ionutb71 Postat Februarie 11, 2019 Partajează Postat Februarie 11, 2019 2 hours ago, gauss said: Kosonii ... , si bratarile spirale cu cap de lup ... hai sa fim seriosi. suciturile alea nu au fost gasite cu detectoare home made sau de 300 de euro. alea au fost gasite de afaceristi cu ajutorul arheologilor coruptibili si a detectoarelor si magnetometrelor de zeci de mii de euro. Link spre comentariu
TibiBzg Postat Februarie 11, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2019 1 oră în urmă, Untold a spus: Surf Pi. Merge binisor, eu l-am facut tot de test. Mai am doar cablajul cu piesele, bobina am imprumutat-o unuia si cred c-a baut-o la fier vechi, ca nu mi-a mai returnat-o... Am mai testat si-un pinpointer cu pic12f629...si ala cu discriminare si ala fara...simpatice si alea... Insa aveti grija la legislatie care spune asa: daca ai o moneda in buzunar, e a ta. Daca ai ingropat-o in pamant, e a statului. Imi poti da si mie o schema sau ceva informatii. Un site concret de unde ma pot informa? Da, vad ca sunt ceva ramasite destul de adanc inradacinate, inca, in mentalitatea romanilor cu privire la frica de a discuta anumite subiecte, pentru mine este frustranta chestia asta. Daca o sa ma ajutati sa fac acest detector si ma prinde nea militica, o sa va bag in rahat, ii spun ca voi m-ati invatat! Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 11, 2019 Partajează Postat Februarie 11, 2019 (editat) 33 minutes ago, ionutb71 said: hai sa fim seriosi. suciturile alea nu au fost gasite cu detectoare home made sau de 300 de euro. alea au fost gasite de afaceristi cu ajutorul arheologilor coruptibili si a detectoarelor si magnetometrelor de zeci de mii de euro. Daca stiti mai bine ... n - are rost sa mai aduc vorba ! Altfel , sant cat se poate de serios . Ma rog , macar incerc ... Editat Februarie 11, 2019 de gauss Link spre comentariu
ionutb71 Postat Februarie 11, 2019 Partajează Postat Februarie 11, 2019 doar ce s-a latrat in media si ceva scris pe ici pe colo,dar unele povesti destul de plauzibile. ce cred eu,au fost cooptati prea multi voluntari volumul de munca fiind mare,studenti in domeniu si cunostinte bune de-a lu'nea arheologu. din astia toti au fost multi care au mai stat si pe langa nenea cu detectoru,nu toti au dat la cazma.in corturi ,la o palinca,se vorbeau multe. cui i-au venit ganduri de procopsire ,dupa lovilutie,a putut vinde linistit informatia la baietii destepti. Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 11, 2019 Partajează Postat Februarie 11, 2019 (editat) Nu inteleg nimic . Adica , du - te si sapa in locul X , ca acolo sant kosonii ? ... asta puteam sa le spun si eu . Numai ca mai sapau probabil si acum . Nu cred ca cineva stia ( vreun arheolog ) , aflata de la X si Y etc . , si dupa Revolutie a vandut ... ce anume ? ... " vezi ca sant 3 bratatri , un coif si etc . " . Sa fim seriosi . Zic eu , de data asta ! ... P.S. - vedeti unde s - au descoperit bratarile ... n - are nici o legatura cu mama arheologiei . In fine ... Editat Februarie 11, 2019 de gauss Link spre comentariu
ionutb71 Postat Februarie 11, 2019 Partajează Postat Februarie 11, 2019 de citit pana la sfarsit http://ceascadecultura.ro/ServesteArticol.aspx?idart=2606 pe mine nepasarea asta... si faptul ca cu ajutorul detectorului nu s-a gasit nimic,iar apoi s-a carat cu sacii...si faptul ca sunt roman al dracu de banuitor.. ma face sa scriu ceeace scriu. Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 11, 2019 Partajează Postat Februarie 11, 2019 (editat) Bun articol . Coiful ala s - a gasit la Cotofenesti , jud . Prahova . Closca cu puii de aur ... , un pic mai incolo . N - are nici o legatura cu dacii ... Ma rog , fiecare trage ce concluzii doreste . Daca ar aduce aur ( legal ) , as scrie zi si noapte la articole . Cu ceva timp in urma , a fost un documentar despre bratari ... si cu interviuri cu cei care le - au gasit . La TV , nu pe vreun site . Rezultatul a multe luni de investigatii , cu acces la sursele primare ... inclusiv dosarele de cercetare ale autoritatilor . Cine doreste , il poate gasi . Editat Februarie 11, 2019 de gauss Link spre comentariu
yo7lhe Postat Februarie 11, 2019 Partajează Postat Februarie 11, 2019 De teama a ce e mai rau, si din dorinta de a dormi linistiti, autoritatile noastre au impus reglementari care omoara pe termen mediu si lung industria de inalta tehnologie locala. Cercurile de rachetomodele au cam disparut, dronele, detectoarele de metale, pustile cu aer comprimat si multe altele au intrat in aceiasi oala - sa nu favorizam terorismul, braconajul, si cel arheologic sau mai stiu eu ce bune motive sociale. Ca sa dezbatem aceasta tema ne poate ajuta Valide mutand postarile intr-un topic de aberatii legislative. Cat despre detectoare de metal, si eu am construit de-a lungul timpului un BFO cu care am experimentat penetrarea diverselor frecvente in sol. Pentru incepator BFO e cel mai simplu de pus in functiune, dar folosirea sa necesita antrenament. Am construit si un SurfPI, care e superior. Mie mi-a dat un pic de furca sa il fac sa mearga, din cauza obiceiului de a lucra cu ce piese am pe moment. De asta am zis ca nu dau sfaturi pentru ce nu am construit. Schema propusa de TibiBzg poate functiona, dar cum nu am gasit suficiente informatii atat spun. Trebuie contactat autorul kitului pentru a obtine suport la punere in functiune. Informatii despre SurfPI gasesti si aici pe forum si pe situl Geoteh. Suficient cat sa il faci sa mearga. Cablaje sunt pe eBay si mai se pot face si la noi, iar componente peste tot. Mai trebuie doar perseverenta. Pentru a evita rautaciosii se construieste in 3 module si se pastreaza imprastiat, in speranta ca v-om reusi candva sa schimbam lucrurile. Link spre comentariu
Untold Postat Februarie 11, 2019 Partajează Postat Februarie 11, 2019 1 oră în urmă, TibiBzg a spus: Daca o sa ma ajutati sa fac acest detector si ma prinde nea militica, o sa va bag in rahat, ii spun ca voi m-ati invatat! Informatia e azi la liber pe net. O simpla cautare pe sf. gogu si deja are cui sa puna melitia bratari... https://www.google.com/search?q=surf+pi+detector&rlz=1C1OKWM_roRO833RO833&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=fdZOfRYPKm8OyM%3A%2CN2GcfgsF0RRwDM%2C_&usg=AI4_-kT7L4PyjQJJuQcdPtpf9vbGclyOPA&sa=X&ved=2ahUKEwjK-JS0l7TgAhVOqxoKHWVRDmAQ9QEwA3oECAUQCg#imgrc=_ Si cam asta ar fi cablajul. Restul, e munca de cercetare, pe care va trebui sa o faci. Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 11, 2019 Partajează Postat Februarie 11, 2019 La noi nici acetona nu se mai gaseste ... , decat sticlutele alea oribile , cu amestec de tot felul de vitamine pentru unghii si parfumuri , si cativa mililitri de acetona . In Franta sant canistre de 20 de litri la hipermarket , pentru curatirea piscinelor . Eu foloseam acetona pentru curatirea vopselei de pe cablaje , si spalat aceleasi ... un pahar pe an ... , acum ma chinui cu tot felul de bureti abrazivi etc . Link spre comentariu
Marele Savant Postat Februarie 11, 2019 Partajează Postat Februarie 11, 2019 Acum 5 ore, validae a spus: Nu trebuie autorizație pentru detectoarele de cabluri și cuie, dar dacă ești văzut căutând prin pădure, drumuri publice sau situri arheologice, sigur te ia la întrebări de autorizație....fiindcă sunt destui care caută monezi antice prin situri arheologice. Din pacate trebuie in mod sigur si pentru astea, deoarece in lege s-a specificat doar ''detector de metale''. Deja unele magazine si-au facut curaj si avertizeaza cumparatorii! Acum 2 ore, ionutb71 a spus: .....................p.s. supuse autorizarii sunt cele doua componente active ale unui detector, atat unitatea electronica,cat si bobina.un DM poate functiona cu mai multe bobine diferite. atat unitatea cat si senzorul au o serie ce trebuie trecuta in autorizatie. Nu, bobina nu se autorizeaza, poti avea cite bobine vrei! si nici nu sint componente active bobinele! Link spre comentariu
ionutb71 Postat Februarie 11, 2019 Partajează Postat Februarie 11, 2019 (editat) la intamplare! corect,poti avea cate bobine vrei dar trebuie autorizate pt ca au o serie. inca ceva.orcine ar putea reproduce o bobina.dar nu este asa.exista protectie electronica ce va fi citita de unitate.asa ca nu e chiar pasiva. Editat Februarie 11, 2019 de ionutb71 Link spre comentariu
Marele Savant Postat Februarie 11, 2019 Partajează Postat Februarie 11, 2019 Tot nu trebuie autorizata bobina! ce protectie electronica are??? (si daca ar avea-dar nu are- protectia poate contine elemente active, bombina tot pasiva este!) vezi ca asta e forum de electronica nu de detectie asa ca lumea mai stie una-alta! iar la autorizare poti merge doar cu partea electronica pe care este inscriptionata seria, nu trebuie si bobina sau restul aparatului. faptul ca bobina are un numar/serie de identificare nu are treaba cu autorizatia, dar daca ai dus-o la autorizare, pe respectivul nu l-a durut tastaura sa o scrie. Link spre comentariu
ionutb71 Postat Februarie 12, 2019 Partajează Postat Februarie 12, 2019 domnule,nu vorbim de tranzistori vs condensatori ca si componente active/pasive. bobina unui detector este element activ al detectorului. element pasiv este batul ce tine cele doua elemente impreuna. factura ce insoteste detectorul poate contine 2-3 bobine in configuratii si frecvente diferite, depinde cat te-a tinut buzunarul. fiecare contine o serie diferita. cand ofitiru citeste factura si compara seriile va scrie in autorizare ce gaseste in factura. ideal ,la autorizare,e bine sa mergi si sa desfaci prima data pachetul in fata ofiterului , cu respectarea stricta a termenului limita intre achizitie si autorizare.(nu vb de sh si homme made unde oricum e ambigua si cu risc treaba) legea e conceputa prost. Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 12, 2019 Partajează Postat Februarie 12, 2019 (editat) Unde - i lege , nu - i tocmeala . Adica ... poate fi . Numai ca stampila e la organ . Ceva de genul se intampla si in Prahova , am auzit de la ceva cunostiinte cu acest hobby . Nu cauta comori ... fac concursuri cu diferite ferotenii ingropate aleator in portiuni de sol delimitate . Ma rog , sant si cu airsoftu' , si alte jocuri de barbati ... nu m - au putut capta , eu am " beneficiat " de forme mai naturale ... , si mi - a cam trecut varsta , prefer sa ma uit la fime cu fete tinere ... Editat Februarie 12, 2019 de gauss Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum