Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Detector de metale

TibiBzg

Postări Recomandate

Acum 4 ore, ionutb71 a spus:

domnule,nu vorbim de tranzistori vs condensatori ca si componente active/pasive.

bobina unui detector este element activ al detectorului.

element pasiv este batul ce tine cele doua elemente impreuna.

factura ce insoteste detectorul poate contine 2-3 bobine in configuratii si frecvente diferite,

depinde cat te-a tinut buzunarul.

fiecare contine o serie diferita.

cand ofitiru citeste factura si compara seriile va scrie in autorizare ce gaseste in factura.

ideal ,la autorizare,e bine sa mergi si sa desfaci prima data pachetul in fata ofiterului ,

cu respectarea stricta a termenului limita intre achizitie si autorizare.(nu vb de sh si homme made unde oricum e ambigua si cu risc treaba)

legea e conceputa prost.

Aiurea! si cu asta promit ca nu mai polemizez cu dv. desi puteti sa postati totusi, cu trimitere exacta la lege, cit este acel termen limita!

Link spre comentariu
17 hours ago, Untold said:

Informatia e azi la liber pe net. O simpla cautare pe sf. gogu si deja are cui sa puna melitia bratari... https://www.google.com/search?q=surf+pi+detector&rlz=1C1OKWM_roRO833RO833&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=fdZOfRYPKm8OyM%3A%2CN2GcfgsF0RRwDM%2C_&usg=AI4_-kT7L4PyjQJJuQcdPtpf9vbGclyOPA&sa=X&ved=2ahUKEwjK-JS0l7TgAhVOqxoKHWVRDmAQ9QEwA3oECAUQCg#imgrc=_

Si cam asta ar fi cablajul. Restul, e munca de cercetare, pe care va trebui sa o faci.

Placa-de-circuito-impresso-DETECTOR-DE-METAL-Surf-pI.jpg

Decat sa va chinuiti cu vechitura asta reinventata("cimitir de piese"), un PIC16F628A+doi mosfeti rezolva magistral problema...si mult mai bine.:rade:

Link spre comentariu

Eu am citit o faza pe net despre un nene care isi comandase un detector de metale, iar cand i-a ajuns acasa detectorul, omul, de buna credinta, s-a dus la politie sa-l declare. Bineinteles ca facturarea s-a facut la data comenzii, dar pana i-a ajuns acasa, depasise 10 zile (ceva de genul). Garcea a observat ca factura avea o data mai veche de termenul impus de lege si a presupus (ca prostul), ca nenea a avut in posesie detectorul, acasa. I-a facut omului dosar penal fara sa se mai gandeasca ca acel detector, fiind comandat din afara, dureaza si 1 luna pana sa ajunga acasa. Mai departe procese si avocati. Deci mare atentie peste ce Garcea dati...unii sunt mai evoluati, altii...nu. "Unde-i lege nu-i tocmeala"...dar cine verifica daca legea se aplica in numele si in spiritul ei?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Legea nu prevede nimic "de genul'' orice ar insemna asta! sint abuzuri locale din reavointa sau nestiinta, pentru ca legea este ambiguua, teoretic ar trebui obtinut acordul pentru procurare  initial, dar in tara numai la Iasi se practica (s-a practicat??) asta, incit in momentul cind s=a mers cu obiectul pentru autorizare, a fost confiscat. Legea e aiurea, dar in nici o varianta nu se autorizeaza bobina!

Link spre comentariu

Da, este ca mine, dar nu ca asa vreau eu, ci pentru ca legea nu prevede nici un termen! probabil ati verificat! Asa cum nu prevede nici o varianta pentru autorizarea unui echipament home made!! nu luam in serios ideea unei declaratii mincinoase data pe propria raspundere in fata unui notar!

Link spre comentariu

@TibiBzg Vad ca topicul s-a mai simplificat. 

Cei mai multi din noi am construit cel putin un detector de metale de-a lungul timpului.

Eu am incercat tehnologiile BFO si PI.

Dar fara microprocesor pentru ca nu am suficienta experienta in programare.

Nu pot sa iti dau sfaturi in variante cu microprocesor.

Nu am gasit cu ele comorile lui Burebista, dar am ocolit teava de apa cand a fost de sapat o fundatie.

Link spre comentariu

In alte tari te trezesti cu tot felul de dubiosi pe plaja care scaneaza in jurul tau fara nicio greata...doar, doar, ai pierdut ceva pretios in nisip ca sa-l revendice ei rapid. La unii parca e prea permisiva legislatia.

Link spre comentariu

Operatorul se autorizeaza, echipamentul home-made se omologheaza (foarte complicat!), dupa care nu mai poate fi modificat. Pentru o interventie necesara poate fi chemat un operator autorizat cu un aparat omologat. Daca gaseste mumia lui Burebista, stie el ce are de facut.

Link spre comentariu
La 17.02.2019 la 10:25, yo7lhe a spus:

@TibiBzg Vad ca topicul s-a mai simplificat. 

Cei mai multi din noi am construit cel putin un detector de metale de-a lungul timpului.

Eu am incercat tehnologiile BFO si PI.

Dar fara microprocesor pentru ca nu am suficienta experienta in programare.

Nu pot sa iti dau sfaturi in variante cu microprocesor.

Nu am gasit cu ele comorile lui Burebista, dar am ocolit teava de apa cand a fost de sapat o fundatie.

Da,intradevar, varianta cu microprocesor ma depaseste.

Ai putea sa-mi recomanzi o schema de PI?

Link spre comentariu

Eu am construit unul inspirat dupa Silverdog, pentru ca am gasit cablajul gata facut, de ocazie.

Nu aveam de gand sa mai construiesc detectoare de metal, dar daca a aparut cablajul ... de ce nu.

Documentatie se gaseste pe net pentru aceasta varianta.

Plus o multime de experimentari cu diverse bobine, dupa gust.

La punerea in functiune e totusi recomandat sa ai un osciloscop.

E un proiect de nivel mediu.

info Silverdog

Ofera si kit, iar pe ebay gasesti cablaje gata facute.

Piese sunt peste tot iar proiectul nu trece de 150 lei la gata, fara a pune timpul investit. La Kit iesi nitel mai scump, cred.

Ti s-a mai recomandat mai sus ceva similar, in alta varianta de cablaj.

Eu zic ca am ceva experienta in mesterit, totusi nu ma apuc de facut un proiect, chiar replicat, pana nu inteleg bine schema si functionarea ei.

Succes.

Link spre comentariu
On 2/11/2019 at 2:43 PM, validae said:

Nu trebuie autorizație pentru detectoarele de cabluri și cuie, dar dacă ești văzut căutând prin pădure, drumuri publice sau situri arheologice, sigur te ia la întrebări de autorizație....fiindcă sunt destui care caută monezi antice prin situri arheologice.

Gresit   !  Legislatia  este  clara  din  acest  punct  de  vedere  ,   detectorul  de  cabluri  sau  cuie  este  tot  detector  de  metale   si  trebuie  autorizat  !  Ca  multi  nu  stiu  ,  nu  cunosc  sau  nu  ai intereseaza  este  alt  aspect  sau   o  alta  poveste  .  

Editat de lavynyu
Link spre comentariu
On 2/11/2019 at 9:17 PM, ionutb71 said:

la intamplare!

corect,poti avea cate bobine vrei dar trebuie autorizate pt ca au o serie.

inca ceva.orcine ar putea reproduce o bobina.dar nu este asa.exista protectie electronica  ce va fi citita de unitate.asa ca nu e chiar pasiva.

20180112_214240.jpg

Bobina  nu  se  autorizeaza   ,  poate  este  un  caz  izolat  de  politisti  nestiutori   sau  doar  au  trecut  si  ei  ce  au  gasit  pe  factura  de  provenienta  a  detectorului  . Orice  bobina de  la  un  detector  de  metale  este  interschimbabila    in  functie de  necesitati  sau  de  marimea  obiectului  metalic  cautat  .

Editat de lavynyu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări