Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Detector de metale

TibiBzg

Postări Recomandate

nu trebuie sa fie logic motivul autorizatiei, cum nu-i nici logic ce se intampla in politica.... 

tara condusa de banditi, votati de cretini....n-ai la ce sa te astepti!

Cetatenii nu trebuie sa "mestereasca" nimic, trebuie sa fie PROSTI. 

cauta o schema "complicata" cu macar 3 bobine.....il bagi intr-o carcasa si-i pui un led mare... daca intreaba cineva, e lanterna de cautat gandaci! 

Link spre comentariu

pentru a nu avea batai de cap au elaborat vesnica lege romaneasca ambigua.

un detector vlf de marca undeva la 600de euro nu "bate" mai mult de 10-15cm la moneda.asta cu indulgenta si fiind o moneda nu mai veche de 150de ani acoperita natural.

ce draci de comori sa gasesti in padure la adancimea aia?

aici au gresit mult cu legea.nu au facut diferentieri intre jucarii de pierdut timpul

si detectoare adevarate(cateva mii de euro).astfel au sugrumat un hobby in care iti petreci timpul in aer liber

si autoritatile pot dormii fara batai de cap.pe postul respectiv(de autorizare)poate fi o persoana cu minime cunostinte in domeniu sau deloc.

adica loc caldut pe bani multi.

in tari cu istorie incarcata de evenimente detectoarele sunt considerate hobby.a ,legislatia e stricta in cazul descoperirii de artefacte etc.

dar activitatea in sine e libera.la fel si constructia home made.

Editat de ionutb71
Link spre comentariu

Păi credeți că toți cei de la noi care și-au făcut detectoare, sau le-au cumpărat, au fugit repede să le autorizeze ? Dacă-l ții demontat, nu ai treabă cu nimeni.Cum am mai spus, cel mai simplu și nu chiar așa prost ca performanță e un BFO și-l poți improviza dintr-un oscilator cu un tranzistor, o bobină de 30 cm și un radio portabil superheterodină. Cu cât e mai sensibil radioul, cu atât e mai sensibil și detectorul. Eu făcusem un BFO acum mulți ani, după o schemă din cărțile lui G.D. Oprescu și detectam o monedă la circa 10-15cm sub pământ.O țeavă de doi țoli o detecta la o jumătate de metru.E destul de puțin față de alea de mii de Euro, dar e distractiv, mai ales dacă găsești o mină magnetică sau antipersonal din WW2.....ori o bombă de de aviație neexplodată.Că mai sunt din astea pe ici, pe colo......unora le-a explodat porcul în curte, pârleau godacul fără să știe, direct deasupra unui proiectil antiaerian neexplodat.

Editat de validae
Link spre comentariu

Va dati seama ca este o activitate destul de periculoasa mersul cu detectoru',  daca nu dai peste o mina sau un obuz, dau altii peste tine cu lipsa autorizatiei :ras:

L.E. Ar trebui prevazut un spor de pericol...... sa se iasa mai devreme la pensie........

Editat de amudsen
Link spre comentariu
Acum 4 minute, gauss a spus:

Eu cred ca în curând vor lua amploare detectoarele de porc! Lucrez la unul... dar nu știu unde ( și cu ce) să-l calibrez! 

Vii  cu porcul la mine  si ,, calibram ''  la fata locului !!:rade:

Link spre comentariu

Surf Pi. Merge binisor, eu l-am facut tot de test. Mai am doar cablajul cu piesele, bobina am imprumutat-o unuia si cred c-a baut-o la fier vechi, ca nu mi-a mai returnat-o...:rade:

Am mai testat si-un pinpointer cu pic12f629...si ala cu discriminare si ala fara...simpatice si alea...

Insa aveti grija la legislatie care spune asa: daca ai o moneda in buzunar, e a ta. Daca ai ingropat-o in pamant, e a statului.

Editat de Untold
Link spre comentariu

corect!

trebuie respectata legislatia asa cum e, buna sau proasta.

dar...asta nu ne impiedica sa avem un topic pe forum in care sa discutam despre asta.

asta serios,fara deraieri  si glume pe langa subiect.

faptul ca au regim special sau e un lucru tabu implica la romani si teama de a vorbi despre ele.

meteahna ceausista pana la urma.

si in alte tari au regim special dar nu te impiedica nimeni sa dezbati o schema.

de ex :se poate modifica schema unui detector de metale pt a fi intrebuintat la detectia cablurilor in pereti,sape etc?

adica nu vreu sa imi cumpar un stift din lidl,sau o pleazna de bosch ci vreau sa-mi construiesc unul.

garantat stiu sa-l fac mai bun.

aici e problema.unde este incadrat in lege?

p.s.

supuse autorizarii sunt cele doua componente active ale unui detector,

atat unitatea electronica,cat si bobina.un DM poate functiona cu mai multe bobine diferite.

atat unitatea cat si senzorul au o serie ce trebuie trecuta in autorizatie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări