doru3160 Postat Februarie 9, 2019 Partajează Postat Februarie 9, 2019 (editat) Orice reparatie, presupune acces in interior. Cum carcasa e sigilata, ma indoiesc sa poata face cineva o vraja sa-i apara la loc afisajul. Singura solutie este anuntarea evenimentului (indiferent sub ce scenariu), si proprietarul contorului va rezolva situatia. Il anunti pe deranjament, si le explici celor care vin la rezolvare.Stiu ca asta stiai si tu, dar din pacate alta cale nu prea exista...legal vorbind. Editat Februarie 9, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 9, 2019 Partajează Postat Februarie 9, 2019 On 2/7/2019 at 1:19 PM, Dan85 said: Am mai vorbit cu tipul care vine din cand in cand sa faca citirea si mi-a zis ca trebuie investitie serioasa sa poata fi citite in siguranta si fara erori prin retea. GSM au si folosesc, dar la agentii economici mai seriosi sau care au ceva ''naravuri''. Deocamdata nu se justifica din punctul lor de vedere. Macar de le-ar scoate pe toate din locuinte... La noi in bloc(construit in 2013) toate cele 80 de contoare electrice trimit via GSM indexul, iar odata la 3 luni vine cineva si se uita la subsol, unde sunt amplasate contoarele daca sunt sigiliile in ordine, daca nu sunt probleme, etc. Sunt curios ce se va intampla cand se va inchide 2G-ul, aproape sigur acele contoare sunt pe 2G. Probabil le vor schimba cu unele noi... La gaze contorul e 100% mecanic, fara nimic electronic, in afara de sezorul de gaze si electrovalva(sau cum se cheama), citirea o fac locatarii si dau pe net indexul.Cine o face, cine nu , cred ca plateste cu estimari si regularizari, etc. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 9, 2019 Partajează Postat Februarie 9, 2019 (editat) Acum 52 minute, Spitfire a spus: la 3 luni vine cineva si se uita la subsol, unde sunt amplasate contoarele Interesanta alegere...de regula subsolurile se echipeaza cu instalatii de 24V. Nu se accepta instalatii de 230V cu atat mai mult grupuri de masura. La noi contoarele electrice sunt pe casa scarii in panouri, amplasate din doua in doua etaje. Editat Februarie 9, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 9, 2019 Partajează Postat Februarie 9, 2019 32 minutes ago, doru3160 said: Interesanta alegere...de regula subsolurile se echipeaza cu instalatii de 24V. Nu se accepta instalatii de 230V cu atat mai mult grupuri de masura. La noi contoarele electrice sunt pe casa scarii in panouri, amplasate din doua in doua etaje. Mda, dar parcarea subterana, hidroforul, echipamentele de la Digi, chiar au nevoie de trifazic. Depinde de arhitectura cladirii si de starea in care este intretinuta, de ex. la blocul Almo(ala cu magazinul Bucur Obor la parter) ar fi prea mult chiar si 24V, fiindca e un subsol inundat, cu apa de juma`de metru. Link spre comentariu
informer Postat Februarie 9, 2019 Partajează Postat Februarie 9, 2019 (editat) Intre timp m-am uitat si eu ce fel de contoare avem si sunt CERM1. Aici zice omu` ca-i vorba de comunicatie prin reteaua electrica: "Comunicația între contor și servere se face chiar prin cablurile de curent electric până la punctul zonal de distribuți..., " Editat Februarie 9, 2019 de informer Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 9, 2019 Partajează Postat Februarie 9, 2019 Acum 3 minute, Spitfire a spus: Mda, dar parcarea subterana, hidroforul, echipamentele de la Digi, chiar au nevoie de trifazic. E vorba de niste normative, care spun ca incintele cu potential de inundare sa nu fie echipate cu tensiunea retelei. Nu trebuie sa fii un geniu, ca sa-ti dai seama ca in anumite situatii de exceptie, acel subsol se poate umple de apa. Ca acum nu e, e alta poveste. Digi si-au instalat cutiile pe casa scarii, tot asa, din 2 in doua etaje, unde au si alimentare. Parcarea subterana, daca exista asa ceva, se echipeaza cu terminale speciale pt asa ceva, si panoul de alimentare se amplaseaza la parterul cladirii, eventual si cu diferentiale ca sa nu te ia naiba in caz de inundatie, nu te bagi cu bare in subsol, si faci distributia si masura pe apartamente de acolo. Dar daca la voi e altfel, stiti voi mai bine cum se face. Link spre comentariu
valivoi Postat Februarie 9, 2019 Partajează Postat Februarie 9, 2019 (editat) S-ar parea ca sunteti in aceeasi situatie ca asta Contorul a fost legat in aceeasi configuratie ca al utilizatorului bita99 si din ce spune el daca deconecteaza nulul de lucru se stinge contorul dar el are inca tensiune in casa,deci este foarte posibil sa fie aceeasi situatie aveti aici si link-ul catre topicul respectiv Editat Februarie 9, 2019 de valivoi Link spre comentariu
valivoi Postat Februarie 9, 2019 Partajează Postat Februarie 9, 2019 Dati-ne o schema mai detaliata a instalatiei ,intre contor si sigurantele din casa exista disjunctor diferential?In ce punct al instalatiei s-a facut scurtul mai exact? Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 9, 2019 Partajează Postat Februarie 9, 2019 (editat) In acel topic protagonistul se juca la legaturile contorului, si la un moment dat, cu o anume combinatie de legaturi, a zis ca i-a disparut afisajul.Sa fie si in cazul asta la fel?Pt ca de la un banal scurt, care nu trosneste nici o siguranta, ma indoiesc sa fi stins asa, deodata afisajul.Dar e doar o indoiala personala, n-am studiat indeaproape un contor din asta sa vad ce poate in anume situatii, de aia nici nu-mi permit sa contrazic...asa o fi, dar raman la parerea ca tot cei cu drept de munca sub capacul sigilat sunt indreptatiti sa umble acolo. Editat Februarie 9, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 9, 2019 Partajează Postat Februarie 9, 2019 Foarte multe presupuneri și discuții pentru ceva ce nu se poate și nu trebuie rezolvat de personalul neautorizat. Se suna imediat la deranjamente și se cere remedierea, e treba lor sa descopere daca a fost tentativa de furt sau altceva Exista multe "subsoluri" (rezidential sau clădiri de birouri) ce au 400V chiar și la nivelul -3. Nu vă imaginați că tot ce înseamnă subsol egal mediu umed și insalubru plin cu țevi ruginite ce stau sa crape in orice clipa. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 9, 2019 Partajează Postat Februarie 9, 2019 (editat) Acum 30 minute, Stefan. a spus: Nu vă imaginați că tot ce înseamnă subsol egal mediu umed și insalubru plin cu țevi ruginite ce stau sa crape in orice clipa. Am mai spus, si o repet, nu mi-am imaginat asa ceva. Am avut doua apartamente in doua locatii diferite, si in ambele puteai sa pui covor pe jos in subsol. Insa instalatia tot pe 24V era. Sa nu facem confuzie intre subsolurile blocurilor de locuit, si alte subsoluri cu alte destinatii.N-ai sa vezi cota -3 la un subsol de bloc de locuinte. Editat Februarie 9, 2019 de doru3160 Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 9, 2019 Partajează Postat Februarie 9, 2019 (editat) Și cam câți amperi la 24V trebuie la câteva pompe, cazane, tablou automatizare, unități de măsură ? Toate contoarele și protecțiile fiind fix în același subsol de bloc de oameni. Editat Februarie 9, 2019 de Stefan. Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 9, 2019 Partajează Postat Februarie 9, 2019 (editat) La mine e bloc vechi . Instalatia de iluminat in subsol a fost de 24 V , un transformator special pentru asa ceva . Erau tipizate ... am vazut la mai multe subsoluri . Doar iluminat , nici o priza pentru alti consumatori . Pana acum cativa ani ... , transformatorul a fost sustras . A mai ramas doar circuitul de alimentare , in tabloul scarii ... , are si acum mentiunea " Subsol " . Editat Februarie 9, 2019 de gauss Link spre comentariu
informer Postat Februarie 9, 2019 Partajează Postat Februarie 9, 2019 17 minutes ago, gauss said: La mine e bloc vechi . Instalatia de iluminat in subsol a fost de 24 V , un transformator special pentru asa ceva . Asa a fost si unde locuiam pe vremuri, cu parintii... era un transformator intr-o carcasa de tabla vopsita verde, lovitura de ciocan... parca-l vad si acum. Din pacate eu in garajul de sub bloc aveam atelierul. Mi-am facut rost de un trf. identic si l-am conectat cu "secundarul" la "reteaua" de 24V si primarul la pistolul de lipit... cand apasam butonul, paleau toate becurile din subsol... nu stia nimeni de ce si io sigur nu le-am spus... . 1 Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 9, 2019 Partajează Postat Februarie 9, 2019 Nu cred ca e un caz pentru tribunalul international de la Haga ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum