informer Postat Februarie 6, 2019 Partajează Postat Februarie 6, 2019 (editat) Vad ca nu-i prea multa activitate pe sectiunea pescarilor... M-ar interesa daca a mai experimentat cineva detectoare de trasatura la bete de stationar... ma intereseaza pt. ape curgatoare deci cele de crap nu prea merg. In principal m-ar interesa pt. somn mare dar nu neaparat... si sa fie wireless... si sa nu ma trezeasca pt. "iarba pe fir"... Ati incercat ceva emitatoare cu consum redus? Ce senzori (accelerometre, giroscoape...)? Autonomie? Raza? Ceva incercari personale, nu prea reusite, aici si aici . Editat Februarie 6, 2019 de informer Link spre comentariu
gas2 dan Postat Februarie 8, 2019 Partajează Postat Februarie 8, 2019 (editat) Poti da ceva detali despre cloncul prezentat in pagina web?. Ce rezultate a dat? Dar coropisnita. Editat Februarie 8, 2019 de gas2 dan Link spre comentariu
informer Postat Februarie 8, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2019 Cloncul a ridicat ceva somni anul trecut, am sa-l folosesc si pe mai departe ca alternativa silentioasa (in afara apei) pt. cloncul traditional. Posibilitatea de a gasi combinatii de ton/forma/repetabilitate/etc. pt. sunete este practic nelimitata. Ar fi interesant in schimb de gasit un difuzor subacvatic mai eficient... eu am "rascolit" net-ul si-am gasit doar un singur model care sa nu fie la pret de cocaina... insa nu-i iesit din comun de eficient, degeaba are ampliful ceva putere. Vibratiile "coropisnitei" sunt f. atractive pt. somn... din pacate un somn care atinge cu mustatile device-ul nu-l confunda cu una reala asa ca vibratiile trebuie sa inceteze dupa ce-au atras pestele in zona. Din pacate comunicatia cu ultrasunete, chiar daca-i pe 40kHz devine imposibila impreuna cu folosirea sonarului... ori fara sonar nu stii cand ii pestele in zona..."cerc inchis". Am sa mai lucrez la comunicatie cand apuc.... Link spre comentariu
informer Postat Februarie 17, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2019 (editat) In legatura cu detectarea trasaturilor cu dispozitive fixate pe lanseta: Am facut de curand ceva teste folosind un accelerometru ADXL345 impreuna cu un PIC16LF1705 si un transceiver radio RFM22B. Am obtinut un consum total in jur de 55uA (la 3V) pt. o rata de masura de 25Hz a accelerometrului, uC-ul si radio in sleep. Activarea sistemului cu unul dintre pinii de intrerupere ai accelerometrului setat s-o genereze la depasirea unui prag pe oricare axa... aici mai tre` vazut regimul "DC/AC" dar cred ca se poate folosi cu succes. Tot ansamblul impreuna cu un acumulator de capacitate mica (LiIon/LiPol) incarcabil pe USB pt. comoditate ar trebui sa faca fata fara reincarcari la o partida de pescuit de cateva zile. Editat Februarie 17, 2019 de informer Link spre comentariu
informer Postat Aprilie 7, 2019 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2019 Apropo de clonc, un locuitor din Cazane deranjat astazi de zgomotu` lui. S-a intors acasa la el dupa sedinta foto... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum