Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reconstrucție SE cu EL34

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Vizitator viobio
Acum 3 ore, tm07uxo a spus:

Kit-ul este OK  nu cred ca cel care a initiat construirea lui a avut ginduri dosnice....circuitul imprimat e OK...d-lor va grabiti sa va uitati la dosul problemei...Schema este preluata si adaptata dupa un proiect JAZZ 6L6 ce a creat o adevarata " MISCARE MONDIALA"   deci proiectul este bun.. Si atunci de ce este failura ?? probabil o piesa defecta sau mai multe,  sau o eroare umana  la montaj...Dovada ca ampliful D-lui Toader cinta si cinta frumos...dar el are o alta problema ,  BRUMUL  care apare dupa cca. 5-6 minute de cintat repet nu apare imediat ...o fi vreun condensator din alimentare care are scurgeri ?  o fi tubul 6H1P - E  care are potentialul la 85V si nu rezista desi dupa catalogul de tuburi "Ana Savescu"  Ufc=250v , D-l Viorel mi-a atras atentia ca e numai de 100V  dar pina la 85 V  mai este 15V..  Deci potentialul filamentului trebuie ridicat fata de catod pentru a fi blocata dioda formata dintre filament si catod pentru cazul nostru ...Si am putea face si extensie ... la toate montajele ce folosesc tuburi sovietice militare nu numai celor CASCOD si SRPP sau DEFAZOARE.. Nu cred ca acest tip de schema ar trebui abandonat trebuie reconsiderat reluat in forma initiala cu tuburi 6SN7 si 6L6 alimentarea grilei ecran inbunatatita si nu cu EL34 care este regina forumumistlor si a chitaristilor,   ci cu 6L6 care este regina HI-FI- lor..Cu Stima..

6H1P are Ufk 100V , 6H1P-EV are Ufk 120V http://www.tubes.ru/techinfo/HiFiAudio/6n1p.html,

Legat de problema cu brumul , poate tubul sau tuburile .....au defecte , poate avea o problemă si EL34 , in general cele care au defecte ascunse fac figuri după citeva minute. Eu știu  cind a fost conceput acest amp , ca grup-by , stiu de existența unor asemenea amplificatoare , pe nicăieri nu am văzut masuratori sau o oscilogramă cu puterea livrată la 1000hz , sinus nelimitat , altceva ......o fi masurat cineva curentul prin tubul EL34 , că mi-e imi dă altă valoare acolo , de asta nici nu am pus valoarea pe schema mea .Toți cei care le au au spus doar clasicul / cliseul   " se aude bine " , unii acum mă înjură pe la colțuti că i-am facut " lipitori de piese " , asta după ce mi-am pierdut timpul cu ei la telefon sau pe messenger , nu mai contează .....

Amplificatorul de față nu a avut nici o componentă defectă .

Dacă vroiam să testez schema o puteam face ....mi-au oferit unii cablaje imprimate , doar să il testez ......nu m-a interesat .

Cu reginele tuburi , este și nu este așa .....cel putin producatorii americani de amplificatoare pentru chitara preferă tot 6L6 ca tuburi finale , la ampurile de audiție preferă tot 6L6 sau seria KT .

Schema de la Jazz o stiu de mult , eu nu mă omor deloc după amplificatoare SE , consider că este risipă de tuburi si energie , să nu mai vorbim de puteri anemice .

TB2xOT3tVXXXXbXXXXXXXXXXXXX_!!2529159729.jpg

Editat de viobio
Link spre comentariu

Ideea reconstructiei amplificatorului nu a fost de a face vreun fel de recenzie "conceptului". Pur si simplu nu canta...distorsiona si avea sensibilitate de aprx 1.5V. 

kitul nu a fost achizitionat de la autorul conceptului, ci de la un alt "multumit", caruia nu ii voi dezvalui identitatea ce a caracterizat trafurile de iesire ca fiind "gunoaie", "fier bobinat fara nimic in comun cu un traf de iesire". 

Dupa recenzia asta, am reusit sa ma "joc" cu preamplificatorul si am ridicat atat sensibilitatea si am eliminat si distorsiunile, ce le auzeam destul de deranjant, am reusit sa scot putin si joase si "am ajuns la capatul pasiunii". 

Intrebarea mea ramasese... de ce exista pentru fix varianta de cablaj... 2 scheme diferite cu acelasi autor pentru tubuo 6n1p diferenta fiind fix in preamplificatorul CASCOD, valorile tuturor rezistentelor de scolo fiind de alte valori. (era prezentata o succesiune de scheme pentru diferite duble triode si adaptarea lor pentru schema respectiva... si desigur.... 6n1p avea o alta modificare fata de varianta initiala cu 6n1p-ev. 

Acolo am gasit inspiratia si am operat doar pentru prima trioda modificarile propuse de autor, am inlocuit capqcitatea de 0.33 micro cu 1micro si... s-au schimbat in bine lucrurile. 

Aveam de gand la un momrnt dat sa renunt la schema si cablaj si sa fac un alt build, amplificatorul este acum reconstruit dintr-un motiv simplu. Nu canta si nici sa ma grabesc in a cataloga proiectul ca un failure, ci am incercat sa salvez proiectul, sa gasesc si sa scot partea pozitiva la lumina a proiectului, singur sa fac asta.... fsra instrumente si cunostinte pe masura.... nicio sansa. 

Mi-a placut review-ul unei posibile "clone". Da, mereu e cate un "concept" de vanzare pe net. 

Vanzatorul zice asa: "

Fara pic de brum

Sunetul este cald si detaliat cu o dinamica exceptionala
Bass carnos" 

Editat de suat
Link spre comentariu
20 minutes ago, Dan85 said:

RFT B9261

WHAT???

Technical specifications:

Rated power:

50 W

Maximum load:

50 W

Nominal Impedance:

4 ohms

Frequency response:

50 - 18000 Hz

Crossover frequency:

2.0 kHz

Characteristics Sensitivity:

85 dB

Operating Power:

11 W

Length of the connection line:

4 m

Net volume:

10 l

Dimensions (W x H x D):

235 x 340 x 225 mm

Dimensions:

7.8 kg

Price per box:

350, - M

si la 50Hz sigur nu are atenuare doar -3dB . Cat despre sensibilitatea de .... doar 85dB .... nu prea se pupa cu amplificatoarele cu tuburi .... mai ales SE. 

Macar boxele au fost conectate pe iesire de 4 ohmi? 

Editat de adrian_pic
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 30 minute, Dan85 a spus:

Pentru cablajul asta a fost o singura schema si nu am cunostinta de aceeasi schema dar cu alte valori ale componentelor.

Eu am ales-o dintre trei variante propuse dar putin diferite,  tot eu am platit proiectarea (la vremea respectiva)exact asa cum se vede pe cablaj.  Un alt coleg a facut o proba practica inaintea comenzii la o fabrica in China intentia fiind un proiect de group-buy pe un alt forum, initiatorul fiind chiar eu sau altcineva, nu mai tin minte.  Ulterior a mai fost facut un set de cablaje tot acolo putin modificat de mine ( ceva dimensiuni la componente,nimicuri).

Si cum papagali sunt destui, a mai fost facuta o achizitie de grup pe facebook de catre altii. 

Toti au zis ca suna bine, toti au avut trafuri cu aceeasi ''efigie'' . Nicaieri nici macar o oscilograma,nimic.   Eu am incropit un generator de semnal cu ce am gasit prin atelier si am incercat ceva, dar n-am fost convins ca am facut ce trebuie.

Ce face Vio acum, n-are legatura cu acel proiect decat in masura in care foloseste aceleasi lampi si trafuri de iesire.

Nu vrei sa stii. :rade:

Eu am schimbat doar atacul tubului EL34 , un SRPP cu ECC83 , in rest folosesc tot ce am găsit in amp .Ai schema in prima postare .

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 11 minute, adrian_pic a spus:

WHAT???

Technical specifications:

Rated power:

50 W

Maximum load:

50 W

Nominal Impedance:

4 ohms

Frequency response:

50 - 18000 Hz

Crossover frequency:

2.0 kHz

Characteristics Sensitivity:

85 dB

Operating Power:

11 W

Length of the connection line:

4 m

Net volume:

10 l

Dimensions (W x H x D):

235 x 340 x 225 mm

Dimensions:

7.8 kg

Price per box:

350, - M

si la 50Hz sigur nu are atenuare doar -3dB . Cat despre sensibilitatea de .... doar 85dB .... nu prea se pupa cu amplificatoarele cu tuburi .... mai ales SE. 

Macar boxele au fost conectate pe iesire de 4 ohmi? 

Sunt clasicele incinte RFT de 50w , care ne-au făcut tinerețea mai frumoasă ......unora :hdgfhgdf

Link spre comentariu
4 minutes ago, Faust2018 said:

Eu am schimbat doar atacul tubului EL34 , un SRPP cu ECC83 , in rest folosesc tot ce am găsit in amp .Ai schema in prima postare .

Mai este si o reactie negativa globala .... sa ajute bass-ul dar .... pe ce boxe are ... nu va simti mare lucru. 

2 minutes ago, Faust2018 said:

Sunt clasicele incinte RFT de 50w , care ne-au făcut tinerețea mai frumoasă ......unora :hdgfhgdf

Tinereţe vezi cum eşti, 
Unde oare te grăbeşti, măi

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 58 minute, suat a spus:

Ideea reconstructiei amplificatorului nu a fost de a face vreun fel de recenzie "conceptului". Pur si simplu nu canta...distorsiona si avea sensibilitate de aprx 1.5V. 

kitul nu a fost achizitionat de la autorul conceptului, ci de la un alt "multumit", caruia nu ii voi dezvalui identitatea ce a caracterizat trafurile de iesire ca fiind "gunoaie", "fier bobinat fara nimic in comun cu un traf de iesire". 

Dupa recenzia asta, am reusit sa ma "joc" cu preamplificatorul si am ridicat atat sensibilitatea si am eliminat si distorsiunile, ce le auzeam destul de deranjant, am reusit sa scot putin si joase si "am ajuns la capatul pasiunii". 

Intrebarea mea ramasese... de ce exista pentru fix varianta de cablaj... 2 scheme diferite cu acelasi autor pentru tubuo 6n1p diferenta fiind fix in preamplificatorul CASCOD, valorile tuturor rezistentelor de scolo fiind de alte valori. (era prezentata o succesiune de scheme pentru diferite duble triode si adaptarea lor pentru schema respectiva... si desigur.... 6n1p avea o alta modificare fata de varianta initiala cu 6n1p-ev. 

Acolo am gasit inspiratia si am operat doar pentru prima trioda modificarile propuse de autor, am inlocuit capqcitatea de 0.33 micro cu 1micro si... s-au schimbat in bine lucrurile. 

Aveam de gand la un momrnt dat sa renunt la schema si cablaj si sa fac un alt build, amplificatorul este acum reconstruit dintr-un motiv simplu. Nu canta si nici sa ma grabesc in a cataloga proiectul ca un failure, ci am incercat sa salvez proiectul, sa gasesc si sa scot partea pozitiva la lumina a proiectului, singur sa fac asta.... fsra instrumente si cunostinte pe masura.... nicio sansa. 

Mi-a placut review-ul unei posibile "clone". Da, mereu e cate un "concept" de vanzare pe net. 

Vanzatorul zice asa: "

Fara pic de brum

Sunetul este cald si detaliat cu o dinamica exceptionala
Bass carnos" 

Asta  este varianta nr 2 schemei , cu aceleași tuburi dar alte valori  de componente .

SE cu EL34 si 6N1P pe intrare (1).png

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 7 minute, adrian_pic a spus:

Mai este si o reactie negativa globala .... sa ajute bass-ul dar .... pe ce boxe are ... nu va simti mare lucru. 

Tinereţe vezi cum eşti, 
Unde oare te grăbeşti, măi

După ce treci de 35 ani ..... ești pe minus .....la 48 ești și mai pe minus :57:wretre

Chiar acum, Dan85 a spus:

Schema asta a fost postata pe pentoda la vremea respectiva, inaintea proiectarii cablajului? Nu-mi amintesc de ea.

Sunt 29 de pagini acolo ....nu am stat să le citesc , că nu mă interesa subiectul , uneori primeam pe mail schemele de pe acolo , trimise de diverși , sunt citeva variante , inclusiv atac cu : E88CC ,ECC85,ECC82 .

Am schemele in tabletă , dacă vă interesează le pun aici .

Link spre comentariu
5 minutes ago, Faust2018 said:

După ce treci de 35 ani ..... ești pe minus .....la 48 ești și mai pe minus :57:wretre

Ma duc la culcare ca vad ca tu vrei sa ma scoti pe minus cu orice pret! :85

Link spre comentariu

Un etaj cascod are o impedanta foarte mare de iesire iar rezistenta de anod are valori foarte mici. Un etaj final cu reactie negativa paralel (grila-anod), are o impedanta de intrare mica.  Aceste scheme de reconstructie, conceptual sunt opera cuiva care nu are habar de principiile generale din electronica. Este un fel de strutocamila dar electronica si cu pene colorate.

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 5 ore, scormonel a spus:

Un etaj cascod are o impedanta foarte mare de iesire iar rezistenta de anod are valori foarte mici. Un etaj final cu reactie negativa paralel (grila-anod), are o impedanta de intrare mica.  Aceste scheme de reconstructie, conceptual sunt opera cuiva care nu are habar de principiile generale din electronica. Este un fel de strutocamila dar electronica si cu pene colorate.

http://www.tubecad.com/may2000/page5.html

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări