Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Detectare trasatura

informer

Postări Recomandate

Vad ca nu-i prea multa activitate pe sectiunea pescarilor... :) 

M-ar interesa daca a mai experimentat cineva detectoare de trasatura la bete de stationar... ma intereseaza pt. ape curgatoare deci cele de crap nu prea merg.

In principal m-ar interesa pt. somn mare dar nu neaparat... si sa fie wireless... si sa nu ma trezeasca pt. "iarba pe fir"... :) 

Ati incercat ceva emitatoare cu consum redus? Ce senzori (accelerometre, giroscoape...)? Autonomie? Raza?

Ceva incercari personale, nu prea reusite, aici si aici . 

Editat de informer
Link spre comentariu

Cloncul a ridicat ceva somni anul trecut, am sa-l folosesc si pe mai departe ca alternativa silentioasa (in afara apei) pt. cloncul traditional.

Posibilitatea de a gasi combinatii de ton/forma/repetabilitate/etc. pt. sunete este practic nelimitata. 

Ar fi interesant in schimb de gasit un difuzor subacvatic mai eficient... eu am "rascolit" net-ul si-am gasit doar un singur model care sa nu fie la pret de cocaina... insa nu-i iesit din comun de eficient, degeaba are ampliful ceva putere.

Vibratiile "coropisnitei" sunt f. atractive pt. somn... din pacate un somn care atinge cu mustatile device-ul nu-l confunda cu una reala asa ca vibratiile trebuie sa inceteze dupa ce-au atras pestele in zona. Din pacate comunicatia cu ultrasunete, chiar daca-i pe 40kHz devine imposibila impreuna cu folosirea sonarului... ori fara sonar nu stii cand ii pestele in zona..."cerc inchis".

Am sa mai lucrez la comunicatie cand apuc....

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

In legatura cu detectarea trasaturilor cu dispozitive fixate pe lanseta:

Am facut de curand ceva teste folosind un accelerometru ADXL345 impreuna cu un PIC16LF1705 si un transceiver radio RFM22B.

Am obtinut un consum total in jur de 55uA (la 3V) pt. o rata de masura de 25Hz a accelerometrului, uC-ul si radio in sleep.

Activarea sistemului cu unul dintre pinii de intrerupere ai accelerometrului setat s-o genereze la depasirea unui prag pe oricare axa... aici mai tre` vazut regimul "DC/AC" dar cred ca se poate folosi cu succes.

Tot ansamblul impreuna cu un acumulator de capacitate mica (LiIon/LiPol) incarcabil pe USB pt. comoditate ar trebui sa faca fata fara reincarcari la o partida de pescuit de cateva zile.  

Editat de informer
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări