Ordinul caduc. Oricum mie mi se pare evident că el se aplică doar pentru cazurile care au legătură cu  legislația primară pertinentă. 

Sigur, e posibil să nu am dreptate , nu sunt jurist dar logica mă face să cred că nu mă înșel. 

Scuze pentru divagație.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, dan-a2 a spus:

Pai daca cumpar un detector de cabluri in pereti de la brico , dedem .. i-mi trebuie autorizatie ??

desi pare greu de crezur, trebuie!

Link spre comentariu

Uite ,    UDAR   ,  eu  detin  deja  3  detectoare  ,  legea  am  citito  si   ca  sa  stii  in  general  legea  nu  merge  pe  logica  .  Legislatia  cu  privire  la  detectia  de  metale si  tot  ce  tie  de  ea este  :  1.  OG  NR. 43 DIN  2000  si  2.  LEGEA  NR. 182 din 2000     cu  completarile  si  modificarile  ulterioare  .   In  rest  fiecare  este  raspunzator  pt.  cea  ce  face  ! 

28 minutes ago, dan-a2 said:

O porcarie cu legile astea !!./ maine ma duc in gradina cu el poate gasesc ceva !!

Mai  in  gluma  sau  mai  in  serios  sunt  destui  de  multi  care  au  gasit  in  gradina  proprie  tezaure  cu  importanta  istorica   cu  sau  fara  ajutorul  detectorului  de  metale  . 

Link spre comentariu
1 hour ago, gauss said:

In tarile mari ( democratice )  , nu e interzis nimic legat de detectoarele de metale . De orice fel . De exemplu USA . Acolo tot ce e pe proprietatea ta e al tau . Poate sa fie si la 1.000 metri adancime . Monezi , vitelul de aur , petrol , uraniu , vreun submarin nuclear pierdut etc . Poti cauta pe toate coclaurile , si sa gasesti ce doresti . Poate sa fie si ceasul de aur al lui Elvis ... e al tau . In fine ... cred ca la  noi e un pic fortat contextul . Obiectele de patrimoniu si arheologice sant oricum protejate de alte legi  ... le poti gasi sapand accidental , fara nici un detector . O statueta cultura Hamangia  , din argila arsa , e mai valoroasa decat greutatea  ei in aur . Asta este ... poate vor revizui legea , ceea ce nu cred . 

Daca totusi    ne uitam  la  nivel  international   o  sa  observam  ca  totusi  sunt  putine  tari  in  care  detectia de  metale  este  permisa  .  Cat  despre SUA  si  ANGLIA   pot spune ca sunt  raiul  detectie  de  metale  ! 

1 minute ago, ndor said:

Nu, nu intra in categoria detectoarelor supuse autorizarii .

Ia  intrebati  dvs.  in  Bucuresti  la  politia  judeteana si  vedeti  ce va  zic   ! 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări