TibiBzg Postat Februarie 8, 2019 Partajează Postat Februarie 8, 2019 Salut! In vara vreau sa ma apuc de constructia unui detector de metale, dar inainte de a ma apuca vreau sa va cer o parere despre schema pe care am gasit-o, si sunt curios daca a mai incercat cineva sa-l faca. Dupa nu foarte mutle cautari am dat de acest forum cu acest detector, dar am cateva nedumeriri. Va fi ok daca voi folosi o baterie de 12V ca asta? Ce regleaza R1? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 9, 2019 Partajează Postat Februarie 9, 2019 Dacă detectorul se alimentează la 12V e foarte bun acumulatorul din link.Dar despre schemă nu ne putem pronunța, fiindcă nu știm despre ce schemă e vorba....poate pui link spre ea. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Februarie 9, 2019 Partajează Postat Februarie 9, 2019 (editat) Eu sint curios ce regim juridic ar avea un detector de metale autoconstruit, in ce conditii poate fi inregistrat la politie??? Editat Februarie 9, 2019 de Marele Savant Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 9, 2019 Partajează Postat Februarie 9, 2019 (editat) Exista legislatia in domeniu . S - a mai discutat , nu gasesc acum topicul . Sant si forumuri de pasionati : https://detectoare-metale.ro/index.php?route=information/information&information_id=9 http://detectiemetal.com/viewforum.php?f=11 P.S. - nu se face distinctie intre produsele manufacturate sau industriale . Nu e concluzia mea , am intrebat la organul de resort . Editat Februarie 9, 2019 de gauss Link spre comentariu
Marele Savant Postat Februarie 9, 2019 Partajează Postat Februarie 9, 2019 Multumesc de info, dar vad ca se cere totusi factura, marca produs, serie, etc. Iar forumul respectiv are sute de pagini, puteti pune un link direct de unde sa rezulte ca se pot manufactura de persoane fizice? Link spre comentariu
lavynyu Postat Februarie 9, 2019 Partajează Postat Februarie 9, 2019 (editat) Se poate 2 hours ago, Marele Savant said: Eu sint curios ce regim juridic ar avea un detector de metale autoconstruit, in ce conditii poate fi inregistrat la politie??? Se poate autoriza respectivul detector ! Insa este foarte complicat ! In primul rand este nevoie de o marca inventata si o serie care trebuie sa apara pe detector (eventual stantata sau pansonata) pe urma de o declaratie la notar pe propria raspundere si in cele din urma se respecta procedura de autorizare la I.P.J ca la orice detector de metale . Atentie insa deoarece in unele judete din tara trebuie inainte de a achizitiona detectorul de a anunta IPJ in prealabil si asta complica situatia detectoarelor de metale home-made sau o face chiar imposibila . Editat Februarie 9, 2019 de lavynyu Link spre comentariu
Marele Savant Postat Februarie 9, 2019 Partajează Postat Februarie 9, 2019 ce sa scrie in declaratie? asta cu marca si seria scrisa la misto nu seamana a ilegalitate? Link spre comentariu
lavynyu Postat Februarie 9, 2019 Partajează Postat Februarie 9, 2019 On 2/8/2019 at 11:04 PM, TibiBzg said: Salut! In vara vreau sa ma apuc de constructia unui detector de metale, dar inainte de a ma apuca vreau sa va cer o parere despre schema pe care am gasit-o, si sunt curios daca a mai incercat cineva sa-l faca. Dupa nu foarte mutle cautari am dat de acest forum cu acest detector, dar am cateva nedumeriri. Va fi ok daca voi folosi o baterie de 12V ca asta? Ce regleaza R1? Nu va recomand constructia unui detector home-made deoarece este foarte costisitor si un detector de metale de firma incepe de la 150-160 euro in sus . Si eu am vrut la inceput sa imi construiesc unul dar am renuntat ulterior deoarece performanta unui detector de metale home-made este cu mult inferiora decat al unui detector de marca . Link spre comentariu
lavynyu Postat Februarie 9, 2019 Partajează Postat Februarie 9, 2019 (editat) 8 minutes ago, Marele Savant said: ce sa scrie in declaratie? asta cu marca si seria scrisa la misto nu seamana a ilegalitate? Nu este nici o ilegalitate au mai autorizat si altii in trecut . In declaratie se poate scrie multe ... de la pierderea actelor de provenienta a detectorului pana la cumpararea din talcioc dintr-o tara straina a acestuia , tari unde nu este nevoie de autorizatie la detinerea detectoarele de metale , etc. Asta este legislatia la noi asa ca chiar daca pare o ilegalitate nu este , ilegalitate este cand detii un detector de metale fara autorizatie de detinere . Atunci esti considerat braconier etc. Editat Februarie 9, 2019 de lavynyu Link spre comentariu
TibiBzg Postat Februarie 9, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2019 (editat) Acum 23 ore, validae a spus: Dacă detectorul se alimentează la 12V e foarte bun acumulatorul din link.Dar despre schemă nu ne putem pronunța, fiindcă nu știm despre ce schemă e vorba....poate pui link spre ea. http://www.constructii-electronice.ro/blog1/detector_pi.html Imi cer scuze, am uitat sa atasez si site ul. Nu il fac cu scopul de a cauta comori. Cel mai probabil, daca voi reusi, ma invart de doua trei ori cu el in curte ca sa ma conving ca merge. O fac din pura curiozitate. Editat Februarie 9, 2019 de TibiBzg Link spre comentariu
yo7lhe Postat Februarie 10, 2019 Partajează Postat Februarie 10, 2019 (editat) Salut, Legea de la noi nu e interesata de scopul in care detii un detector de metale. Neautorizat iti este interzisa aceasta jucarie. Dar nu e ilegal sa detii module disparate care ar putea fi combinate ca un detector. Acum vad ca unii colegi au gasit si solutia de a legaliza pe cele homemade. Daca gasesc deschidere la autoritatile din zona mea voi incerca. Teoretic schema poate functiona, daca ai codul de scris in PIC. Cel mai construit PI este SurfPI, care fiind in constructie clasica, fara microprocesor, e usor de reprodus si bine documentat pe net. La cel urmarit de tine autorul propune un kit, informatiile oferite pe blog sunt subtiri, dar poate ca asigura suport direct cumparatorilor. Reglarea unui PI, desi nu e prea grea, necesita informatii si cunoasterea buna a schemei folosite. Nu ma aventurez sa dau sfaturi pe o schema pe care nu am realizat-o. R1 din schema pe care o urmaresti regleaza offset-ul NE5534. Editat Februarie 10, 2019 de yo7lhe eroare tipar Link spre comentariu
TibiBzg Postat Februarie 11, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2019 La 10.02.2019 la 7:39, yo7lhe a spus: Salut, Legea de la noi nu e interesata de scopul in care detii un detector de metale. Neautorizat iti este interzisa aceasta jucarie. Dar nu e ilegal sa detii module disparate care ar putea fi combinate ca un detector. Acum vad ca unii colegi au gasit si solutia de a legaliza pe cele homemade. Daca gasesc deschidere la autoritatile din zona mea voi incerca. Teoretic schema poate functiona, daca ai codul de scris in PIC. Cel mai construit PI este SurfPI, care fiind in constructie clasica, fara microprocesor, e usor de reprodus si bine documentat pe net. La cel urmarit de tine autorul propune un kit, informatiile oferite pe blog sunt subtiri, dar poate ca asigura suport direct cumparatorilor. Reglarea unui PI, desi nu e prea grea, necesita informatii si cunoasterea buna a schemei folosite. Nu ma aventurez sa dau sfaturi pe o schema pe care nu am realizat-o. R1 din schema pe care o urmaresti regleaza offset-ul NE5534. Am inteles. Dar totusi, pe net sunt o multine de scheme. Chiar nu e nimeni pe aici care sa fi incercat una din ele?! Link spre comentariu
amudsen Postat Februarie 11, 2019 Partajează Postat Februarie 11, 2019 Adica si acelea care cauta cabluri prin pereti trebuie sa ai autorizatie?! Ala-i tot detector de metale....... Link spre comentariu
validae Postat Februarie 11, 2019 Partajează Postat Februarie 11, 2019 Nu trebuie autorizație pentru detectoarele de cabluri și cuie, dar dacă ești văzut căutând prin pădure, drumuri publice sau situri arheologice, sigur te ia la întrebări de autorizație....fiindcă sunt destui care caută monezi antice prin situri arheologice. Link spre comentariu
informer Postat Februarie 11, 2019 Partajează Postat Februarie 11, 2019 Dar apropo, asta-i motivul pt. care-i nevoie de atatea autorizatii in RO la un biet detector de metale? Sa nu gasesti (in mod necontrolat) comorile dacilor? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum