UDAR Postat Februarie 11, 2019 Partajează Postat Februarie 11, 2019 (editat) Abia la a doua lectură am înțeles la ce se referea @miticamy - de aceea n-am răspuns până acum. Da, are dreptate frontul e același teoretic . Doar că : - curentul prin LED la frecvența de comutație ( sute de kHz - 1MHz ) nu este ON-OFF ci aproximativ +15% ... -15% - dat fiind ecartul mare între frecvența de comutație și cea de dimming se poate foarte bine pune un condensator în paralel cu LED-ul EMI este deci mult redus în acest fel. Pe de altă parte recunosc că m-am referit la un modulator PWM situat după o sursă de curent continuu - în acest caz avea logică comandarea ”moale” a elementului comutator . EDIT . M-am uitat din nou în data sheet și am văzut o figură cu dimming la Fsw = 350kHz și fdim = 40kHz . Se vede că fără niciun condensator frontul de stingere este destul de lent . Un mic condensator ar muia și frontul de aprindere . Și vă rog să rețineți că în realitate nu avem motive să lucrăm cu dimming chiar la 40kHz doar pentru că atâta poate integratul . După cum am spus frecvențe de peste 1000-2000Hz par a fi satisfăcătoare pentru cele mai multe aplicații. Editat Februarie 11, 2019 de UDAR Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum