catabest24 Postat Februarie 7, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2019 am fost azi la contron, mau testat cu mai multe aparate ochii meu sunte perfecti, dar sar putea ca glandele lacrimale sa nu produca suficiente lacrimi, si de accea sa am probleme mi sa recomandat picaturi lacrimi artificaiale , probabil si fumul cauzeaza o sa-mi iau ochelari de protectie etansi pe sub masca, sa speram ca nu mai am probleme de acum in colo, aaa si mi-am mai dat comanda de o masca techologie noua cu ecran color, o sa va tin la curent, va multumesc pt sfaturi 1 Link spre comentariu
andreigradu Postat Februarie 8, 2019 Partajează Postat Februarie 8, 2019 Doar o mica observatie. Daca lucrezi ca si sudor profesionist, intr-o hala, care posibil sa nu fie ventilata corespunzator, sau chiar si asa, la mastile de sudura se ataseaza un sistem de filtrare. Probabil ca iti poate afecta si plamanii acel amestec de gaze. Mai ales la aluminiu. Cel putin la mine cand sudez cu electrod MMA, daca intra cumva gaze pe la gat sub masca ma ustura ochii ingrozitor. ... Acel termen ca " te prinde flama/ sudura " nu e corect folosit aici. Se refera la stropii care sar din sudura si se lipesc pe globul ocular. Cei care ati sudat cu electrod clasic MMA, sigur ati simtit noaptea pietricele in ochi si ati dormit cu prosop ud pe ochi. Dimineata ati scos acele pietricele pe la colturile ochilor. La o examinare cu lupa a doua zi se vad pe ochi craterele unde v-au atins acele bobite. Sticla opreste razele UV. In cazul asta cristalele lichide sunt 2 foite de sticla, deci ar fii logic ca opresc radiatia. La unele masti geamul acela de protectie peste LCD e din sticla, sau din plastic. Si asta probabil face diferenta.] ... Ramane de vazut doar viteza de reactie a mastii. Nu cat se inchide, ci cat de repede reactioneaza. Verifica si forma acelor masti, cele noi, comparativ cu cele care mergeau corect, poate unele se inchideau corect pe gat si nu intrau gaze. ... https://echipamentsudura.ro/product/masca-sudura-sistem-respiratie-bwe-air-xtasy-pro/ ... https://www.cmmetal.ro/sudare-fronius/accesorii/msasti-sudare https://www.cmmetal.ro/sudare-fronius/accesorii/msasti-sudare/item/45-vizor-air-3-filter Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 8, 2019 Partajează Postat Februarie 8, 2019 (editat) " Flama " te prinde si la TIG . Si la Mig - Mag . Cateodata si de la plasma . Poti fi si la cativa metri distanta ... E vorba strict de radiatiile arcului electric . Se intampla si la cei care sudeaza in incinte inchise , si au masti etanse cu aductiune de oxigen . Izoleaza zona capului , si au suprapresiune in interior . De unde "stropi " ? Doar sistemul optic de filtre poate prezenta defectiuni , sau folosire incorecta ... , de unde si consecinta fiziologica . Editat Februarie 8, 2019 de gauss Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 8, 2019 Partajează Postat Februarie 8, 2019 Noi foloseam termenul de "prins flama" cind aparea o iritatie a membranei conjunctivale datorita expunerii la UV. Link spre comentariu
catabest24 Postat Februarie 8, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2019 Acum 7 ore, andreigradu a spus: Doar o mica observatie. Daca lucrezi ca si sudor profesionist, intr-o hala, care posibil sa nu fie ventilata corespunzator, sau chiar si asa, la mastile de sudura se ataseaza un sistem de filtrare. Probabil ca iti poate afecta si plamanii acel amestec de gaze. Mai ales la aluminiu. Cel putin la mine cand sudez cu electrod MMA, daca intra cumva gaze pe la gat sub masca ma ustura ochii ingrozitor. ... Acel termen ca " te prinde flama/ sudura " nu e corect folosit aici. Se refera la stropii care sar din sudura si se lipesc pe globul ocular. Cei care ati sudat cu electrod clasic MMA, sigur ati simtit noaptea pietricele in ochi si ati dormit cu prosop ud pe ochi. Dimineata ati scos acele pietricele pe la colturile ochilor. La o examinare cu lupa a doua zi se vad pe ochi craterele unde v-au atins acele bobite. Sticla opreste razele UV. In cazul asta cristalele lichide sunt 2 foite de sticla, deci ar fii logic ca opresc radiatia. La unele masti geamul acela de protectie peste LCD e din sticla, sau din plastic. Si asta probabil face diferenta.] ... Ramane de vazut doar viteza de reactie a mastii. Nu cat se inchide, ci cat de repede reactioneaza. Verifica si forma acelor masti, cele noi, comparativ cu cele care mergeau corect, poate unele se inchideau corect pe gat si nu intrau gaze. ... https://echipamentsudura.ro/product/masca-sudura-sistem-respiratie-bwe-air-xtasy-pro/ ... https://www.cmmetal.ro/sudare-fronius/accesorii/msasti-sudare https://www.cmmetal.ro/sudare-fronius/accesorii/msasti-sudare/item/45-vizor-air-3-filter am avut 3m speedglas 9100xx cu sistem de ventilatie, masca era etansa in jurul capului, daca opreaia ventilatia mureai sufocat, dar ma prin flama prin ia de ma nenorocit, prima senzatie a fost la maxim 30 minute dupa ce am aftuit un contura de masina, si pe urma seara cand ma usturau ochi foarte rau, acum mi-am luat una color, inchide instant, am sudat cam 10 min si pana la ora aceasta nici o problema sa sper ca am prins o masca buna, deja am inceput sa fac colecti. Link spre comentariu
catabest24 Postat Februarie 8, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2019 Acum 11 minute, Ion_Bumbu a spus: Optrel? apollo bwe, are un timp de reactie foarte rapid ca si cea de la esab warrior tech Link spre comentariu
icar Postat Februarie 8, 2019 Partajează Postat Februarie 8, 2019 Sticla e sfînta, taie integral UV-ul. Apoi, sub masca se pot aduna gaze arse și aerosoli care pot afecta ochii. La sudură nu se produc radiații impozante, X sau gama. Link spre comentariu
catabest24 Postat Februarie 8, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 8, 2019 Acum 3 minute, icar a spus: Sticla e sfînta, taie integral UV-ul. Apoi, sub masca se pot aduna gaze arse și aerosoli care pot afecta ochii. La sudură nu se produc radiații impozante, X sau gama. sa-mi cumpar ochelari etansi si sai port pe sub masca? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 8, 2019 Partajează Postat Februarie 8, 2019 Mastile automate au filtru UV, cred ca factorul de protectie este pe la DIN 15-16. Doar filtrul de intunecare se inchide, ala este dupa cel UV. De aia am preferat eu o masca de firma, gama ieftina dar macar sa am siguranta ca nu am probleme cu ochii din cauza ei. Link spre comentariu
catabest24 Postat Februarie 13, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2019 La 06.02.2019 la 22:22, Ion_Bumbu a spus: Cred ca ma las de sudura azi mi-am cumpărat o sticla normala din 11, dar cred ca am și exagerat cu ambreiajul am vrut sa fac un test și am sudat cu ambreiajul la maxim 400a, ma deranjează ochi foarte rău sper sa dorm diseara Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 13, 2019 Partajează Postat Februarie 13, 2019 Imi pare rau sa aud asta, totusi la 400A DIN 11 nu`i suficient...cred ca minim 13 DIN e necesar pentru 400A, MMA, MIG stiu ca mai mult trebuie, macar un numar peste. Link spre comentariu
gauss Postat Februarie 13, 2019 Partajează Postat Februarie 13, 2019 (editat) Mig - Mag - ul e mai " penetrant " , cel putin din ce - am vazut de - a lungul anilor . Am patit - o odata ... sarma tubulara de 2,6 ... vreo 2 zile m - am gandit la anii tineretii , n - am " produs " nimic . Cred ca am topit juma' de rola , pana s - a declarat clientul multumit ... avea un SAF - FRO sinergic , care pierdea putere inainte de reparatie , dupa vreo 15 minute de lucru . I - am dat in spray - arc , de lumina cornierul de proba ... pana m - a durut mana ... , pistolet de 600 A racire cu apa . Editat Februarie 13, 2019 de gauss Link spre comentariu
spik Postat Februarie 13, 2019 Partajează Postat Februarie 13, 2019 Acum 2 ore, catabest24 a spus: Cred ca ma las de sudura azi mi-am cumpărat o sticla normala din 11, dar cred ca am și exagerat cu ambreiajul am vrut sa fac un test și am sudat cu ambreiajul la maxim 400a, ma deranjează ochi foarte rău sper sa dorm diseara Dar ce ai sudat cu 400 A?! Cu sarma de 1,2?! Link spre comentariu
catabest24 Postat Februarie 13, 2019 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2019 Acum 13 minute, spik a spus: Dar ce ai sudat cu 400 A?! Cu sarma de 1,2?! a fost o proba sa vad daca ma mai prinde flama prin sticla normala , sarma era deja pe aparat mia fost lene sa o mai schimb asa am sudat si racordul flexibil Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum