Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Contor electric stins

Catalin.tehnic

Postări Recomandate

M-a sunat cineva cu gandul sa-l ajut dar n-am stiut ce sa-i răspund 

Ps : a vrut sa traga un circuit separat pt un viitor aer conditionat si accidental a facut scurt cu o surubelnita intre faza si împământare.  Nu a sarit nicio siguranta,nici din casa dar nici generala (fuzibile ) dar s-a oprit /stins contorul. Omul vrea sa sune la Electrica dar se gandeste sa nu-l puna aia la plata ca a stricat contorul si încearcă sa o dreaga singur. E vreo soluție?  Ce s-a intamplat ?

Link spre comentariu

Dupa mintea mea, daca siguranta-i pe faza intr-o instalatie normala, nu conteaza cu cine faci scurtu`, daca-i nulu` sau pamantu`.

Ce-ar fi sa le zica doar ca vroia sa citeasca ce-o consumat si nu mai merge ala? Tre` sa "dea tot din casa"? Stiu ca nu-i frumos si corect, da` nah... :rade:.

Link spre comentariu

Dacă-i contor electronic, poate să le spună ce-o vrea, ăla înregistrează toate evenimentele.Să le spună că a făcut scurt accidental și asta e, contorul e responsabilitatea distribuitorului, nu a consumatorului.Dacă era pe stradă și i-l vandaliza unul beat sau dement, era aceeași situație, i-l schimbau fără discuție....

Editat de validae
Link spre comentariu

N-are ce sa dreaga la el pentru ca acel contor are stocare de date interna cu posibilitate de interogare/download datalog din partea operatorului si mai mult ca sigur e si sigilat. Sesizezi la distribuitor ca asa ai gasit contorul si cu asta basta.

P.S.- validae a punctat foarte bine: "contorul e responsabilitatea distribuitorului".

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
3 hours ago, Catalin.tehnic said:

a vrut sa traga un circuit separat [...] Nu a sarit nicio siguranta

Nu cumva a vrut sa traga ceva dinainte de contor si contorul "s-a prins" ? Daca e asa si contorul a memorat "evenimentul", atunci e mancat. 

Link spre comentariu

Si daca a tras de inainte de contor(sa zicem) era doar inregistrata actiunea, nu intra contorul in greva.Daca n-a sarit nici o siguranta, inseamna ca cele existente erau ''trainice''si au rezistat magariei, si cel mai destept a cedat.In indiferent ce situatie a fost, n-o poate drege decat cu cel care are dreptul sa umble sub sigiliu.

Link spre comentariu

Apropo de contoare si citiri, la noi "se citesc singure"... :)

Aveti idee cum trimit status-u`, au ceva cablu de net separat sau pe GSM ori au implementata vreo tehnologie de comunicat chiar pe cablurile de retea?

Link spre comentariu

La mine vine un nene ( sau o tanti ) la trei luni ... cateodata la mai multe ... , cu o lanterna si niste hartii ( tabele ) , pe care noteaza ( probabil indexul ) . Lanterna n - o mai aprinde ... am lumina pe hol ca la intalnirile de gradul III . Cere doar un scaun ...

P.S. - citire " fara prezenta " , am la apometre si repartitoarele de pe calorifere . Cred ca ceva dedicat , vine cineva ( pe scara ) cu un soi de aparat , pe care - l butoneaza . Cred ca are memorie , nu noteaza ( operatorul ) nimic . Nu intra in apartamente .

P.P.S - contorul si toate daraverele  de masurat diverse sant proprietatea consumatorului . Eu le - am platit ( inclusiv contoarul de energie electrica ) , am facturi . Ma rog , contoarul a mai fost schimbat ... o data la cerere , de doua ori din initiativa lor . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Normal ar fi de sesizat distribuitorul ca, contorul nu mai afiseaza nimic. Ma indoiesc ca o sa citeasca contorul ca sa vada si cauza defectului. Sunt destule cazuri de contoare defecte si nu cred ca isi bat capul cu asa ceva. Nu trebuie sa stie ei ce si cum s-a intamplat atata timp cat contorul si sigiliile sunt intacte. De citit sunt mai multe metode(GSM, concentrator si apoi gsm pentru cele puse la blocuri).

Link spre comentariu
Acum 20 minute, informer a spus:

Apropo de contoare si citiri, la noi "se citesc singure"... 

E doar o impresie...au un sistem bluetooth si trebuie sa vina cineva in preajma ca sa descarce datele. La mine am ales sistemul cu autocitire, si la 6 luni sau cand li se scoala, vin si trag si ei o citire, asa zisa, regularizare. De umblat, tot trebuie sa umble la locul faptei, pt ca mai bine de jumate din contoare sunt inca din cele vechi, cu disc, si la alea nu merge GSM-ul.La apometre inca n-am ajuns asa evoluati sa fie citite de la distanta apometrele din apartamente.Doar cel de pe casa scarii, generalul, e citit de afara, restul, fiecare dupa obraz.La intervale nedefinite, mai umbla de la asociatie, ca sa vada sigilii si daca indexul nu e la ani lumina de cel declarat.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

https://www.smartecoplus.ro/single-product#.XFvfSLnVKUk

Asa am eu ... , altfel sant mai multe solutii si modele :

https://www.google.ro/search?client=opera&q=Apometru+citire+radio&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8

La celelalte doua locatii pe care le am , totul e " manual " . Inclusiv contoarul ... , citire cu prezenta . 

Editat de gauss
Link spre comentariu

E greu de actualizat dupa tehnologie...fiecare apartament are cate 3 apometre (pe apa rece, pt ca in vremea cand eram bransati si la apa calda, erau 6 bc de caciula), fara posibilitate de cuplare prin tevi a punctelor de consum, ca sa poata fi folosit doar unul.Nu accepta nimeni sa-si umple casa de tevi. Probabil la expirarea duratei de viata, vor dispare natural, si vor fi inlocuite cu cele cu citire la distanta, insa asta presupune sa cumparam si receptorul, pt ca regia din targ nu accepta contracte individuale la bloc.Contractul de livrare apa canal e cu asociatia, si repartizarea consumurilor individuale se face dupa cele din apartamente, de catre administrator.Asta ar insemna sa-i cumparam lui un receptor, ca sa poata face citirea...lucru mai greu de realizat.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Am 4 apometre . Doua coloane , bucatarie si baie . Calda si rece . Nu a fost initiativa mea ... am pe scara iubitori de high - tech . Si conducerea asociatiei este ... si de mici atentii la buzunar de la furnizori . Nu vorbesc din inchipuire ... firma de gaze care a facut separatiile etc . , o stiam din vremea cand eram in domeniu . Nu mai cunosteam muncitorii , am vazut doar stampila pe acte ... la final . N - am comentat ... , era si greu de dovedit . Nici n - aveam de gand , nu am timp de nimicuri . O mica problema am avut cand au venit la verificarea periodica ... un bosorog cu trei perechi de ochelari , si borcanul cu spuma ... I - am dat afara ... , am facut contract cu furnizorul ( abonament ) ... plata e defalcata la fiecare factura , nu se simte . Si ceva interventii incluse . Verificarea e corecta , facuta cu analizorul . Ce folos ... multi vecini prefera bidineaua . De vreo 2 ori mirosea a gaz pe scara ... si nu era in perioada postului alimentar ( fasole etc . )  !

P.S. - off - topic , se poate sterge ... , problema e cu un contor de energie electrica " stins ". 

Editat de gauss
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări