Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ma prinde flama prin masca de sudura automata

catabest24

Postări Recomandate

Bună seara ajutați-mă va rog cu un sfat ceva, am mari probleme cu măștile de sudura sau cu ochii. 

Ma prinde flama prin masca, am schimbat foarte multe măști exemplu: 3 măști 3m speedglass 9100xx noi,  o masca telwin,  iweld, plus alte 3-4 chinezări,  acum am un esab warrior tech se vede bine prin ia închide instantaneu, este reglata la 13 dar tot ma ustura ochi seara nu știu ce sa mai fac.... Va mulțumesc 

Editat de catabest24
Link spre comentariu

Încercați o sticlă clasică, eventual picături de Xilină oculară seara....eu am o fiolă întotdeauna în frigider,, just in case,,...deși nu m-a mai ,,prins,, sudura de ceva timp.Dar eu folosesc mască clasică, cu filtru puternic, nu jucării din astea, deși mă bătea gândul la un moment dat....

Link spre comentariu

Am uitat sa menționez sudez doar mig mag,  fier și aluminiu,  aparatul este un kemppi kms 400.

Am încercat sticla clasica nu am probleme dar nu pot suda cu ia, nu ma pot obisnui. Cam în fiecare seara îmi pun picături dar dacă o tin asa cred ca o sa rămân fără vedere. 

Sa port ochelari fără dioptrii ? Din ce am înțeles sticla blochează radiațiile uv? 

Editat de validae
erori de tipar
Link spre comentariu

Sticla blochează radiațiile UV, doar te-ai convins că vechile filtre sunt mai eficiente, deși mai greu de utilizat.Dar nu tot ce e ușor de utilizat dă și rezultatele cele mai bune..

Link spre comentariu

Renunta la masca automata sau o sa ai probleme pentru totdeauna cu vederea.Masca automata are inevitabil un timp de reactie de care nu ai cum sa scapi...e doar o parere,daca tii la vederea ta incearca cu masca clasica pana reusesti!

Link spre comentariu
28 minutes ago, catabest24 said:

este reglata la 13 dar tot ma ustura ochi seara nu știu ce sa mai fac.... Va mulțumesc 

Domnule, prima data te uiti in buletin, daca ai depasit 35 de ani deja vizita la oculist.

Daca ai peste 45 de ani...iei by default dioptrii de +1 de la doctor, asta in cazul in care la 25ani ai fost 10/10 vederea.

Link spre comentariu
Acum 4 minute, Ion_Bumbu a spus:

Domnule, prima data te uiti in buletin, daca ai depasit 35 de ani deja vizita la oculist.

Daca ai peste 45 de ani...iei by default dioptrii de +1 de la doctor, asta in cazul in care la 25ani ai fost 10/10 vederea.

Am 30 ani și vad super bine,  măștile 3m le-am vândut și persoane respective nu au probleme,  deci problema este la mine, am avut o masca chinezeasca acum 3-4 ani nu avem probleme cu ia dar sa stricat 

Link spre comentariu

Nu sunt sudor profesionist, de aceea nici nu am investit intr-o masca din aceasta automata, sudez cu o masca clasica. Am gasit insa o smecherie care pe mine ma ajuta enorm. Am fixat pe masca o lanterna din asta chinezeasca cu LED, focalizata pe piesele de sudat. Fiind LED de mare putere, ilumineaza suficient piesele incat sa le pot vedea relativ ok prin masca. Poate merita sa incercati si dvs metoda...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări