Toader Postat Noiembrie 21, 2019 Partajează Postat Noiembrie 21, 2019 Amplificatorul a fost modificat in sensul ca lampile functioneaza in mod trioda, clasa A.Sunet e cu totul atceva.Mult mai echilibrat.Si nici macar nu ascult de pe o sursa gen player de mii de euro cu ultimele DAC-uri aparute.Am un Creek CD50 MKII plus un DAC pe lampa, dar obisnuiesc sa ascult de pe o placa de sunet de pe calculator, o placa de studio, RME Hammerfall 96/32.Nici nu vreau sa stiu cum suna de pe un player gen Nagra, dCS, etc.Sper sa ne mai primeasca dl Mariu Popa sa-l testam pe asparate.E fix ce cautam, deocamdata.Totusi, nu se compara cu 2A3 SE ascultate acum vreo 2 ani tot la mine.Alea erau altceva. Link spre comentariu
kablu Postat Noiembrie 22, 2019 Partajează Postat Noiembrie 22, 2019 Felicitari pentru amplificator. Sper sa il pot asculta si eu candva. Apropo de 2A3, ieri am comandat o pereche de trafo SE de 2.5k ohm, de la @dyscus. Vineri ma duc sa le iau. DIn pacate nu pot ajunge mai repede, ele vor fi gata mai repede, dar eu nu am timp mai repede. Pe urma voi vedea daca un paralel SE cu PL36 ma coafeaza sau voi incerca ceva mai cu sange albastru . 1 Link spre comentariu
tm07uxo Postat Noiembrie 25, 2019 Partajează Postat Noiembrie 25, 2019 Buna ziua..Si nu numai.........In data de 10 februarie am postat............. Kit-ul este OK nu cred ca cel care a initiat construirea lui a avut ginduri dosnice....circuitul imprimat e OK...d-lor va grabiti sa va uitati la dosul problemei...Schema este preluata si adaptata dupa un proiect JAZZ 6L6 ce a creat o adevarata " MISCARE MONDIALA" deci proiectul este bun.. Si atunci de ce este failura ?? probabil o piesa defecta sau mai multe, sau o eroare umana la montaj...Dovada ca ampliful D-lui Toader cinta si cinta frumos...dar el are o alta problema , BRUMUL care apare dupa cca. 5-6 minute de cintat repet nu apare imediat ...o fi vreun condensator din alimentare care are scurgeri ? o fi tubul 6H1P - E care are potentialul la 85V si nu rezista desi dupa catalogul de tuburi "Ana Savescu" Ufc=250v , D-l Viorel mi-a atras atentia ca e numai de 100V dar pina la 85 V mai este 15V.. Deci potentialul filamentului trebuie ridicat fata de catod pentru a fi blocata dioda formata dintre filament si catod pentru cazul nostru ...Si am putea face si extensie ... la toate montajele ce folosesc tuburi sovietice militare nu numai celor CASCOD si SRPP sau DEFAZOARE.. Nu cred ca acest tip de schema ar trebui abandonat trebuie reconsiderat reluat in forma initiala cu tuburi 6SN7 si 6L6 alimentarea grilei ecran inbunatatita, si nu cu EL34 care este regina forumumistlor si a chitaristilor, ci cu 6L6 care este regina HI-FI- lor............ In concluzie daca revenim la postarea mea de prin februarie ce ar fi de facut ?, in primul rind dupa cum am mentionat dar nu am fost explicit.....inbunatatirea alimentarii grilei ecran prin atasarea unei surse de tensiune reglabile simplu cu tranzistor sau MOS , cu care sa putem gasi tensiunea ecran la care "regina mofturoasa si cu toane" livreaza cea mai mica distorsiune.....deci gasit un punct de functionare al grilei ecran, experimental ce poate diferi de cel simulat ...Identic trebuie procedat si cu reactia anod - anod, pus un potentiometru de 1M si gasit experimental valoarea unde distorsiunea e minima...Pe net sint putine date despre acest tip de reactie Shade si chiar nu stiu cum se calculeaza.... Despre trafurile de iesire dyscus concluzia ar fi ca desi sint DIY performantele sint peste "regina Hamond" unde daca platesti una.. de la dyscus ai primi doua.....D-le Kablu am si eu trafuri comandate poate ne cuplam sau ne intilnim la dyscus...Scuze of topic.. 5 Link spre comentariu
DANO Postat Noiembrie 25, 2019 Partajează Postat Noiembrie 25, 2019 Acum 3 ore, tm07uxo a spus: .Pe net sint putine date despre acest tip de reactie Shade si chiar nu stiu cum se calculeaza.... Despre trafurile de iesire dyscus concluzia ar fi ca desi sint DIY performantele sint peste "regina Hamond" unde daca platesti una.. de la dyscus ai primi doua.....D-le Kablu am si eu trafuri comandate poate ne cuplam sau ne intilnim la dyscus...Scuze of topic.. despre reactia shade gasiti mai multe informatii daca cautati Parallel Feedback By Voltage sau Shunt Feedback http://www.iitg.ac.in/apvajpeyi/ph218/Lec-14.pdf Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 25, 2019 Partajează Postat Noiembrie 25, 2019 (editat) Acum 5 ore, tm07uxo a spus: Despre trafurile de iesire dyscus concluzia ar fi ca desi sint DIY performantele sint peste "regina Hamond" unde daca platesti una.. de la dyscus ai primi doua..... Cine garantează afirmația ?! Așa se scrie Hammond http://www.hammondmfg.com/5cindex.htm https://www.hammfg.com/about Editat Noiembrie 25, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Усилитель Postat Noiembrie 25, 2019 Partajează Postat Noiembrie 25, 2019 (editat) Ce am citit pe forumurile din HU , omul a pus la diferite masuratori pe scule profesionale traf Hammond si al lui si a vazut diferentele .Mai zice ca a taiat transformatoare de marca noi la 150 euro ca sa studieze infasurarile .Are multa experienta ,a fost ca a refacut un transformator de 4 ori ca sa fie cat mai perfect .( in Hu sunt destul de multi constructori de trafuri iesire , si e concurenta serioasa ) De ex un traf facut in 2016 cu 20Hz -0,5dB 20kHz odB (traf dimensionat pt 30W SE ) Editat Noiembrie 25, 2019 de Усилитель Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 25, 2019 Partajează Postat Noiembrie 25, 2019 (editat) Acum 4 ore, Усилитель a spus: Ce am citit pe forumurile din HU , omul a pus la diferite masuratori pe scule profesionale traf Hammond si al lui si a vazut diferentele .Mai zice ca a taiat transformatoare de marca noi la 150 euro ca sa studieze infasurarile .Are multa experienta ,a fost ca a refacut un transformator de 4 ori ca sa fie cat mai perfect .( in Hu sunt destul de multi constructori de trafuri iesire , si e concurenta serioasa ) De ex un traf facut in 2016 cu 20Hz -0,5dB 20kHz odB (traf dimensionat pt 30W SE ) Dumneata specifici textual "De ex un traf facut in 2016 cu 20Hz -0,5dB 20kHz odB (traf dimensionat pt 30W SE )" , așa citești răspunsul în bandă ?! pentru diagrama prezentată. La 20KHz nu vezi un minus în diagrama asta ?, de ce scrii Usilițel 20kHz 0db ?! Pentru 16Hz scrie cu galben pe fond negru -2,65db în chenar galben, cum de ai citit la 20Hz -0,5db ?!, diferența "mare" de frecvență 16Hz la 20Hz... Cine certifică răspunsul ăsta pentru 30W în sarcină ?! "Cocoașa" de la 50Hz cum se explică ? Editat Noiembrie 25, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 25, 2019 Partajează Postat Noiembrie 25, 2019 (editat) Parerea mea datele de pe grafic sint foarte bune, cam -1,5dB este caderea la 20 Hz si 20Khz insa nu este specificata puterea la care s-au facut masuratorile Un exemplu transformator Hammond masurat la 1w Editat Noiembrie 25, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 25, 2019 Partajează Postat Noiembrie 25, 2019 (editat) Aiurea. Așa răspunde Hammond 1628SE în montaj EL34 pentru 5W în sarcină (without any feedback). Date extrase de aici http://tubelab.com/articles/component-testing/output-transformers/ LE modelul mai nou 1628SEA are caracteristica de frecvență mai bună. (1628SE Nu se mai fabrică de ceva vreme http://www.hammondmfg.com/1627.htm ) (1628SE rezonanța la circa 37KHz) Editat Noiembrie 25, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 25, 2019 Partajează Postat Noiembrie 25, 2019 Atunci alege ce este aiurea din acest test cu acelasi transformator 1628 SAC Thailand.html Link spre comentariu
Усилитель Postat Noiembrie 25, 2019 Partajează Postat Noiembrie 25, 2019 Transformatorul SE la 30 W , este unul din cele mai greu de fabricat , sunt pt GM70 ,si din cauza cantitatii mari de spire necesare pt tensiunea mare iese asa . In rest chiar si la o masuratoare cu ohmetru trafurile lui PP sunt mai identice pe cele doua parti ca si Hammond.... Un traf facut pt EL84PP 1 Link spre comentariu
kablu Postat Decembrie 2, 2019 Partajează Postat Decembrie 2, 2019 Dupa cum ziceam, vineri am fost dupa o pereche de trafuri de iesire @dyscus . Cerintele au fost: impedanta primar 2.5kom , curent CC in primar 80ma si impedanta de iesire de 4 si 8 ohm. Pentru ca nu am avut prea mult timp la dispozitie si am vrut sa aud si "Acutoanele", am facut repede schimbul bani-produse si dyscus mi-a spus ca cele 2 trafuri au la 20Hz -1.5 db si la 20khz -0.3db fata de 0 db la 1kHz. Sambata am testat transformatoarele de iesire intr-un montaj cu un paralel SE cu PL36, cu mare succes. Amplificatorul este al unui bun prieten de-al meu. Este un model de test pregtit special pentru mine si pentru testarea trafurilor pentru a putea lua o decizie corecta privind schema/tuburile pe care le voi folosi in continuare. Inainte de auditie am vrut sa si masuram parametrii ce i-am putut masura (trafo-urile au fost puse in montaj. generator de semnal la intrare si la iesire sarcina de 8 ohm si voltmetru "decibelit" si osciloscop). Punctele de -3db au fost la 12Hz respectiv 14Hz si 65kHz si 68kHz. La 20Hz a fost -1.5dB si la 20kHz am avut -0.3dB. Puterea de iesire pentru masuratori a fost setata la 1W la frecventa de 1kHz si semnalul a fost sinusoidal. Si acum si o parere subiectiva, dupa audierea lor in paralel SE cu PL36: sunet placut, plin de detalii pe care de exemplu cu amplificatorul meu cu LM4870 nici nu le miros, nu lipseste nimic care a fost inregistrat si nici nu pune nimic in plus. "Concurenta" a fost tot SE (au fost mai multe), dar lampile au fost mai cu "pedigree", componente mai calitative, ceea ce si-au spus cuvantul. Oricum, ca sa citez un clasic in viata, daca acesta ar fi singurul meu amplificator pe care as putea sa-l am in viata, as fi un om foarte fericit si m-as concentra mai mult pe ascultat muzica prefrata. Poza de mai jos este facuta in timpul auditiilor. Se vede ca testul comparativ nu a fost chiar "fair", dar cred ca inca o data mi-am demonstrat ca transformatoarele @dyscus sunt mai mult decat mi-am dorit. MULTUMESC! Prietenul meu care m-a primit la el pentru auditii si masuratori este un om exceptinal, dar nu doreste sa apara pe forumuri, de aceea este doar o singura poza si atat! Oricum este un om exeptional, electronist profesionist de o viata. Multumesc si lui pentru ajutor! Graficul de mai sus postat de "amplificator" cred ca este obtinut pe unul din transformatoarele PP facute pentru mine (baby huey in viziunea lui dyscus cu 2x EL84 in final). @Toader sper sa nu te superi ca am umplut topicul tau cu ... offtopic Domnule @tm07uxo , din pacate am fost vineri la dyscus, atunci se pregatea sa puna tolele pe primul tau transformator, dar l-am deturnat. Poate data viitoare, mai ales ca se prefigureaza o noua comanda pentru o alta pereche de trafo 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 2, 2019 Partajează Postat Decembrie 2, 2019 Cu toate ca cele doua transformatoare facute de @dyscus pentru @Toader si @kablu au impendante diferite raspunsul in frecventa este similar deci clar sint corect construite si a meritat investitia iar pe @kablu il felicit pentru alegerea tuburilor PL36 mult mai liniare decat EL34 si cu toate ca nu sant adeptul tuburilor in paralel acest tub poate fi o exceptie fiindca exploatat corect are o stabilitate in timp a parametrilor net superioara altor tuburi Link spre comentariu
kablu Postat Decembrie 2, 2019 Partajează Postat Decembrie 2, 2019 Multumesc. Din cauza impedantei primare am fost nevoiti sa folosim 2 bucati de PL36. Adevarul este ca aceste transformatoare au fost facute pentru alte lampi, dar m-a "mancat" sa incerc schema aceea cu 2xEF184 si Pl36 (postata de tine sau @der_doktor , nu mai stiu), dar, ... trebuia un trafo de iesire de 5k ohm. Deci, ce face saracul? Ai dreptate depre tuburile in paralel, am vazut pe pielea mea ca paralel SE "uita" anumite detalii sonore care au aparut pe amplificatorul de referinta, dar cum zicem mai sus, as putea trai si cu acest amplificator mult si bine (nu sunt prea pretentios, doar sa paraie ca nuca ) Pentru acest experiment/program de weekend, aportul meu a fost aproape nul, meritele apartin lui @dyscus pentru transformatoarele de calitate si prietenului meu care a pus la punct un amplificatorr aproape de superlaiv in cateva zile, cu componente adunate de prin sertare. 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 3, 2019 Partajează Postat Decembrie 3, 2019 (editat) Din imaginea asta înțelegem că la audiție a lucrat un singur canal, 25E5 conexiune pentodă sau triodă ? (mono nu realizez ce a relevat audiția) O piesă de mobilier(bine lăcuită) a fost transformată în amplificator de test (în conformitate cu imaginea prezentată). LE Eticheta OT(output transformer) cu autograf face toți banii ("relevant" testul OT la un watt). Două tuburi 25E5 conectate în paralel sunt echivalente cu un tub EL34 ?! sau cum se menține reconstrucția SE cu EL34 ?! (în opinia mea pentru lemnul lăcuit echipat cu două tuburi 25E5 și un DysCus trebuia să apară un subiect nou, se putea intitula Test OT-DysCus la un watt ) Editat Decembrie 3, 2019 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum