Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reconstrucție SE cu EL34

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Amplificatorul  este gata .

Pentru a nu face deranj pe forum ....acest subiect se poate inchide , cine dorește oscilograme să imi trimită pe mesaj privat o adresă de mail .

De ce fac asta ? Pentru că nu mă consider prostul si subiectul de caterincă al unora .

IMG_20190211_173219.jpg

Link spre comentariu

De ce să facă cineva caterincă dacă prezinţi rezultatele pe care le-ai constatat în urma modificării? Cum ar putea să te contrazică cînd ai schimbat aproate toată scema? Cum se comportă trafurile de ieşrie?

Link spre comentariu

Nu e vb de nivel, e vb de educatie. Putem deschide un subiect la bodega despre asa ceva. 

In pricipiu, "conceptul" este unul modest. Exista unele lacune ale lui, lacune ce sr intalnrsc si la case mai mari. Trafurile de iesire sunt si ele modeste, nu sunt execrabile dar nici nu incape comparatie intre Tamura, Sansui Hasbimoto si LMO.  e difefenta intre 150 euro perechea si 1300 euro perechea.... ca si calitate la 150 euro perechea e satisfacator. E cu mult peste multe "gunoaie" fabricate cu trafuri de alimentare de 220-12v sau cu trafuri recuperate de prin RR (vedeti samsarii de pe site-urile de vanzari). 

Un amplificator pe tuburi.... dorit de toti.... costa..... chiar si manufacturat. 

Nu cred ca e cazul sa criticam LMO sau oricare alt PASIONAT de tuburi ce incrarca... atat cat poate sa ajute. Daca exista competitie..... hai sa existe competitie in realizari... unii au inteles asta, tac si fac, altii.... invers....

Nu am comentat altceva intrucat nu pot taman eu sa imi dau cu parerea in "concepte" ce e bun si ce e nu si nici sa critic munca nimanui. Eu doar am cerut ajutorul si l-am primit cam de fiecare data cand am avut nevoie si pentru asta multumesc tuturor pentru sugestii si ajutor si oricand sunt dispus sa revansez cand va fi nevoie  daca va fi nevoie, fata de toti cei care mi-au oferit ajutor. 

Concluzia e ca a fost imbunatatit in limita componentelor principale existente dintr-o schema NEFUNCTIONALA datorita unor mici greseli. Ca deh.... din calcule iese.... practic nu iese, d-aia putem imbunatati si "concepte" ale caselor mai mari, de marca. 

Editat de suat
Link spre comentariu

Eu nu am cumparat trafurile by LMO de la LMO. Le-a laudat altcineva (nu ii dezvalui identitatea, altcineva care si-a sters contul dupa incheierea vanzarii... dsr care a reaparut ca sa imi spuna ca trafurile nu sunt Hi End) dar care a cerut un pret corect pentru crva modest.... dar urmeaza sa vedem... miercuri, sau mai bine spus, sa auzim... 

Trafurile ampului.... atacand grila direct.... cantau bine. La cat am dat pe ele... ( mai putin decat vand altii trafuri de Rubin) am fost multumit. Daca vreai calitate desavarsita..... platesc.... 

as vrea sa precizez ca mai am o pereche de 6k6 atacate de ppEL84, concepute pe hartie de LMO.... ascultate pe RFT-urile alea. Nu vreti sa stiti ca bass-ul infunda urechi fac peretii sa tremure, nu am osciloscop si peste 2 luni voi pune oscilograme cu trafurile acelea. 

(plec in delegatie... cand ma intorc, o sa am si osciloscop) 

Rog un moderator sa pastreze topic deschis pentru a face un review cand ampul va ajunge la mine si il voi asculta. 

Editat de suat
Link spre comentariu
Vizitator viobio
La 10.02.2019 la 13:50, adrian_pic a spus:

Vio la sfarsit daca faci niste oscilograme, pune te rog (daca ai timp) si niste EL34 noi (EH sau ce ai, asta daca ai :limb:) si masoara puterea la iesire ca sa vedem o comparatie de putere intre niste tuburi noi si altele cu emisie de 70%. 

P.S. Cu reactie negativa globala sigur va avea mai mult bass proprietarul. 

La 10.02.2019 la 21:18, Dan85 a spus:

N-am fost atent, scuze.

Trasa de sus EL34 Mullard , trasa de jos un EL34 Electroharmonix nou .

IMG_20190211_154531.jpg

Link spre comentariu
10 hours ago, suat said:

Eu nu am cumparat trafurile by LMO de la LMO. Le-a laudat altcineva (nu ii dezvalui identitatea, altcineva care si-a sters contul dupa incheierea vanzarii... dsr care a reaparut ca sa imi spuna ca trafurile nu sunt Hi End) dar care a cerut un pret corect pentru crva modest.... dar urmeaza sa vedem... miercuri, sau mai bine spus, sa auzim... 

Trafurile ampului.... atacand grila direct.... cantau bine. La cat am dat pe ele... ( mai putin decat vand altii trafuri de Rubin) am fost multumit. Daca vreai calitate desavarsita..... platesc.... 

as vrea sa precizez ca mai am o pereche de 6k6 atacate de ppEL84, concepute pe hartie de LMO.... ascultate pe RFT-urile alea. Nu vreti sa stiti ca bass-ul infunda urechi fac peretii sa tremure, nu am osciloscop si peste 2 luni voi pune oscilograme cu trafurile acelea. 

(plec in delegatie... cand ma intorc, o sa am si osciloscop) 

Rog un moderator sa pastreze topic deschis pentru a face un review cand ampul va ajunge la mine si il voi asculta. 

Ma bucur ca ati precizat acest lucru: ""Eu nu am cumparat trafurile by LMO de la LMO...",m-am si mirat sa fi luat eu de la cineva 150 EU pentru doua astfel de trafuri la aceste dimensiuni (!!!!).La mine o astfel de pereche nu depaseste ca pret 350 RON...400RON si asta cu tole de calitate si deasemeni si sarma,iar daca primesc metrialele de la client pretul manoperei este mult sub pretul modificarii unui pantalon la croitor sau mult sub cat lasa unii dintre colegii nostrii la un frizer,cam asta este!

Si consider ca mai trebuie facuta o precizare si anume: 

schema nu este conceptul meu,nu stiu de unde ati scos asta,este vorba de adaptarea si simularea unei schema mult vehiculate pe interenet,JAZZ 6L6 la care am facut (la cererea unor colegi de pe un alt forum) o adaptare pentru diverse tuburi,daca daca aeste lucrurui se pierd in "negura timpului" si printre rautacismele unora  si mai sunt  si scoase din context chiar nu pot sa mai spun nimic.Cine ma cunoaste si mai ales cine mi-a vazut schemele postate de mine,pe cele care le-am gandit eu,am specificat clar asta,asa cum imi asum raspunderea si scriu numele meu sub semnatura LMO pe transformatoare.

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Cititi aici ce se spune despre  amplificatorul JAZZ 6L6,fara diletantism si rautacisme,acest banal amplificator SE de doar 2x8W condus de un "neinspirat"  cascod cu triode,uitam ca un etaj cascod are foarte multe avantaje; castig mare capacitatea anod grila foarte scazuta,rezulta banda de frecvente foarte larga si carateristicile asemanatoare unei pentode si nu in ultimul rand cel mai scazut THD din gama configuratiilor de preamplificare ,etajele cascod se utilizeaza cu precadere in RF.

Daca aveti rabdare,citi cu atentie ,mai ales feedbackurile celor care l-au ascultat.

http://www.lowther.com.hk/Jazz 6L6 Amp.htm

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu
3 hours ago, LMOlimpiu said:

.La mine o astfel de pereche nu depaseste ca pret 350 RON...400RON si asta cu tole de calitate si deasemeni si sarma

Nu e asa ca e superb? X doreste un set de trafuri low cost, trafuri mai ieftine decat vinde Y trafuri recuperate din RR. O da kics in a pune trafurile la treaba si incepe sa trambiteze pe toate canalele cu ce "teapa" si-a luat, ca jucarii de trafuri. In plus, tot X cauta si obtine PROFIT de pe urma "jucariilor" de trafuri si continua propaganda denigrarii. (chiar ieri pe facebook am dat de cineva ce critica cu inversunare tot niste "jucarii" low cost. Desigur, l-am rugat sa prezinte ceva oscilograme.... ca sa si sustina cele spuse.... si am fost ignorat). Dap, nu pot respecta asemenea oameni. 

Mie ampul nu imi functiona in varianta schemei simulate ce o aveam eu, iar acum datele problemei s-au "sucit" la 180 grade, cel putin vizual de pe oscilograme. Trafurile de iesire, low cost, ofera totusi cel mai bun compromis al clasei SE. Desigur ca ampul poate canta mai bine cu alte trafuri de iesire de calitate.... insa calitatea are alt pret. Sa nu uitam ca au inceput ss se incarce magazinele online cu amplificatoare pe tuburi, noi, ultra audiofile.... mai slabe decat Low Cost-urile noastre de pe aici. 

Cum naiba sa platesti mii de euro pe un amplificator facut de nu stiu ce casa/brand si sa ii faci upgrade inlocuind atat trafurile de iesire precum si modificarea schemei. Te costa upgrade-ul fix cat un home build de la 0 mai performant. 

Nu am nimic de castigat de pe urma d'lui Lazaroiu si nici nu intentionez dar nah...nu vroiam sa iau exemplul lui X sa vand amplificator pe ***. ro cu bass carnos...sa obtin si eu profit si apoi sa fac "recenzii" cu pareri personale bazate pe cunostintele mele in domeniu.... ci am cautat o solutie mai convenabila, am cautat sa-mi salvez "conceptul" si din oscilogramele vazute.... pare ca am reusit.... 

Editat de suat
Link spre comentariu
13 minutes ago, suat said:

Nu am nimic de castigat de pe urma d'lui Lazaroiu si nici nu intentionez dar nah...nu vroiam sa iau exemplul lui X sa vand amplificator pe ***. ro cu bass carnos...sa obtin si eu profit si apoi sa fac "recenzii" cu pareri personale bazate pe cunostintele mele in domeniu.... 

Ma bucur ca acum sunteti multumit de acest amplificator si ca Viorel l-a adus pe linia de plutire,felicitari!Cat priveste parerile rautacioase ale celorlalti cred ca ar trebuie sa ne intereseze mai putin atata timp cat sunt plecate din mintea unor oameni absolut "defecti".

Succes si de acum in colo si inca odata il felicit pe Viorel pentru reusita,am ascultat un sample cu acest amplificator postat pe FB si imi place foarte mult ce am auzit!:31

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu
3 hours ago, LMOlimpiu said:

m-am si mirat sa fi luat eu de la cineva 150 EU pentru doua astfel de trafuri la aceste dimensiuni (!!!!).La mine o astfel de pereche nu depaseste ca pret 350 RON...400RON

Fara sa va dati seama ati avut un cumparator din gasca ..."baietilor destepti"! :rade:

Este jenenat cum un agarici care nici nu este in stare sa puna pe un pcb niste rezistori (ii pune cu valori de 100 de ori mai mici) ajunge sa scoata un profit in jur de 350 de lei doar dand din clantza. 

Link spre comentariu
43 minutes ago, suat said:

Desigur ca ampul poate canta mai bine cu alte trafuri de iesire de calitate.... insa calitatea are alt pret.

Un amplificator SE cu EL34 are nevoie in primul rand de niste boxe adecvate. In cazul tau este recomandat sa faci un efort financiar si sa cumperi niste boxe care sa aiba minim un SPL de 90dB (normal ar fi de minim 96-98dB in sus dar sunt scumpe) un dif de bass de minim 8", membrana de hartie si pe 3 cai. Pasul urmator este sa schimbi conzii din filtre cu niste conzi MKP si apoi ai sa te poti bucura de muzica. 

P.S. Cauta doar boxe SH ca sa nu te usture buzunarul. 

Link spre comentariu

Am gasit pe un site de vanzari sugestia dumneavoadtra... kenwood 777....1700roni. Ca si specificatii ale acelor incinte.... par chiar OK, pretul.. nu stiu ce sa zic. pot sa le cumpar... cand voi fi din nou acasa... dar ma facd sa cred ca sigur exista si ceva mai ok la 1700 lei. 

Amplificatorul ... il tineam in surdina..... si se auzea clar si pe masura ce ridicam volum incepeam sa aud efectiv distorsiuni. Bass ioc, inaltele erau distorsionate.... vocea spre exemplu era distorsionata la volum mare (daca treceam de jumatate.... se "spargea vocea"). 

Am intrebat chiar in topicul de pe forumul respectiv, topic in care mai multi colegi detineau acest amplificator.... am descoperit si greselile dd pe cablaj... cu valorile aiurea ( chiar unul dintre colegi imi facuse sugestia), ajustasem biasul finalulii cat sa am 22V pe kathod.. si chiar unul dintre colegii de scolo a vorbit despre trafurile de iesire ca fiind "jucarii" si de aceea lipsa bass precum si sunetul prost, spunandu-mi fix de acele trafuri ca au fost testate chiar de el insusi cu un alt montaj si rezultatul a fost unul execrabil, moment in care ma descurajase complet (m-a ambitionat sa finalizez in schimb PP-ul de aici, crl cu "sfaturi sugestii indrumari" al carui sunet e bun). 

Astazi la prima ora mi-a batur curierul la usa, ca are o cutie de 13Kg. am primit cutia, am scos "trancota" din cutie, am pus repede o aeroterma sa "sufle" in ea, si in 20 min... trancota era gata de pus in priza. 

Alta poveste.... nu mai distorsioneaza... deloc. Ba mai mult de atat, "jucariile" de trafuri LMO redau chiar suficient de bine joasele si nu aud  niciun fel de distorsiune si nici vocea n-o mai sparge... chiar daca volumul sonor e la maxim.

Ca sa ma exprim in termeni artistici, sunetul are un timbru aparte, recunosc acel timbru, e acel timbru ce iti da senzatia ca auzi fiecare vibratie a unei corzi a unui instrument acustic sau electric si vrei la un moment dat sa "simti" acea vibratie. Se aude altfel John lee hooker, fosrte bine se aude si Led Zeppelin si Metallica. Am zis sa licitez norocul... exista niste baieti ce isi spun Subcarpati si le cam place mult bass-ul incat fac si exces folosindu-l in cateva piese iar SE-ul performeaza excelent si pe piesele baietilor. Daca eu consider nivelul de bass ca fiind satisfacator pe fix ce folosesc eu (rft 85dB 50Hz)...m-ati facut sa vreau niste boxe mai bune, oare cum o canta pe niste boxe adevarate si nu pe jucarii. 

RFT-urile am. ales sa le folosesc pentru ca din ce am avut eu ( de la sistem genius 5.1, logitechuri laudate ca fiind varf de lance audio, combine si boxe de combina, chinezisme de sonorizari gen bluetech, astea mi-au placut ca sunet) si... suna bine chiar pe un SE si canta bine si suficient pe bass ( la o adica, doar printr-o apasare de buton activez "monstrul" de subwofer activ capabil sa "genereze cutremure". Nu simt nevoia de a compensa bassul redat de SE EL34 pe niste incinte relativ slabe. 

Concluzia e simpla, "jucariile" de trafuri sunt capabile sa cante bine... mai bine decat sunt laudate. Conceptul ca schema se poate imbunatati si imi ofera convingerea ca o colaborare intre cei avizati in constructiile pe tuburi... din amplificatoare bune pot creea amplificatoare superbe. 

S-a cam demonstrat ca teoria difera si de practica, cel putin mie mi s-a demonstrat ca o pereche de trafuri "proaste" pot canta bine precum si o schema apreciata poate functiona slab. Criticile din vorbe sunt practic nule infrucat nu aduc nimic constructiv, dar amplificatorul canta bine. 

Editat de suat
Link spre comentariu
On 2/12/2019 at 12:20 PM, adrian_pic said:

Fara sa va dati seama ati avut un cumparator din gasca ..."baietilor destepti"! :rade:

Este jenenat cum un agarici care nici nu este in stare sa puna pe un pcb niste rezistori (ii pune cu valori de 100 de ori mai mici) ajunge sa scoata un profit in jur de 350 de lei doar dand din clantza. 

De ai sti dspre dansul ca, in momentul contactarii avea inclusiv texte cu "plata avans, zicea ceva de tepari si conditiile lui pe banii altuia.... pret fix... pret de trafuri... ".  M-a convins ca astfel de baieti.... moaca de ofera, cand au "conditii" dinastea, sunt buni de ignorat, foarte probabil au de mascat ceva. La momentul respectiv "ok, vreau copie CI si extras de cont si primesti intreaga suma cu confirmare de plata",  am virat suma in 10 minute, ma deranjase ca a trebuit sa stau vreo 2 zile sa-si faca timp, sa verifice ca i-au intrat banii mei... ca  deh, cand sari in sus cu conditii garantezi promptitudine, si iti ia 2 zile sa confirmi tu la randul tau o confirmare de plata si dupa ce trimiti colet, iti stergi contul de vanzator si fara nr de telefon.... 

M-am grabit.... ca nu stiam ca raman acasa in concediu platit aproape 3 luni, credeam ca am la dispozitie max 3 saptamani, instinctul imi spunea sa-l bag in..... lista de ignore cu conditiile lui cu tot... 

Nah... invatam... din experiente proprii sau poate si din experientele altora. 

Editat de suat
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări