gg101 Postat Decembrie 3, 2019 Partajează Postat Decembrie 3, 2019 Acum 14 ore, kablu a spus: Punctele de -3db au fost la 12Hz respectiv 14Hz si 65kHz si 68kHz. La 20Hz a fost -1.5dB si la 20kHz am avut -0.3dB. Puterea de iesire pentru masuratori a fost setata la 1W la frecventa de 1kHz si semnalul a fost sinusoidal. Ce inseamna valorile astea relative !!! Intreb de teama sa nu inteleg gresit. Referinta de putere este 1 Watt ? 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 3, 2019 Partajează Postat Decembrie 3, 2019 Mie mi se pare corect sa faci masuratorile la 1w fiindca pentru la aceasta putere sinusul la frecvente joase mai este bun si distorsiunile mici deci transformatorul arata spectrul in care poate lucra si o data cu marirea puterii de iesire se poate stabili la care frecventa joasa sinusul nu este deformat si aceasta valoare ar fi limita inferioara a ansamblului amplificator+OT. Frecventele superioare sint mult mai putin afectate de puterea de iesire si daca a-ti observat majoritatea firmelor nu prea se arunca sa dea date la puterea nominala ci chiar la 1w iar pe forumul din Ungaria @dyscus da datele transformatoarelor facute de el tot la 1w lucru bun de altfel fiindca se pot compara mai usor Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 3, 2019 Partajează Postat Decembrie 3, 2019 A se face diferența dintre testare transformator și testare amplificator...... Link spre comentariu
gg101 Postat Decembrie 3, 2019 Partajează Postat Decembrie 3, 2019 (editat) Acum 1 oră, popa marius a spus: Mie mi se pare corect sa faci masuratorile la 1w fiindca pentru la aceasta putere sinusul la frecvente joase mai este bun Domn' Marius ! Eu consider ca este ok afirmatia dvs. Dar conform standardelor IEEE sau EU Electric Safe Regulation for Low Voltage , la 1 Watt se fac masuratorile strict functionale, electrice . Iar despre masurarea limitelor sau a performantelor unui aparat electric care functioneaza in AF , Daniel R. von Recklinghausen (primul inginer care a facut un set de standarde pt comunitatea profesionista de audio engineering) trage urmatoarea concluzie , "If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing." P.S. Referinte : http://www.aes.org/e-lib/browse.cfm?elib=913 Editat Decembrie 3, 2019 de gg101 2 Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 3, 2019 Partajează Postat Decembrie 3, 2019 Acum 59 minute, gg101 a spus: Domn' Marius ! Eu consider ca este ok afirmatia dvs. Dar conform standardelor IEEE sau EU Electric Safe Regulation for Low Voltage , la 1 Watt se fac masuratorile strict functionale, electrice . Iar despre masurarea limitelor sau a performantelor unui aparat electric care functioneaza in AF , Daniel R. von Recklinghausen (primul inginer care a facut un set de standarde pt comunitatea profesionista de audio engineering) trage urmatoarea concluzie , "If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing." P.S. Referinte : http://www.aes.org/e-lib/browse.cfm?elib=913 Este evident ca la 1w se masoara sau estimeaza in primul rand transformatorul iar pentru puterea la care amplificatorul incepe sa aibe o crestere abrupta a THD si IMD aceasta va reprezenta puterea maxima admisa cu banda de frecventa mai ingustata adica performantele reale ale amplificatorului Excelenta concluzia lui Recklinghausen @usilliteli (tastatura nu ma lasa sa scriu altfel) testarea unui transformator audio fara tub va arata intodeauna performante mai bune decat in realitea amp+OT Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 3, 2019 Partajează Postat Decembrie 3, 2019 1 hour ago, popa marius said: *testarea unui transformator audio fara tub va arata intodeauna performante mai bune decat in realitea amp+OT* Da, este logic, e bine sa știi performantele transformatorului, unu=pt comparație, doi=sa știi limitele, sa încerci sa te apropii și cu amplificatorul, sa nu se obosească cineva cu piese scumpe și transformator prost..... Am văzut o schema interesanta, e în PC, acum nu sunt acasă, sunt pe telefon, în principiu schema seamănă cu reconstrucția EL34, dar are primaru trafului în catod, inserat cu secundarul la masa ca CFB, finlandezul zice ca asa are cele mai mici distorsiuni. Caut mâine. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 3, 2019 Partajează Postat Decembrie 3, 2019 Acum 3 ore, Усилитель a spus: Da, este logic, e bine sa știi performantele transformatorului, unu=pt comparație, doi=sa știi limitele, sa încerci sa te apropii și cu amplificatorul, sa nu se obosească cineva cu piese scumpe și transformator prost..... Am văzut o schema interesanta, e în PC, acum nu sunt acasă, sunt pe telefon, în principiu schema seamănă cu reconstrucția EL34, dar are primaru trafului în catod, inserat cu secundarul la masa ca CFB, finlandezul zice ca asa are cele mai mici distorsiuni. Caut mâine. Am avut un topic legat de sarcina distribuita in catod in care am testat aceasta configuratie , cunosc schema finlandezului , concluzia mea este ca trebuie abandonata aceasta cale fiindca prin ea se obtin distorsiuni foarte reduse datorate reactiei negative totale in detrimentul sunetului asemanator cu amplificatoarele cu semiconductoare, acelasi lucru se poate observa la amplificatoarele circolotron Link spre comentariu
Усилитель Postat Decembrie 4, 2019 Partajează Postat Decembrie 4, 2019 Postez schema ,poate cineva incearca si varianta asta .Parametrii obtinuti : Harmooninen särö 1 watilla : 40Hz 0,4%, 1 kHz 0.02%, 10 kHz 0,25% Harmooninen särö 5 watilla: 40Hz 1.1%, 1 kHz 0,19%, 10 kHz 0,65% Lähtöteho 5% THD- leikkausrajalla (1 kHz): 7,8 W Taajuusvaste 1 watilla: 10Hz – 19kHz (-1dB), 29kHz (-3dB) S/N lähdössä > 95dB (n.100 uV) ref. 6W out, lineaarinen mittaus 1MHz kaistalla. Lähtöimpedanssi (1W/1 kHz): alle 0.8 ohm Herkkyys (6W out): n. 2,5V Ylikuuluminen kanavien välillä (1kHz/4W) : yli 75 dB Toata descrierea si realizarea : ( cu Google crome se poate alege traducere in orice limba ) http://audiosivu.wpengine.com/opas/tee-itse-revenge-pl-504-single-end-katodiseuraaja-putkipaatevahvistimen-rakennusohje/ Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 4, 2019 Partajează Postat Decembrie 4, 2019 (editat) Este inca o confirmare a acestui tub neglijat in continuare, aici SE repetor in catod, sint mai multe discutii despre acesta configuratie de SE Editat Decembrie 4, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum