Toader Postat Mai 9, 2019 Partajează Postat Mai 9, 2019 18 hours ago, bromeo said: O boxa perfect liniara 20-20k ar reproduce fidel semnalul de intrare, fara a contribui negativ sau pozitiv cu nimic altceva. Imperfectiunile urechii se "corecteaza" inainte de boxe tinand cont ca "urechile' sunt diferite de la ascultator la ascultator. De aia ii spune HI FI system. Nici eu.Cauta sa vezi graficele unor boxe renumite.Crezi ca ai sa vezi 20-20 000 hz la 90 de decibeli pe toata plaja de frecente?Caci asa ar rezulta din ce zici tu Link spre comentariu
Vizitator bromeo Postat Mai 9, 2019 Partajează Postat Mai 9, 2019 (editat) 22 hours ago, Dan85 said: Cum vine asta ca nu pricep? Vrei sa zici de inregistrare, sau ce? Da de inregistrare, exista o masuratoare care se numeste castig diferential sau caracteristica amplitudine- amplitudine adica raportul de amplitudine dintre oricare doua frecvete aplicat la intrare ramane acelasi la iesirea sistemului. Se aplica in masuratorile video analogic dar se pot extrapola si in audio desi nu cred ca au facut-o multi, decat experimental. O astefl de masuratoare s ar face inainte de incintele acustice. Editat Mai 9, 2019 de bromeo Link spre comentariu
Vizitator bromeo Postat Mai 9, 2019 Partajează Postat Mai 9, 2019 3 hours ago, Toader said: Nici eu.Cauta sa vezi graficele unor boxe renumite.Crezi ca ai sa vezi 20-20 000 hz la 90 de decibeli pe toata plaja de frecente?Caci asa ar rezulta din ce zici tu Da, 22 hours ago, bromeo said: O boxa perfect liniara 20-20k ar reproduce fidel semnalul de intrare, fara a contribui negativ sau pozitiv cu nimic altceva. Imperfectiunile urechii se "corecteaza" inainte de boxe tinand cont ca "urechile' sunt diferite de la ascultator la ascultator. De aia ii spune HI FI system. Am fost eu confuz in exprimare, am vrut sa exprim o idee de a mea mai traznita Link spre comentariu
Toader Postat Mai 9, 2019 Partajează Postat Mai 9, 2019 2 hours ago, bromeo said: Da, Am fost eu confuz in exprimare, am vrut sa exprim o idee de a mea mai traznita Daca ai sa vezi asemenea grafice, au sa te minta ptr ca frecventa e variabila cu impedanta si sensibilitatea sufera la frecvente joase.Cred ca vorbesti vorbe.Arata niste grafice super liniare si sa aiba aceeasi impedanta si sensibilitate de la 20- 20 000 hz. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 10, 2019 Partajează Postat Mai 10, 2019 Acum 7 ore, Toader a spus: Daca ai sa vezi asemenea grafice, au sa te minta ptr ca frecventa e variabila cu impedanta si sensibilitatea sufera la frecvente joase.Cred ca vorbesti vorbe.Arata niste grafice super liniare si sa aiba aceeasi impedanta si sensibilitate de la 20- 20 000 hz. Impedanța este variabilă în funcție de frecvența . Link spre comentariu
Toader Postat Mai 10, 2019 Partajează Postat Mai 10, 2019 17 hours ago, Faust2018 said: Impedanța este variabilă în funcție de frecvența . Da.Scuze.Asa e.Am scris gresit 17 hours ago, Faust2018 said: Impedanța este variabilă în funcție de frecvența . Ce te faci cu o boxa care are la 40 de hz 2 ohm ?Acolo e greul. Link spre comentariu
Vizitator bromeo Postat Mai 14, 2019 Partajează Postat Mai 14, 2019 On 5/9/2019 at 11:39 PM, Toader said: Daca ai sa vezi asemenea grafice, au sa te minta ptr ca frecventa e variabila cu impedanta si sensibilitatea sufera la frecvente joase.Cred ca vorbesti vorbe.Arata niste grafice super liniare si sa aiba aceeasi impedanta si sensibilitate de la 20- 20 000 hz. https://ocw.mit.edu/high-school/engineering/audio-and-speaker-electronics/lecture-notes/MITHFH_lec_impedances.pdf Link spre comentariu
adrian_pic Postat Mai 14, 2019 Partajează Postat Mai 14, 2019 Eu zic ca nu-i clar deloc. In specificatiile difuzorului vedem doua grafice: raspunsul in frecventa si variatia impedantei, insa nu toti masoara la fel si nu prea stii cum au fost scoase acele grafice. Unii chiar au preferat sa construiasca amplificatoare in curent pentru a elimina variatia impedantei difuzorului odata cu modificare frecventei. La unele difuzoare se specifica standardul folosit la masurare insa la unele difuri nu este specificat si atunci cefaci, te apuci de ghicit? Link spre comentariu
Vizitator bromeo Postat Mai 14, 2019 Partajează Postat Mai 14, 2019 5 hours ago, Dan85 said: E clar... Ma bucur ca v-ati lamurit. Link spre comentariu
Toader Postat Noiembrie 16, 2019 Partajează Postat Noiembrie 16, 2019 (editat) Azi, in sfarsit, am ajuns la dl Mariu Popa si am putut face cam toate masuratorile ce se pot face cu aparatura dumnealui din dotare.Transformatoarele s-au dovedit surpriza cea mare.Sunt de o calitate foarte buna.La 13 hz au o atenuare de 1 db.La 20 hz -0,5 db, la 1 kz - 0 db, la 16 khz - 0 db, la 20 khz - 0,5 db,la 28 khz - 1db, la 44 kz - 3 db. Asta e singura poza ce am apucat sa o fac Editat Noiembrie 16, 2019 de Toader Link spre comentariu
Toader Postat Noiembrie 16, 2019 Partajează Postat Noiembrie 16, 2019 Va postez o poza pe care cei in tema or s-o intelega.Amplificatorul va suferi o modificare ptr ca are distorsiuni de 3% la putere de doar 4,5 watt.Ceea ce e cam mult. Link spre comentariu
Vizitator cablaje pcb Postat Noiembrie 16, 2019 Partajează Postat Noiembrie 16, 2019 (editat) Si la 9W, cat era trecut pe schema, ce se intampla? Despre cea de jos este vorba, nu? Editat Noiembrie 16, 2019 de cablaje pcb Link spre comentariu
Toader Postat Noiembrie 16, 2019 Partajează Postat Noiembrie 16, 2019 Da.Aceasta e Link spre comentariu
Vizitator cablaje pcb Postat Noiembrie 16, 2019 Partajează Postat Noiembrie 16, 2019 Felicitari baiatului din Ungaria care a facut traful. Link spre comentariu
simson Postat Noiembrie 16, 2019 Partajează Postat Noiembrie 16, 2019 La ce frecventa este poza osciolgramei ? Nu este cumva si reactie negativa globala din secundar traf iesire? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum