Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dinam tractor Massey Ferguson

Vizitator Ionutzjitianu

Postări Recomandate

Vizitator Ionutzjitianu

Buna seara oameni buni, am si eu nevoie de ajutorul vostru.Am cumpărat un tractor Massey Ferguson 178 destul de vechi si are instalația electrica făcută praf.Ce ma interesează pe mine in primul rând este să fac legătura la dinam. Important este sa fac sa îmi încarce bateria, daca ma puteți ajuta astept sfaturile dumneavoastra

Editat de Ionutzjitianu
erori de tipar
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

4

• doru3160

2

• adydep

1

Top autori în acest subiect

Se poate înlocui simplu de tot cu un alternator recuperat de la mașini Dacia, se găsesc la preț de fier vechi....

Dacă totuși vreți să legați un dinam, vedeți prin articolele astea, e imposibil să nu găsiți ceva util:

https://www.google.ro/search?client=opera&hs=kS9&biw=1366&bih=658&tbm=isch&sa=1&ei=0RpbXJzIC-uclwSDvIRI&q=Massey+Ferguson+178+wiring+diagram&oq=Massey+Ferguson+178+wiring+diagram&gs_l=img.3...9924.21188..21489...1.0..0.100.1841.20j1......1....1..gws-wiz-img.......35i39j0i30j0i19j0i30i19.XvKxvhYMSks#imgrc=4sqaL_b9kT8eJM:

Editat de validae
Link spre comentariu
Vizitator Ionutzjitianu

El are dinam pe el si mai pe toate astea mai vechi massey ferguson are dinam.numai ca eu l-am cumpărat de la un italian care nu a fost gospodar deloc,omu era pe distrus si pe sudat,daca ii cădea un șurub,nu i-l înlocuia,i-l suda

Link spre comentariu
Acum 30 minute, Ionutzjitianu a spus:

El are dinam pe el si mai pe toate astea mai vechi massey ferguson are dinam.

Taie raul de la radacina, si asculta sfatul care l-ai primit sa treci pe alternator.Incarcarea pe dinam e mult mai slaba, numai in anumita plaja de turatie, releul regulator de fapt nu e regulator ci conjunctor-disjunctor.Adica decupleaza si cupleaza excitatia functie de tensiunea la borne. E mult mai usor de intretinut un alternator, si functionarea e incomparabil mai buna/eficienta, pe toata plaja de turatie.

Garantez ca n-o sa-ti para rau.

Link spre comentariu
Vizitator Ionutzjitianu

Înțeleg k e mai bine pe  alternator,dar pana sa ma apuc de modificări,as prefera sa încerc sa pun dinamu in funcționare.astept sa imi dați niște soluții,

Link spre comentariu

Păi eu ce ți-am dat în a doua schemă ? Nu înțelegi termenii din engleză, sau nu știi să identifici componentele ? Releul conjunctor/disjunctor îl mai are ? Dinamul mai e întreg ? Ce înseamnă că instalația ,,e praf,, ?  Mai are ceva pe acolo ?  Pune măcar poze clare de aproape și la lumina zilei, poate reușim să îți spunem ceva de genul ,,ia firul alb de la ampermetru și pune-l la borna B a releului,,

Link spre comentariu
Vizitator Ionutzjitianu

Am încercat sa le  încarc unde ați spus Dvs,dar nu am reușit,nu ma lăsa sa Descarc.da este pe el Releul acela,iese din el 4 papuci cu 5 fire.un fir este de culoare verde,alb,negru Si ultimu Papuc are doua fire,alb si galben.pe dinam nu scrie nimic,are doar doi papuci,unul mai gros si unul subtire

Link spre comentariu

Cre' ca tre' sa gasesti pe careva sa te ajute. Dupa cum pui problema, nu ai avut prea mare legatura cu domeniul asta, iar ca tema de inceput, ma tem ca n-o vei putea digera.E pacat, pt ca dupa ce te vei convinge si vei ajunge la vorba mea, cel care o sa fie nevoit sa munceasca dupa tine, va trebui sa depuna mult mai mare efort.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări