informer Postat Februarie 7, 2019 Partajează Postat Februarie 7, 2019 (editat) 1 hour ago, doru3160 said: 1 hour ago, informer said: Apropo de contoare si citiri, la noi "se citesc singure"... E doar o impresie...au un sistem bluetooth si trebuie sa vina cineva in preajma ca sa descarce datele. Apai daca vine cineva de la ENEL in fiecare intai ale fiecarei luni si le citeste pe bluetooth... sa fie sanatosi. In primele luni dupa mutare am sunat la ENEL sa vad daca s-a facut "autocitirea" sau nu... si s-a facut de fiecare data... dupa cateva astfel de verificari, am renuntat... am scapat de-o grija. In ce priveste apometrele la noi e simplu... exista unul singur de apa rece pe unica teava care intra in casa. E tot cu "autocitire" in sensu` ca le citeste administratoru` ... asa ca am scapat si de grija asta, mai tre` sa trimit doar gazul. Editat Februarie 7, 2019 de informer Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 7, 2019 Partajează Postat Februarie 7, 2019 1 hour ago, informer said: Apropo de contoare si citiri, la noi "se citesc singure"... Aveti idee cum trimit status-u`, au ceva cablu de net separat sau pe GSM ori au implementata vreo tehnologie de comunicat chiar pe cablurile de retea? Depinde cat de "SMART" este contorul. Poate sa fie cu citire clasica prin port de date/optica, wireless (distante mici), GSM, prin magistrala electrica la dispecerat (nu cred ca avem inca tehnologia asta disponibila) si lista poate continua. Nu scrie modelul pe el? Link spre comentariu
informer Postat Februarie 7, 2019 Partajează Postat Februarie 7, 2019 Just now, celtik said: Nu scrie modelul pe el? Probabil scrie... o sa ma uit cand ajung acasa. Nu-i critic cum comunica atata timp cat comunica sistematic ... intrebam doar de curios. Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 7, 2019 Partajează Postat Februarie 7, 2019 La mine nu comunica nimic . Se factureaza pe baza de estimare ... , de unde si vizitele pentru index . La urmatoarea factura se face regularizarea ... de multe ori valoarea e un rest ... 3-4 RON . Ma rog , pe - acolo ... Am avut ( de cateva ori ) cu minus . Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 7, 2019 Partajează Postat Februarie 7, 2019 (editat) De electric vorbeam . Pe pagina anterioara am explicat procedura ... La apa ... , am scris mai sus . Am cu transmisie radio , am pus si link - ul produsului . Pe pagina anterioara . Apa o platesc la intretinere , curentul electric ... pe factura . Doua postari mai sus ... Editat Februarie 7, 2019 de gauss Link spre comentariu
informer Postat Februarie 7, 2019 Partajează Postat Februarie 7, 2019 34 minutes ago, Dan85 said: Vorbim de contorul electric, nu de apa. Deocamdata nu se citesc la distanta decat la diversi agenti economici, prin tot felul de sisteme. La utilizatorul casnic, exact cum ai spus. Deci crezi ca vine cineva lunar si citeste contorul electric? Citirile sunt reale, am verificat asta, nu sunt estimate.... Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 7, 2019 Partajează Postat Februarie 7, 2019 Tare m - as bucura sa am asa ceva . Trebuie sa stau dupa ei ( ENEL ) ... si consum timp la trei locatii . Cred ca am sa ma documentez , sa vedem ce trebuie . O fi ceva ( necesar ) si cu infrastructura ... , sau doar o schimbare de contoar , nu stiu . Link spre comentariu
informer Postat Februarie 7, 2019 Partajează Postat Februarie 7, 2019 (editat) Am sa intreb si eu. Treaba e ca n-ar fi asa ceva complex de facut avand in vedere ca toate contoarele sunt intr-un dulap, in fata blocului.... O sa ma uit ce model sunt, cand ajung si banuiesc ca gasesc ceva informatii pe net.... Editat Februarie 7, 2019 de informer Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 7, 2019 Partajează Postat Februarie 7, 2019 (editat) La mine e in casa ... , de fapt in toate locatiile . Sant apartamente vechi , la bloc . Ma rog , contoarele sunt moderne ( zic eu ... ) , si cu ceva semnalizari cu LED - uri . Editat Februarie 7, 2019 de gauss Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 7, 2019 Partajează Postat Februarie 7, 2019 Neplacut . Daca nu aflu nimic favorabil ... , inseamna ca trebuie sa mai astept . Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 7, 2019 Partajează Postat Februarie 7, 2019 (editat) La mine e pe firma, II ... ( pot trece o parte din consumuri ) , am sediul social acasa , coincide cu domiciliul . Ma rog , n - am " naravuri " ... , zic eu Editat Februarie 7, 2019 de gauss Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 7, 2019 Partajează Postat Februarie 7, 2019 (editat) Nu lucrez acasa ... , teren si atelier . Ma rog , acolo e inchiriat ! In subdiviziune , mai sant cu profiluri electrice ... bobinaj , grupuri , alarme , auto etc . P.S. - n - am furat curent nici pe timpul regretatului ... , cand erau calde firele din pereti , de pe scara .... , si la trei vorbe auzeai nichelina si BCA . Editat Februarie 7, 2019 de gauss Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 7, 2019 Partajează Postat Februarie 7, 2019 (editat) Acum 3 ore, Dan85 a spus: Aia cu bube sunt agenti economici care au consumuri foarte mari, ei sunt tentati sa mai ''reduca costurile'' . Am lucrat la doi agenti economici marisori, intre 200 si 300 angajati. Nici nu se punea problema de furt de energie. Da, erau interesati de reduceri de costuri, dar prin optimizari, nici decum prin furt. De altfel, era si destul de greu sa te bagi pe bare, in punctul de alimentare si sa tragi cabluri aiurea, de asta am zis ca ma cam indoiesc cei mai mari sa se complice cu asa ceva. Plus ca EON-ul avea acces neingradit acolo, nu se punea problema sa ceara voie sa intre. Poate nu stiu eu, dar din ce-am vazut, era imposibil sa poti face magarii, in asa fel incat sa se justifice riscul. Editat Februarie 7, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
Catalin.tehnic Postat Februarie 7, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2019 Contorul e electronic. Scurtul a fost intre bara de faza si cadrul metalic de impamantare. El da citirea lunar si de doua ori pe an trec cei de la electrica si-l citesc. Contorul e sigilat. Tre sa dea citirea si n-are ce. Se gandea daca exista posibilitatea de reparare sa nu-l puna la plata Link spre comentariu
Catalin.tehnic Postat Februarie 9, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2019 La 07.02.2019 la 21:26, Dan85 a spus: Aia e, a dorit curent moca si nu se poate. Inteleg ca intrebai pentru un prieten? Tu chiar te bagi in seama ..incearca sa ai si tu o viață. .. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum