Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Detector de metale

TibiBzg

Postări Recomandate

Salut! In vara vreau sa ma apuc de constructia unui detector de metale, dar inainte de a ma apuca vreau sa va cer o parere despre schema pe care am gasit-o, si sunt curios daca a mai incercat cineva sa-l faca.

Dupa nu foarte mutle cautari am dat de acest forum cu acest detector, dar am cateva nedumeriri.

Va fi ok daca voi folosi o baterie de 12V ca asta?

Ce regleaza R1?

Link spre comentariu

Dacă detectorul se alimentează la 12V e foarte bun acumulatorul din link.Dar despre schemă nu ne putem pronunța, fiindcă nu știm despre ce schemă e vorba....poate pui link spre ea.

Link spre comentariu

Eu sint curios ce regim juridic ar avea un detector de metale autoconstruit, in ce conditii poate fi inregistrat la politie???

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu

Exista legislatia in domeniu . S - a mai discutat , nu gasesc acum topicul . Sant si forumuri de pasionati :

https://detectoare-metale.ro/index.php?route=information/information&information_id=9

http://detectiemetal.com/viewforum.php?f=11

P.S. - nu se face distinctie intre produsele manufacturate sau industriale . Nu e concluzia mea , am intrebat la organul de resort . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Multumesc de info, dar vad ca se cere totusi factura, marca produs, serie, etc. Iar forumul respectiv are sute de pagini, puteti pune un link direct de unde sa rezulte ca se pot manufactura de persoane fizice?

Link spre comentariu

Se  poate  

2 hours ago, Marele Savant said:

Eu sint curios ce regim juridic ar avea un detector de metale autoconstruit, in ce conditii poate fi inregistrat la politie???

Se  poate  autoriza  respectivul detector  !  Insa  este  foarte complicat  !  In  primul  rand  este  nevoie  de  o  marca inventata  si  o  serie  care  trebuie  sa  apara  pe  detector  (eventual  stantata  sau  pansonata) pe  urma    de  o  declaratie  la  notar  pe  propria  raspundere  si  in  cele  din  urma  se  respecta  procedura  de  autorizare  la  I.P.J   ca  la  orice  detector  de  metale  .  Atentie  insa  deoarece in unele  judete  din  tara  trebuie  inainte de  a  achizitiona  detectorul  de  a  anunta  IPJ  in  prealabil  si  asta  complica  situatia  detectoarelor  de  metale  home-made  sau  o  face  chiar  imposibila  .

Editat de lavynyu
Link spre comentariu
On 2/8/2019 at 11:04 PM, TibiBzg said:

Salut! In vara vreau sa ma apuc de constructia unui detector de metale, dar inainte de a ma apuca vreau sa va cer o parere despre schema pe care am gasit-o, si sunt curios daca a mai incercat cineva sa-l faca.

Dupa nu foarte mutle cautari am dat de acest forum cu acest detector, dar am cateva nedumeriri.

Va fi ok daca voi folosi o baterie de 12V ca asta?

Ce regleaza R1?

Nu  va  recomand  constructia  unui  detector  home-made  deoarece  este  foarte  costisitor  si  un  detector  de  metale  de  firma  incepe  de  la  150-160  euro   in  sus  .   Si  eu  am vrut  la  inceput  sa  imi  construiesc unul  dar  am  renuntat  ulterior  deoarece performanta  unui  detector  de  metale  home-made  este  cu  mult  inferiora  decat  al  unui detector  de marca  . 

Link spre comentariu
8 minutes ago, Marele Savant said:

ce sa scrie in declaratie? asta cu marca si seria scrisa la misto nu seamana a ilegalitate?

Nu  este  nici  o  ilegalitate  au  mai  autorizat  si  altii  in  trecut  .  In  declaratie  se poate  scrie  multe  ...  de  la  pierderea  actelor  de  provenienta  a  detectorului   pana  la  cumpararea  din  talcioc  dintr-o  tara  straina  a  acestuia  ,  tari  unde   nu  este  nevoie  de  autorizatie  la detinerea  detectoarele  de  metale ,    etc.  Asta  este  legislatia  la  noi  asa  ca  chiar  daca pare  o  ilegalitate  nu  este ,  ilegalitate  este  cand  detii un  detector  de  metale   fara  autorizatie  de  detinere  .  Atunci  esti  considerat  braconier   etc.  

Editat de lavynyu
Link spre comentariu
Acum 23 ore, validae a spus:

Dacă detectorul se alimentează la 12V e foarte bun acumulatorul din link.Dar despre schemă nu ne putem pronunța, fiindcă nu știm despre ce schemă e vorba....poate pui link spre ea.

http://www.constructii-electronice.ro/blog1/detector_pi.html

Imi cer scuze, am uitat sa atasez si site ul.

Nu il fac cu scopul de a cauta comori. Cel mai probabil, daca voi reusi, ma invart de doua trei ori cu el in curte ca sa ma conving ca merge. O fac din pura curiozitate.

Editat de TibiBzg
Link spre comentariu

Salut, 

Legea de la noi nu e interesata de scopul in care detii un detector de metale.

Neautorizat iti este interzisa aceasta jucarie.

Dar nu e ilegal sa detii module disparate care ar putea fi combinate ca un detector.

Acum vad ca unii colegi au gasit si solutia de a legaliza pe cele homemade. Daca gasesc deschidere la autoritatile din zona mea voi incerca.

Teoretic schema poate functiona, daca ai codul de scris in PIC.

Cel mai construit PI este SurfPI, care fiind in constructie clasica, fara microprocesor, e usor de reprodus si bine documentat pe net.

La cel urmarit de tine autorul propune un kit, informatiile oferite pe blog sunt subtiri, dar poate ca asigura suport direct cumparatorilor.

Reglarea unui PI, desi nu e prea grea, necesita  informatii si cunoasterea buna a schemei folosite.

Nu ma aventurez sa dau sfaturi pe o schema pe care nu am realizat-o.

R1 din schema pe care o urmaresti regleaza offset-ul NE5534.

Editat de yo7lhe
eroare tipar
Link spre comentariu
La 10.02.2019 la 7:39, yo7lhe a spus:

Salut, 

Legea de la noi nu e interesata de scopul in care detii un detector de metale.

Neautorizat iti este interzisa aceasta jucarie.

Dar nu e ilegal sa detii module disparate care ar putea fi combinate ca un detector.

Acum vad ca unii colegi au gasit si solutia de a legaliza pe cele homemade. Daca gasesc deschidere la autoritatile din zona mea voi incerca.

Teoretic schema poate functiona, daca ai codul de scris in PIC.

Cel mai construit PI este SurfPI, care fiind in constructie clasica, fara microprocesor, e usor de reprodus si bine documentat pe net.

La cel urmarit de tine autorul propune un kit, informatiile oferite pe blog sunt subtiri, dar poate ca asigura suport direct cumparatorilor.

Reglarea unui PI, desi nu e prea grea, necesita  informatii si cunoasterea buna a schemei folosite.

Nu ma aventurez sa dau sfaturi pe o schema pe care nu am realizat-o.

R1 din schema pe care o urmaresti regleaza offset-ul NE5534.

Am inteles. 

Dar totusi, pe net sunt o multine de scheme. Chiar nu e nimeni pe aici care sa fi incercat una din ele?!

Link spre comentariu

Nu trebuie autorizație pentru detectoarele de cabluri și cuie, dar dacă ești văzut căutând prin pădure, drumuri publice sau situri arheologice, sigur te ia la întrebări de autorizație....fiindcă sunt destui care caută monezi antice prin situri arheologice.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări