Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reconstrucție SE cu EL34

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Acum 35 minute, simson a spus:

La ce frecventa este poza osciolgramei ? Nu este cumva si reactie negativa globala din secundar traf iesire?

Oscilograma este facuta la 10 Khz si conform schemei nu exista NFB ci doar reactie locala Schade insa configuratia de pentoda nu este dupa parerea mea cea mai fericita oricum banda de frecventa certifica un transformator foarte bun iar oscilograma dupa experienta mea va arata mult mai bine daca schema

este "bibilita mai atent, pe scurt d-l dyscurs din Ungaria a costruit si proiectat exact ce i s-a cerut

Link spre comentariu

La inceputul topicului s-a discutat despre Ukf la 6n1p, vin cu niste precizari, tensiunea Ukf limita pentru 6n1p simplu (fara E, VI sau EV) este 100V cu filamentul la potential pozitiv si 250V cu filamentul la potential negativ; fisa de masuratori a catometrului L3-3 stabileste 250V tensiunea de verificare, curentul trebuie sa fie mai mic sau egal cu 15microA respectiv 12 microA pentru variantele E, VI si EV.

S-a discutat si despre variante cu ECC83, 88 s.a., eu am pus in locul unui 6n2p (o sectiune preamplificare si una defazare) tot felul de 6nxx si ECCxx pe care le-am avut la dispozitie, diferentele mari au fost de amplificare (6n2p si ecc83 au castig mai mare), in rest nici nu dispare basul si nici nu apar distorsiuni (audibile).  Nu vorbesc in termeni de Hi-Fi, eu de fapt am testat tuburile cateva secunde si daca in loc de 6n2p (fara modificari in circuit, doar de filament unde e cazul) am pus 6n6p, 6n1p, e80cc, e188cc, ecc81, ecc82 si altele singura prima impresie a fost ca se aude mai incet. 

Editat de mojnost
Link spre comentariu

La ureche este greu sa sesizezi vreo diferenta daca nu ai niste boxe cat de cat bune (difurile sa costa peste 1000 euro si filtrele peste 300 de euro). Daca vei masura distorsiunile la iesirea amplificatorului de fiecare data cand schimbi tot felul de 6nxx si ECCxx ai sa vezi sigur diferente (bineinteles ca avand amplificarea diferita, masori la o putere unde tubul cu amplificarea cea mai mica nu limiteaza sinusul la iesire si restul le face la aceeasi putere). 

Acum 11 ore, popa marius a spus:

Oscilograma este facuta la 10 Khz si conform schemei nu exista NFB ci doar reactie locala Schade

Daca fara NFB asa arata oscilograma de 10K sunt faine trafurile. :dsaf

Link spre comentariu
Acum 14 ore, Toader a spus:

Asta e singura poza ce am apucat sa o fac

oscilo.jpg

:bataie!!!!

Multi ne-am fi dorit si o oscilograma cu semnal dreptunghiular la 50Hz :84. Dar daca nu s-a putut, asta este.

Felicitari pentru ca ai mers pe mana constructorului maghiar! Acum mai ai un pic de bibilit si ai un amplificator foarte bun!

Link spre comentariu

D-l Adrian  a remarcat........ Daca fara NFB asa arata oscilograma de 10K sunt faine trafurile.......  la care eu adaug ca   " consumul exagerat de NFB dauneaza GRAV sunetului "...Precum sarea zaharul si grasimile dauneaza sanatatii..

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 2 ore, Усилитель a spus:

Schema asemanatoare , poate da ceva idei ......

http://www.single-ended.com/EL156amp.htm

KT88-6550-EL34-SE2.png

Partea finală este o perjă 

Ra3k5 nu se potrivește cu tubul final cuplat ca struțotriodă .

Acum 16 ore, Toader a spus:

Va postez o poza pe care cei in tema or s-o intelega.Amplificatorul va suferi o modificare ptr ca are distorsiuni de 3% la putere de doar 4,5 watt.Ceea ce e cam mult.

opppppppppppppppppppppppppppp.jpg

THD 3%  la 4,5W sunt parfum ...

Acum poate înțeleg și botaniștii care admirau simulări cu THD din altă galaxie că nu bat cu realitatea , poate inteleg și că la 10...12w SE ajungi cu THD la peste 10% , adică wați total inutilizabili .

Transformatoarele de ieșire sunt foarte bune , din ce am văzut pe osciloscop si ce a rezultat din masuratori .

Link spre comentariu

Dupa modificarea amplificatorului saptamana viitoare, sper ca dl Popa sa ne mai ingaduie o vizita spre a vedea distorsiunile.

Acum 3 ore, Faust2018 a spus:

Partea finală este o perjă 

Ra3k5 nu se potrivește cu tubul final cuplat ca struțotriodă .

THD 3%  la 4,5W sunt parfum ...

Acum poate înțeleg și botaniștii care admirau simulări cu THD din altă galaxie că nu bat cu realitatea , poate inteleg și că la 10...12w SE ajungi cu THD la peste 10% , adică wați total inutilizabili .

Transformatoarele de ieșire sunt foarte bune , din ce am văzut pe osciloscop si ce a rezultat din masuratori .

Si eu care eram incatat ca prostul de amplificator ca suna cica foarte bine la ureche.Sper ca dupa modificare sa die altceva .

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Toader a spus:

Si eu care eram incatat ca prostul de amplificator ca suna cica foarte bine la ureche.Sper ca dupa modificare sa die altceva .

Am scris aici pentru alt user ca la ureche este greu sa decelezi un procent de mic distorsiuni. Tu trebuie sa alegi dupa distorsiuni mici doar daca ai boxe cu un SPL foarte mare. Nu cred ca ai boxe cu SPL peste 96dB si atunci .... esti obligat sa fugi dupa doi iepuri :rade::putere mare si distorsiuni cat mai mici. Nu sacrifica puterea pentru a obtine distorsiuni mici. 

Daca vrei sa auzi ce iti zic, roaga-l pe Popa Marius sa te serveasca cu un pahar de "SE cu PL519" si apoi sa iti toarne imediat un pahar de "SE Hibrid" (stie Popa Marius ce si cum). Apoi ne zici si noua care din cele doua ti-au placut mai mult. As miza ca SE-ul hibrid iti va place mai mult. Daca este cazul atunci .... alearga in primul rand dupa putere. Cand esti impresionat de bass nu are rost sa cauti distorsiuni minime in primul rand. Intr-un pasaj muzical bass-ul are ponderea (puterea) cea mai mare deci tot pe bass ai si distorsiunile cele mai mari. Bassul are si el contributia lui la spectacol. Fara bass nu ai spectacol. 

P.S. Ce SPL au boxele pe care asculti?

Link spre comentariu

Incinte VTP  cu Ciare HW204 si HT 264.Undeva pe la 91 de db/m.Sunt boxe foarte bune.Asta nu o spun eu.Mai multi care au trecut pe la mine.Oameni care se pricep la construit amplificatoare pe tuburi.Spre exemplu, dl tm07uxo.Chiar si asa, cu distorsiuni, mi se parea ca suna mai bine ca Acccuphase E-206  pe care il folosesc de obicei

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări